Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
Wątek: Brak internetu na 2 komputerze (router).
  1. #1
    Zbanowany
    Dołączył
    09 lip 2010
    Posty
    57
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 1
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Brak internetu na 2 komputerze (router).

    Mam taki problem.Miałem internet na 2 komputerach.Na komputerze stacjonarnym i laptopie.
    Komputer stacjonarny był podłaczony do modemu i do routeru wszystko działało.
    Teraz musiałem przeniesc komputer stacjonarny do innego pokoju więc laptop podłaczyłem do modemu.


    Próbowałem zrobic internet na 2 komputerze ( stacjonarnym bo na laptopie jest ) lecz mi coś nie wyszło.
    Napiszecie mi jak zrobic tą połaczenie ???
    Z góry dzięki.

  2. #2
    Admin Awatar Milosz
    Dołączył
    27 gru 2009
    Posty
    749
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 247
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: Brak internetu na 2 komputerze (router).

    A PC dostaje adres z DHCP z routera? Kliknij właściwości połączenia sieciowego i w protokole TCP/IP sprawdź czy pobierasz adres automatycznie
    Miłosz
    Administracja serwerami # Programowanie -> moja oferta
    Idealne konta www dla Ciebie Hosting Ventrilo shoutcast
    Domeny Hosting Serwery gier Autopiloty Konta Reseller

  3. #3
    Zbanowany
    Dołączył
    28 maj 2009
    Posty
    269
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 262
    Nagrody i wyróżnienia:
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: Brak internetu na 2 komputerze (router).

    I powiedz mi czy masz neostrade?

  4. #4
    Zbanowany
    Dołączył
    09 lip 2010
    Posty
    57
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 1
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Odp: Brak internetu na 2 komputerze (router).

    Nie mam neostrady.A tam własciwosciach tcp/ip ustawiłem ręcznie ip.

  5. #5
    Admin Awatar Milosz
    Dołączył
    27 gru 2009
    Posty
    749
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 247
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: Brak internetu na 2 komputerze (router).

    NeoShit nie ma tu nic do rzeczy. To ustaw automatyczne i sprawdź czy dostaniesz adres z routera
    Miłosz
    Administracja serwerami # Programowanie -> moja oferta
    Idealne konta www dla Ciebie Hosting Ventrilo shoutcast
    Domeny Hosting Serwery gier Autopiloty Konta Reseller

  6. #6
    Zbanowany
    Dołączył
    09 lip 2010
    Posty
    57
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 1
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Odp: Brak internetu na 2 komputerze (router).

    Kupiłem karte sieciową bezprzewodową i ją podłaczyłem zainstalowałem oprogramowanie które dostałem razem z kartą.Internet na laptopie działa ale na komputerze stacjonarnym nie ;/


    Gdy próbuje się połaczyc z siecią to łaczy na sec i się wyłacza tak z 4 razy a potem w ogóle nie łaczy xD
    Proszę o pomoc.

  7. #7
    Delegat Awatar snipers
    Dołączył
    24 paź 2009
    Posty
    366
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 92
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: Brak internetu na 2 komputerze (router).

    Jeśli router ma bezprzewodowy punkt dostępu to robisz tak.

    Podłączasz go do PC w trybie bezprzewodowego acces pointa. Na laptopie udostępniasz połączenie internetowe poprzez WI-FI, i masz neta na dwóch kompach.

  8. #8
    Zbanowany
    Dołączył
    09 lip 2010
    Posty
    57
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 1
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Odp: Brak internetu na 2 komputerze (router).

    Możesz wytłumaczyc dokładniej jak to zrobic .. ?

    Bo to wsumie chodzi o to ze mój komputer stacjonarny który ma podłaczoną karte sieciową bezprzewodową nie moze pobrac adresu ip.

  9. #9
    Admin Awatar Milosz
    Dołączył
    27 gru 2009
    Posty
    749
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 247
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: Brak internetu na 2 komputerze (router).

    Po to jest router bezprzewodowy, żeby nie kombinować z udostępnianiem połączenia.

    Jak się rozłącza to masz złe ustawienia połączenia z AP, np klucz.
    Miłosz
    Administracja serwerami # Programowanie -> moja oferta
    Idealne konta www dla Ciebie Hosting Ventrilo shoutcast
    Domeny Hosting Serwery gier Autopiloty Konta Reseller

  10. #10
    Zbanowany
    Dołączył
    09 lip 2010
    Posty
    57
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 1
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Odp: Brak internetu na 2 komputerze (router).

    Klucz jest dobry bo sam go ustawiałem tam w własciwosciach połaczenia.
    Czy może trzeba cos ustawiac w panelu routera ?


    Teraz połaczenie internetowe w komputerze stacjonarnym łaczy się ale za 2 sec rozłancza się potem 2x łączy i znów rozłancza.NO i na końcu lipa.

    Pomózcie.. PLx :D
    Ostatnio edytowane przez Shyrix ; 18-08-10 o 14:55

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. 2 ots na jednym komputerze
    Przez ultis123 w dziale Dyskusja ogólna OT
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 17-06-11, 23:10
  2. Windows 7 i XP na 1 komputerze
    Przez Batonek w dziale Komputery i Informatyka
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 18-07-10, 13:10
  3. Brak internetu.
    Przez Codo7711 w dziale Komputery i Informatyka
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 16-05-10, 11:45
  4. Pasek w komputerze :(
    Przez Xeren w dziale Kosz
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16-01-09, 16:57
  5. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 17-11-08, 21:21

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •