Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 35
Wątek: Jak zrobic OTS'a? - podstawy podstaw
  1. #1
    Zbanowany
    Dołączył
    12 kwi 2008
    Posty
    274
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 25
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Jak zrobic OTS'a? - podstawy podstaw

    Witajcie,
    wiele nowych zadaje pytania "Robie swojego pierwszego otsa! od czego mam zacząc?" - wiem że takich poradników jest od metra, lecz to będzie jeden wielki poradnik, który podsumowuje wszystkie poradniki
    więc jedziemy:

    Najpierw musimy odpowiedziec sobie na kilka pytan:

    • Jaki wybrac OTS? - sql czy xml?
    • Czy wogóle mój komputer jest dostowany do OTS'a?
    • Jaki mam internet? - a co za tym idzie jakie mam IP, zmienne? może stałe?
    • Jakie 'akcesoria' są mi potrzebne do ots'a?
    • Jak to wszystko zrobic aby ots działał i grało na nim dużo osób?

    W tym temacie spróbujemy odpowiedziec sobie na te pytana, a ja wam w tym pomoge...

    • Jaki wybrac OTS? - sql czy xml?
    XML - łatwy do zrobienia, najczęsciej nie dopracowane, łatwe do crashowania, mało stabilne, dobre na początek lecz nie dobre na dłuższą mete.
    SQL - trudniejszy i dłuższy w zabawie ots, lecz stabilny, brak crashów, dobry na dłuższą mete OTS. Wadą (dla niektórych jest to zaleta) jest to że do odpalenia potrzeba programów trzecich - takich jak WEBSERV bądź XAMPP.

    • Czy wogóle mój komputer jest dostowany do OTS'a?
    W ten punkt jest ważny gdyż trzeba sobie przemyślec czy nasz/wasz komputer wogóle jest wystarczający na jaki kolwiek serwer.
    Tutaj podaje ogólne wymagania:

    /info dzięki etibia.pl
    TERAZ SPRAWDŹMY CZY MOŻESZ MIEĆ OTS'a BEZ SIECI HAMACHI!
    UWAGA
    OPCJA TA NIE DZIAŁA W NEOSTRADZIE, JEŻELI MASZ NEO LEĆ DALEJ...

    Jeżeli masz Windows 98/Me

    z menu start wybierzesz uruchom
    i wpiszesz: winipcfg potem klikniesz w batona OK
    Jeżeli masz windows XP
    z menu start wybierarz programy/wszystkie programy -> akcesoria -> wiersz polecenia i wpsujemy IPCONFIG
    Bądź jeżeli masz Windows Vista
    To w pasku start na dole masz pole(pasek) z możliwością wpisania jakieś komendy wpisujesz tam: CMD i enter

    teraz patrzymy czy się mieścimy:

    Jeżeli się mieścisz niestety musisz miec siec hamachi...

    • Jaki mam internet? - a co za tym idzie jakie mam IP, zmienne? może stałe?

    Jeżeli masz internet neo lub z wszystkich innych 'wielkich' korporacji, masz ip zmienne (co za tym idzie dodatkową pracę). Jeżeli masz osiedlowy internet masz ip stałe, czyli możesz przejśc do następnego punktu.

    SYSTEM NO-IP
    1. Wchodzimy na stronę : No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP i naciskamy "Sign-up Now!",
    2. Pojawia się formularz . Wypełniamy go według instrukcji na obrazku.

    Po wypełnieniu naciskamy "I Accept. Create my Account",
    3. Na nasz adres e-mail podany przy rejestracji zostanie wysłany link do aktywacji konta.
    Klikamy na niego.(Znajduje on się pod zdaniem: "To activate your account please click the following URL:"),
    4. Gratulacje ! Wasze konto zostało aktywowane ! Możecie się teraz zalogować używając adresu e-mail i hasła.

    TWORZENIE DOMENY NO-IP

    1. Klikamy po lewej stronie "ADD",
    2. Postępujemy według instrukcji na rysunku:

    3. Klikamy "Create Port Redirect". Jeśli wszystko zrobiliśmy dobrze po 5 minutach domena będzie działać poprawnie,
    4. Pobieramy Klienta. Wybieramy system operacyjny!
    5. Gratulacje ! Stworzyliśmy własną domenę no-ip ! Możemy być z siebie dumni !

    KONFIGURACJA PROGRAMU

    1. Instalujemy normalnie. Klikamy na "ducsetup" następnie 3x "Next".
    Na samym końcu klikamy "Finish",
    2. Logując się podajemy adres e-mail i hasło,
    3. Powinna pojawić się nam nasza domena. Naciskamy na kwadrat obok buzi z okularami,
    4. Jeśli all jest dobrze i odczekaliśmy 5 minut powinna pojawić się uśmiechnięta buzia. Buzia z rumieńcami oznacza że też jest dobrze zaś smutna oznacza że coś jest źle,
    5. Gratulacje ! Skończyłeś swoje dzieło ! Masz właną domenę no-ip. ! Teraz zmienne ip już ci nie straszne!
    6. Jeśli coś nie działa to oznacza że coś nie zostało dobrze zrobione.

    • Jakie 'akcesoria' są mi potrzebne do ots'a?

    hmmm, akcesoria? - linki do download'u:
    • MULTI IP CHANGER
    • RME MAP EDITOR:
    • Sim0ne Map Editor
    • Tibia Customizer (do edycji klienta)

    POLECANE SILNIKI:

    SQL:
    TFS 8.1
    Quickly OTServ V2.3b
    XML:
    STIGMA

  2. #2
    Zbanowany
    Dołączył
    12 kwi 2008
    Posty
    274
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 25
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    • Jak to wszystko zrobic aby ots działał i grało na nim dużo osób?

    Dochodzimy do końca poradnika, tutaj ostateczna częsc jak mamy już otsa rozpakowanego, zaczniemy od SQL, niżej będzie jak zrobic XML

    SQL:
    My się zajmiemy XAMPPem, gdyż jest lżejszy, mniej muli kompa itd...
    Jeżeli komuś zależy na WEBSERVIE tutaj poradnik:
    Poradnik do XAMPP by H@kU
    ===============================

    ~ INSTALACJA
    1. Pobieramy najnowszą wersję XAMPP: (wersję "installer")
    2. Uruchamiamy plik i podążamy za poleceniami instalatora)
    2a. Gdy instalator wyświetli komunikat "Congratulations! ...", dajemy "Tak".

    ~ KONFIGURACJA
    3. Naszym oczom powinien ukazać się taki oto niepozorny program:

    4. Zaznaczamy ptaszkiem w sekcji Modules linijki z "Apache" i "MySQL" i w razie wyskoczenia jakiś komunikatów dajemy "OK".
    Resztę odznaczamy.
    5. W obu tych linijkach dajemy "Start". Koło nazwy procesu powinien pokazać się zaznaczony na zielono napis "Running". (Możemy teraz zamknąć X-em okienko XAMPP. Okno schowa się do traya)
    6. Uruchamiamy przeglądarkę internetową i w pasek adresu piszemy "localhost"
    7. Wybieramy swój język ("Polski").

    Przejdziemy do tak wyglądającej strony:

    8. Wybieramy z lewego menu "Bezpieczeństwo"
    9. Niestety stan ochrony naszego serwera określony jest jako "Niebezpieczny".
    Aby temu zaradzić klikamy na link pod tabelą:

    10. Wypełniamy stronę według szablonu:

    Jeśli pojawi się "SUCCESS: The XAMPP directory is protected now!..." po wykonaniu czynności z w/w obrazka, to już zabezpieczyliśmy nasz serwer!! Aby się o tym przekonać, TA strona powinna tak wyglądać:

    11. Możesz już zamknąć przeglądarkę internetową.

    ~ ZARZĄDZANIE
    12. Wchodzimy do folderu z XAMPPem
    13. Wchodzimy do folderu "htdocs"
    14. Usuwamy całą zawartość tego folderu, prócz folderu "xampp" (przyda się nam on potem do zarządzania serwerem)
    15. Wrzucamy tu wszystkie pliki acc makera. (instalacja według strony)
    16. Sprawdzamy, czy strona chodzi poprawnie: czyli robimy jeszcze raz punkt 6

    Następnie, jak ściągniemy serwer SQL, wchodzimy w
    wybieramy z menu 'phpmyadmin' wpisujemy root (chyba że zrobiliśmy innego usera) i swoje chasło które ustawiliśmy.
    Na głównej stronie do okna Utwórz nową bazę danych: wpisujemy otserv i klikamy Utwórz.


    Jeżeli wszystko przebiegło poprawnie powinna wyskoczyć taka informacja:


    4. Importacja bazy danych.
    Jesteśmy dalej w phpMyAdmin. Z górnego manu wybieramy Import:


    W oknie Plik do importu klikamy Przeglądaj ... i szukamy pliku database with triggers.sql, który powinnien być w folderze z B-Fox'em. Następnie klikamy Wykonaj. Jeżeli wszystko poszło bez problemu powinniśmy mieć już z importowaną bazę danych.
    UWAGA! Czasami może wyskoczyć błąd, ale nie musimy się nim przejmować jeżeli wygląda on tak:


    5. Zarządzanie graczami i kontami .
    Wchodzimy po prawej stronie w accounts


    W górnym menu klikamy Przeglądaj


    W tym oknie pojawi cię się lista wszystkich kont na Twoim serwerze. Jeżeli chcesz zmienić numer konta, hasło albo ilość dni premium, kliknij w ołówek w wierszu z danym kontem.


    Tutaj możemy wszystko pozmieniać dla własnych potrzeb, a następnie klikamy Wykonaj:


    Teraz po lewej stronie przechodzimy do Players, znowu klikamy w górnym menu Przeglądaj. Jeszcze raz mamy listę, tym razem z graczami. Znowu klikamy na "ołówek" w wierszu z danym graczem. Tutaj macie objaśnione najważniejsze informacje:

    Oczywiście klikacie potem Wykonaj


    5. Zabezpieczanie bazy danych.
    Jak wiadomo, aby serwer był w pełni bezpieczny musicie zmienić hasło dostępu. Kliknijcie w "domek" w lewym górnym rogu (oczywiście dalej w phpMyAdmin). I na środku szukacie Uprawnienia. Teraz w wierszu, w którym macie użytkownika root i host localhost klikacie na "ołówek". Szukacie tabeli Zmień hasło i zmieniacie hasło, a następnie klikacie Wykonaj.


    6. Połączenie OTS'a z bazą danych.
    Teraz możemy zamknąć phpMyAdmin i przejdźmy do pliku config.lua w folderze z OTS'em. Szukamy tej części tego pliku i wpisujemy dane jak na screenie:
    Ostatnio edytowane przez Masiar ; 15-05-08 o 17:16

  3. #3
    Zbanowany
    Dołączył
    12 kwi 2008
    Posty
    274
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 25
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    XML

    Jak ustawiliśmy config wchodzimy w folder z otsem i naciskamy na plik exe:


    Potem czekam az pokaże się komunikat:


    SERWER ONLINE, MOŻNA WBIJAC! xD

    GDZIE ZAPREZENTOWAC SERWER?
    Na wszystkich forach o ots'ach (TYLKO W ODPOWIEDNIM DZIALE!)




    SERDECZNIE DZIĘKUJE:
    H@KU
    vDK
    Sauron II
    DJ Kip
    Masiar
    Aen
    Hopyz
    Ostatnio edytowane przez Masiar ; 15-05-08 o 17:28

  4. #4
    Przybysz
    Dołączył
    28 maj 2008
    Posty
    3
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie

    Witam

    Nie wiem czy już ktoś o to pytał ale co tam...

    Kiedy chcę edytować mapkę wyskakuje mi oto taki errek:

    i27.tinypic.com/975itw.jpg < link [ nie mogę wstawiać linków -.-]

    Co mam zrobić żebym mógł be żadnych utrudnień "stawiać" npc`tów???



    Może ktoś o tym szerzej napisać??

  5. #5
    Przybysz
    Dołączył
    03 cze 2008
    Posty
    2
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie

    Masiar mam pytanie a jak ja np. mam neostrade i chcialbym tez miec OTS'a wlasnego co musze zrobic? prosze o pomoc na gg 13797231 to moj nr. piszcie pls :0 Pozdrawiam :)

  6. #6
    Zasłużony Awatar Woristin
    Dołączył
    06 kwi 2008
    Posty
    541
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 183
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie

    @Sierra: Chodzi o problem ze zmiennym ip? Jeśli tak, to:



    @Margoth: Musisz dodać tych npców w pliku creatures.xml znajdującym się w katalogu z twoim edytorem map. Po prostu edytujesz go notatnikiem. Powinineś sobie z tym poradzić...

  7. #7
    Przybysz
    Dołączył
    25 cze 2008
    Posty
    4
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie

    -- data directory location (ścieżka do katalogu "data")
    datadir = "data/"

    -- map location (ścieżka do mapy razem z rozszerzeniem)
    map = "data/world/dev.otbm"

    -- mapkind (\/)
    -- options: OTBM for binary map, XML for OTX map (rozszerzenie mapy)
    mapkind = "OTBM"

    -- map store location (for XML only) (ścieżka do pliku "mapstore" mapy razem z rozszerzeniem)
    mapstore = "data/world/dev-mapstore.xml"

    -- house store location (for XML only) (ścieżka do pliku "housestore.xml mapy)
    housestore = "data/world/dev-housestore.xml"

    -- bans storage (for XML only) (ścieżka do pliku "bans.xml")
    banIdentifier = "data/bans.xml"

    -- server name (nazwa Twojego OTS'a)
    servername = "DevLand 8.1 # Create by Dzojo. Rehost By Aciek."

    -- server location (lokacja, w której jest "hostowany" (włączony) serwer)
    location = "Polska"

    -- server ip (the ip that server listens on) (IP, jakie uzyskujemy wchodząc na tą stronę, gdy ustawione jest "auto", w niektórych silnikach samemu wykrywa IP)
    ip = "auto"

    -- server port (the port that server listens on) (port naszego serwera, prawie każdy OTS ma 7171, radzę nie zmieniać)
    port = "7171"

    -- server url (adres strony, forum, Account Maker'a albo innych bazgroli do OTS'a)
    url = ""~Allinho wykasowałem bo mam za mało postów by wstawiać linki

    -- server owner name (nazwa tego, kto jest odpowiedzialny za silnik, gdy jest włączony)
    ownername = "Dzojo"

    -- server owner email ("email" Owner'a)
    owneremail = "dzojo16@o2.pl"

    -- world type
    -- options: pvp, no-pvp, pvp-enforced (jaki ma być typ Twojego OTS'a)
    worldtype = "pvp"

    -- exhausted time in ms (1000 = 1 second) for none-aggressive spells/weapons ("exhausted", większość ludzi usuwa albo zmniejsza)
    exhausted = 1000

    -- exhausted time in ms (1000 = 1 second) for aggressive spells/weapons ("exhausted")
    fightexhausted = 2000

    -- how many ms to add if the player is already exhausted and tries to cast a spell (1000 = 1 second) ("exhausted")
    exhaustedadd = 200

    -- how long does the player has to stay out of fight to get pz unlocked in ms (1000 = 1 second) (ile ma trwać biała czaszka, gdy kogoś palniemy)~Allinho nie prawda bo ile ma trwać pz jak w nazwie "pzlocked"
    pzlocked = 60*1000

    -- set to 0 = disabled (default), 1 = enabled (czy mają być włączone "hotkey'e")
    enablehotkeys = 1

    -- minimum amount of time between actions ('Use') (1000 = 1 second) (sam nie wiem -,-)
    minactioninterval = 200

    -- minimum amount of time between extended actions ('Use with...') (1000 = 1 second) (tego też nie wiem :D)
    minactionexinterval = 1000

    -- how many messages player can span before get muted (związane z "You are muted.")
    maxmessagebuffer = 6

    despawnragne = 2

    despawnradius = 50

    -- house rent period (\/)
    -- options: daily, weekly, monthly (nie wiem)~Allinho co ile ma być płacone za domek (czynsz)
    houserentperiod = "weekly"

    -- motd (the message box that you sometimes get before you choose characters) (wiadomość, która się pokaże nam przed wybraniem postaci)
    motd = "Prosimy o wybranie swojej postaci"
    motdnum = "1"

    -- login message (wiadomość, która się ukaże, gdy w logujemy się do gry na OTS'ie)
    loginmsg = "Witaj na DevLand 8.1 # Create by Dzojo. Rehost By Aciek."

    -- how many logins attempts until ip is temporary disabled (\/)
    -- set to 0 to disable (nie wiem)
    logintries = 15

    -- how long the retry timeout until a new login can be made (without disabling the ip) (nie wiem)
    retrytimeout = 60*1000

    -- how long the player need to wait until the ip is allowed again (nie wiem)
    logintimeout = 60 * 1000

    -- allow clones (multiple logins of the same char) (\/)
    -- options: 0 (no), 1 (yes) (czy ludzie, mogą grać na jednej postaci więcej niż jeden raz jednocześnie)
    allowclones = 0

    -- only one player online per account (\/)
    -- options: 0 (no), 1 (yes) (nie wiem)~Allinho czy może się zalogować kilka osób z jedngo konta
    checkaccounts = 1

    -- max number of players allowed (jaka ma być maksymalna liczba graczy na Twoim OTS'ie)
    maxplayers = "60"

    -- SQL type (\/)
    -- options: mysql (nie wiem)
    sql_type = "mysql"

    --- MySQL part (ignore if you are using SQLite) (ZMIENIC TYLKO JEZELI KTOS MA SQL)
    sql_host = "localhost"
    sql_user = "root"
    sql_pass = ""
    sql_db = "otserv"

    --- SQLite part (ignore if you are using MySQL) (nie wiem)
    sqlite_db = "db.s3db"

    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------- Configuration ------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    -- world name (shows in the character list) (nazwa świata, nie serwera np. Antica)
    worldname = "DevLand 8.1"

    -- time to save the server (default = 5) (co ile ma się automatycznie zapisywać serwer, gdy ustawimy 1, na bardzo słabych kompach z nawet małą ilością graczy, może wyłączyć silnik)
    autosave = 1

    -- anti-afk - maximum idle time to kick player (1 = 1min) (po jakim czasie postać ma zostać wywalona z gry, gdy sie nie rusza, czas odliczany w minutach)
    kicktime = 15

    -- how many summons player can have (ile ma być najwięcej stworzonych przez nas stworzeń)
    maxsummons = 2

    -- maximum items in depot (maksymalna liczba przedmiotów w depozycie)
    maxdepotitems = 1000

    -- cap system (yes/no) (czy ma być system ciężkości)
    capsystem = "yes"

    -- learn spells (yes/no) (czy musimy się uczyć czarów, aby je wykorzystać)
    learnspells = "no"

    -- do you want everyone to have premium (czy Premium Account ma być za darmo)
    freepremium = "no"

    -- how many mana grow in 1 min sleep (ile many ma się odnowić, gdy śpimy jedną minutę)
    bedregen = 10

    -- Price for each SQM when buying a house (ile kosztuje jedna kratka domu w Gold Coins)
    houseprice = 200

    -- level to buy a house (poziom, jaki musimy mieć aby kupić domek)
    houselevel = 20

    -- maximum death entries per player (nie wiem)~Allinho ile jest zapisanych(ostatnich)dedów starsze zostaną usunięte
    maxdeathentries = 10

    -- time, what player need wait to open body, if he not kill this creature (in seconds) (po jakim czasie ktoś, kto chce otworzyć ciało potwora, które zostało zabite przez kogoś innego, może to zrobić)
    ownerloot = 30

    -- players with that and lower lvl's cant be attacked (a tego to ja nie wiem :D)~Allinho od ktorego lvl jest pvp
    protectlevel = 3

    -- color o exp above player (nie wiem)~Allinho kolor expa
    expcolor = 35

    -- animated spells above player (yes/no) (sądzę, że lepiej będzie mieć na "yes")
    animatedspells = "yes"

    -------------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------- Multipliers -----------------------------------
    -------------------------------------------------------------------------------------

    -- experience multiplier (how much faster you got exp from monsters) (jaki jest iloraz zdobywanego doświadczenia)
    rate_exp = 10

    -- monster lootrating (how much faster you get items from monsters) (jaki jest iloraz zdobywanych przedmiotów z ciał potworów)
    rate_loot = 3

    -- skill multiplier (another multiplier in data/vocations.xml) (jaki jest iloraz szybkości uczenia się "skills")
    rate_skill = 3

    -- manaspent multiplier (another multiplier in data/vocations.xml) (odnowa many)~Allinho nie prawda bo jaki ma być iloraz szybkości magic lvl
    rate_magic = 30
    -- spawn multiplier (nie wiem)
    rate_spawn = 1

    ---------------------------------------------------------------------------------------
    -------------------------- Skull System -----------------------------------------------
    ---------------------------------------------------------------------------------------

    -- time to lose a white skull (1 = 1 minute)~Allinho ile ma trwac biała czaszka
    whitetime = 15

    -- time to lose one frag (1 = 1 hour)~Allinho ile ma trwac 1 frag
    fragtime = 1

    -- ban unjust, how many frags you need to get banned (1 = 1 frag)~Allinho ile fragów jest potrzebne do bana
    banunjust = 6

    -- red skull unjust, how many frags you need to get a red skull (1 = 1 frag)~Allinho ile fragów jest potrzebne do red skulla
    redunjust = 3

    -- bantime, for how long the player is banned (1 = 1 hour)~Allinho ile czasu trwa ban
    bantime = 24*1

    --------------------------------------------------------------------------------------
    ------------------------------- GM access rights -------------------------------------
    --------------------------------------------------------------------------------------

    -- access to walk into houses and open house doors
    accesshouse = 3

    -- access to login without waiting in the queue or when server is closed
    accessenter = 1

    -- access to ignore damage, exhaustion, cap limit and be ignored by monsters
    accessprotect = 3

    -- access to broadcast messages and talk in colors (#c blabla - in public channels)
    accesstalk = 1

    -- access to move distant items from/to distant locations
    accessremote = 3

    -- access to see id and position of the item you are looking at
    accesslook = 2

  8. #8
    Czeladnik Awatar loonyxd
    Dołączył
    09 maj 2008
    Posty
    45
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie

    Jestem nowym użytkownikiem Tibia.net.pl, wlasnie sie bawie w robienie ots, pobralem silnik i patrzcie na skan :

    Scanner results
    Scan taken on 05 Aug 2008 11:33:35 (GMT)
    A-Squared Found Trojan.Win32.Delf.daw
    AntiVir Found TR/Delf.daw
    ArcaVir Found Trojan.Delf.Daw
    Avast Found Win32:Trojan-gen {Other}
    AVG Antivirus Found Generic10.AXYE
    BitDefender Found Trojan.Generic.384965
    ClamAV Found nothing
    CPsecure Found nothing
    Dr.Web Found nothing
    F-Prot Antivirus Found nothing
    F-Secure Anti-Virus Found Trojan.Win32.Delf.daw
    Fortinet Found nothing
    Ikarus Found Trojan.Win32.Delf.daw
    Kaspersky Anti-Virus Found Trojan.Win32.Delf.daw
    NOD32 Found nothing
    Norman Virus Control Found nothing
    Panda Antivirus Found nothing
    Sophos Antivirus Found nothing
    VirusBuster Found nothing
    VBA32 Found Trojan.Win32.Delf.daw

    I teraz jestem w kropce, mam na tibia rl spoko palka niechce go stracic :(

    Silnik jest w tym poradniku, oceny dobre ale po skanie jakos sie boje go pobierac.
    Ostatnio edytowane przez loonyxd ; 05-08-08 o 17:39

  9. #9
    Zbanowany
    Dołączył
    13 cze 2008
    Posty
    678
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 490
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie

    Ponoć Win32 jest całkowicie bezpieczny. Zresztą Masiar jest moderatorem i nie był by taki głupi żeby stracić posadę przez jakiś poradnik nie? :>

  10. #10
    Przybysz
    Dołączył
    22 sie 2008
    Posty
    1
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: [OT] Jak zrobic OTS'a? czyli podstawy podstaw!

    No Dobrze , ale czy byś mi mógł powiedzieć jak dać Gm komuś albo sobie ? Odpisz jak najszybciej :D:D:D:D:D:D

  11. #11
    Delegat Awatar Sidron
    Dołączył
    20 lip 2008
    Posty
    283
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 25
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: [OT] Jak zrobic OTS'a? czyli podstawy podstaw!

    Cytat:
    Cytat Zamieszczone przez Gry Zobacz post
    No Dobrze , ale czy byś mi mógł powiedzieć jak dać Gm komuś albo sobie ? Odpisz jak najszybciej :D:D:D:D:D:D
    Wchodzisz w folderots>>>data>>>players>>szukasz nick kumpla albo swoj , otwierasz przez notatnik i w acess wpisujesz 3 albo 6 ;)

  12. #12
    Przybysz
    Dołączył
    01 wrz 2008
    Posty
    1
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: [OT] Jak zrobic OTS'a? czyli podstawy podstaw!

    Robilem zgodnie z poradnikiem i wyskoczylo mi takie cos:
    zapytanie SQL:

    -- Baza danych: `otsev`
    --
    -- --------------------------------------------------------
    --
    -- Estrutura da tabela `accounts`
    --
    CREATE TABLE `accounts` (

    `id` int( 10 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
    `password` varchar( 255 ) COLLATE latin1_general_ci NOT NULL ,
    `premDays` int( 11 ) NOT NULL default '0',
    `premEnd` int( 11 ) NOT NULL default '0',
    `email` varchar( 255 ) COLLATE latin1_general_ci NOT NULL default '',
    `blocked` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
    PRIMARY KEY ( `id` )
    ) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin1 COLLATE = latin1_general_ci AUTO_INCREMENT =12159334;



    MySQL zwrócił komunikat:

    #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'collate latin1_general_ci NOT NULL,
    `premDays` int(11) NOT NU' w linii 3


    I nie ma tam żadnej tabelki z acounts i nie iwem o co chodzi z tym acc makerem plx pomozcie

  13. #13
    Sekretarz
    Dołączył
    13 kwi 2008
    Posty
    750
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 51
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: [OT] Jak zrobic OTS'a? czyli podstawy podstaw!

    Cytat:
    -- Baza danych: `otsev`
    --
    -- --------------------------------------------------------
    --
    -- Estrutura da tabela `accounts`
    --
    CREATE TABLE `accounts` (

    `id` int( 10 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
    `password` varchar( 255 ) COLLATE latin1_general_ci NOT NULL ,
    `premDays` int( 11 ) NOT NULL default '0',
    `premEnd` int( 11 ) NOT NULL default '0',
    `email` varchar( 255 ) COLLATE latin1_general_ci NOT NULL default '',
    `blocked` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
    PRIMARY KEY ( `id` )
    ) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin1 COLLATE = latin1_general_ci AUTO_INCREMENT =12159334;



    MySQL zwrócił komunikat:

    #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'collate latin1_general_ci NOT NULL,
    `premDays` int(11) NOT NU' w linii 3
    Korzystasz z webserva/ Xampa i one są źle skonfigurowane lub musisz poprostu powtórzyć to w późniejszym czasie

    Cytat:
    I nie ma tam żadnej tabelki z acounts i nie iwem o co chodzi z tym acc makerem plx pomozcie
    Ponieważ jeszcze nie utworzyłeś bazy MySQL

  14. #14
    Delegat Awatar Survive
    Dołączył
    17 sie 2008
    Posty
    420
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 4
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: [OT] Jak zrobic OTS'a? czyli podstawy podstaw!

    Poradnik bardzo przejrzysty bardzo się przyda.
    Przydały by sie poradniki jak zrobić np. NPC lub czar jakiś bo wiele osób pyta się o to a tłumaczyć ciągle na okrągło też nie zaciekawię. Może sam zrobię ;]
    Heh kiedyś miałem taką zabawkę... klik A potem i taką... klik Lecz się popsuło ;( Tęsknie za tym. A teraz bawię się takim czymś... klik I zamierzam sobie kupić takie coś... klik :) Filmiki nie moje.

  15. #15
    Przybysz
    Dołączył
    04 gru 2008
    Posty
    1
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: [OT] Jak zrobic OTS'a? czyli podstawy podstaw!

    Błąd

    zapytanie SQL:

    -- phpMyAdmin SQL Dump
    -- version 2.11.1
    --
    --
    -- Wersja PHP: 5.2.4
    --
    -- Baza danych: `otsev`
    --
    -- --------------------------------------------------------
    --
    -- Estrutura da tabela `accounts`
    --
    CREATE TABLE `accounts` (
    `id` int( 10 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
    `password` varchar( 255 ) COLLATE latin1_general_ci NOT NULL ,
    `premDays` int( 11 ) NOT NULL default '0',
    `premEnd` int( 11 ) NOT NULL default '0',
    `email` varchar( 255 ) COLLATE latin1_general_ci NOT NULL default '',
    `blocked` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
    PRIMARY KEY ( `id` )
    ) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin1 COLLATE = latin1_general_ci AUTO_INCREMENT =12159334;



    MySQL zwrócił komunikat:
    #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'collate latin1_general_ci NOT NULL,
    `premDays` int(11) NOT NU' w linii 3

    Co to znaczy bo nowy jestem i tworze swój 1 OTS

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 03-06-12, 15:11
  2. Tibia 8.60 Czy mogę tak zrobic?
    Przez merlin mag w dziale Silniki SQL
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21-04-12, 16:26
  3. Jak zrobic IP
    Przez Kamo14 w dziale Kosz
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26-04-08, 15:40
  4. jak zrobic gma
    Przez gracz w dziale Kosz
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20-04-08, 00:52
  5. [8.1] Jak Zrobic ....xml?
    Przez Kirelek w dziale Kosz
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 12-04-08, 01:45

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •