Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11
Wątek: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!
  1. #1
    Obywatel
    Dołączył
    12 Aug 2011
    Posty
    17
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Otóż grzebiąc jakieś 1-2h w ustawieniach w auto go/log, wiem jak ustawić by bot gdy się zatnie, "odciął się". Właśnie testuje na dwóch postaciach i się sprawdza. Wchodzimy w Auto go/log i ustawiamy tak Type: Event, Attribute: Character Not Move, Condition: More Than, Trigger: 27. Teraz zaznaczamy Go To Runaway i w Suspend Mod(s) wybieramy Cavebot. Jeśli ktoś chce może też ustawić sobie alarm.

    Teraz przechodzimy do zakładki General Configuration i wybieramy na expowisku jakieś miejsce (najlepiej gdzieś w centrum) i klikamy Set Runaway Postion i Set Start Postion,

    potem znowu przechodzimy do zakładki Alarms i klikamy Add. Teraz robimy tak samo jak wczesniej tylko w Trigger wpisujemy 33, zaznaczamy Go To Start i Start Mod(s) i wybieramy Cavebot. Klikamy Add i Enable auto go/logout.

    Myślę, że ten mini poradnik wam pomoże i będzie u was działał( u mnie działa bez zarzutu ). Na wszelki wypadek można też ustawić sobie auto login :) Aha czas można sobie zmienić jeśli ktoś chce ;p
    Sposób może trochę uciążliwy, ale ważne, że skuteczny :)
    Ostatnio edytowane przez karolix2 ; 16-08-11 o 21:08

  2. #2
    Przybysz
    Dołączył
    12 Sep 2010
    Posty
    9
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Dzieki u mnie działa , a to działa na zasadzie odznacza enable cavebot , potem zaznacza i idzie dalej czy musi isć na ten punkt co wskazałem.A i 2 czy pozycja do ktorej ma bot isc musi byc zrobiona osobno na każdy poziom?

  3. #3
    Obywatel
    Dołączył
    12 Aug 2011
    Posty
    17
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Idzie na ten punkt co wskazałeś. Nie nie musi.

  4. #4
    Rzemieślnik
    Dołączył
    18 Oct 2010
    Posty
    102
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 43
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 13 w 13 postach

    Domyślnie Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Mi cos nie dziala ;(. Móglby ktos dokladniej wytlumaczyc jak to zrobic (czy cavebot ma byc wlaczony itd)

  5. #5
    Przodownik Awatar Wizzaro
    Dołączył
    19 Sep 2009
    Posty
    156
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 69
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Ja mam inny problem, ale podobny do tego, nie raz jest tak, że bot nie atakuje zaznacza potworka i stoi, da się ustawić jakoś to żeby działało ?

  6. #6
    Czeladnik
    Dołączył
    31 Aug 2010
    Posty
    32
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Mam ten sam problem mam nadzieje ze znajdzie sie jakies sprawne i malo skomplikowane rozwiazanie

  7. #7
    Czeladnik
    Dołączył
    31 Aug 2010
    Posty
    32
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Dzieki kolego to naprawde dziala ! teraz mozna byc 100 % afk ;)
    Polecam to naprawde dziala !

  8. #8
    Czeladnik
    Dołączył
    31 Jan 2009
    Posty
    37
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    2
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Specialnie dla was zrobilem podobny sposob ale bez zadnej zabawy w run away poprostu sami zobaczcie ;p

    http://tibia.net.pl/pomoc/514364-tib...zwiazanie.html

  9. #9
    Przodownik Awatar Tusscani
    Dołączył
    15 Mar 2009
    Posty
    132
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 23
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    to nie powinno byc rozwiazanie tylko obejscie problemu ;p
    mozna rowniez zaznaczyc w auto attack suspend when cant attack 30s :)
    POMOGLEM DAJ REPUTA
    NIE POMOGLEM DAJ REPUTA :)

  10. #10
    Przybysz
    Dołączył
    08 Nov 2011
    Posty
    3
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Witam,myślę że mogę wam pomóc. Tak jak kolega "Dawajbota" napisał :

    1.Otworz w tibi auto zakladke ,,Auto Go/Log
    2.W ,,Type" wybierz : event
    3.w atribute wybierz ,,Character dont move"
    4.W Codition wybierz "More Than..."
    5. W Tiger wpisz 20
    6. W Suspend Mod Zaznacz ,,Cavebot" i kliknij ADD!
    7. Teraz zrob dokladnie to samo, tylko ze zamiast na koncu suspend mod zaznacz cavebot wyzej w Start Mod!
    I tyle ;p


    Ja wpisałem w Tiger zamiast 20 to 80,i mi śmiga ładnie! Dajcie znać czy pomogłem.

  11. #11
    Przybysz Awatar BlueApple
    Dołączył
    01 Nov 2010
    Posty
    13
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: TA zaznacza ale nie bije - ROZWIĄZANIE!

    Mi wszystko działa, zrobilem tak jak napisał Karolix, dzięki wielkie ;)) 100% AFK
    13:59 Epco [28]: Mlody, atrakcyjny, zabawny brunet poszukuje przyjaznej, cieplej gildii z milym towarzystwem i atmosfera

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. TibiaAuto TA zaznacza ale nie bije
    Przez Krisseek w dziale Pomoc z Botami
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 15-08-11, 10:08
  2. TibiaAuto TA zaznacza ale nie bije
    Przez Krisseek w dziale Pomoc z Botami
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 14-08-11, 12:08
  3. TA bije ale nie zaznacza
    Przez Konop857 w dziale Kosz
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 12-08-11, 12:08
  4. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 29-06-10, 21:06

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •