Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
Wątek: Skrypt trainy przepisaywanie tekstu. Elfbot
  1. #1
    Czeladnik Awatar Exequter
    Dołączył
    11 lis 2008
    Posty
    31
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Skrypt trainy przepisaywanie tekstu. Elfbot

    Siemacie ^^, odrazu przejde do rzeczy, potrzebuje skrypta do przepisywania kodu:
    00:56 (System Treningu): Jesli chcesz dalej prowadzic trening wpisz w oknie: !train "6125. Masz na to tylko 2 minuty albo zostaniesz przeteleportowany .

    Mam taki skrypt i nie wiem jak go dokladnie przerobić, i nie jestem pewny czy on dobrze pełni swoją funkcje:

    auto 500 foreach 'newmessages' $trainmsg {if [$trainmsg.isredtext] {if [$trainmsg.content ? ' Tutaj chyba trzeba cos wpisac :P'] {say [$token.'$trainmsg.content'.3}}}

    Daje tez ssa:


    Heh jakaś mała pomoc by się przydałą ^^

  2. #2
    Obywatel
    Dołączył
    03 gru 2010
    Posty
    24
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: Skrypt trainy przepisaywanie tekstu. Elfbot

    Tego się chyba nie da zrobić przy pomocy skryptów w elfbocie ..
    Jakiś program w cpp ?
    Jeżeli wiadomość ma stałą sume znaków , można by było użyć do tego klasycznego makra , ale niewiem czy to dobre rozwiązanie ; )

  3. #3
    Czeladnik Awatar Exequter
    Dołączył
    11 lis 2008
    Posty
    31
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Odp: Skrypt trainy przepisaywanie tekstu. Elfbot

    Co ty w ogóle pierdolisz, jak by bylo stale !train 6125 to bym zrobi najprostrzego skrypta auto 30000 say !train "6125 i by było po kłopocie, heh ja sobie nie daje rady z tym skryptem a moj kolega ktory siedz w skryptach od początku elfbota tez probuje ale nie udaje mu się jak narazie, to dlaczego licze że tutaj ktoś się na tym zna, i umie stworzyć nowy skrypt, a nie skopiowane juz wczesniej ? No wiecie zawsze warto spróbować ^^

  4. #4
    Mistrz Pióra Awatar Kikimora
    Dołączył
    30 wrz 2008
    Posty
    5,160
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 2196
    Nagrody i wyróżnienia:
    Podziękował(a)
    151
    Podziękowań 366 w 314 postach

    Domyślnie Odp: Skrypt trainy przepisaywanie tekstu. Elfbot

    Odzywaja sie specjalisci.
    Raz: Elf ma funkcje przepisywania wiadomosci.
    Dwa: Na stale jest !train i reszta wiadomosci, numer sie zmienia. Jesli ktos zrobil z tak idiotyczny system, ze kod sie nie zmienia to nie wiem po co on w ogole jest.
    Trzy: Tekst jest na pomaranczowo. Nie wiem z jakiego powodu, ale elf go nie wykrywa. Jesli system pisze na czerowno, na defaul, na pw czy jakims normalnym sposobem to skrypt jest prosty. Ale probowalem zrobic to samo dla pomaranczowego tekstu i nie dzialalo.
    Cztery: Skrypt bez zbednych petli, ktory normalnie dziala:


    No ale jak pisalem to nie dziala.
    Ew. Jeszcze pokombinuje laczac pomysly, ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie.
    Albo przypadek, albo feniks wiedzial, ze elf nie dziala na pomaranczowo.

    @edit
    Nie ma szans, wyprobowalem 5 mozliwosci z tego co jest w tym temacie i z tego co sie dalo zrobic, w zaden sposob elf nie widzi tego, co jest napisane na pomaranczowo. Nie pomaga stosowanie petli na wszystkie wiadomosci, bo i tak samo curmsg bez warunkow juz to robi, wiec generalnie nic sie nie zmienilo.

    Ale jest inne rozwiazanie. Musisz ustawic wpt z przed train monkow(tam gdzie cie tp) do roomu z trainami. Wtedy jak cie kicknie to bedziesz wracac.

    @edit2
    Co do skryptu z 1 tematu:
    Raz: Po co tam jest isredtext jesli chodzi nam o pomaranczowy tekst?
    Dwa: Dlaczego tokeny liczy do 3 i przepisuje slowo dalej, zamiast potrzebnego kodu?
    Trzy: Dlaczego nawet nie wiesz, ze trzeba tam wpisac fragment tej wiadomosci?
    Cztery: dlaczego kompletnie nie potrzebnie sa tam naspamowane nawiasy, przez ktore tylko i wylacznie moze nie dzialac dobrze skrypt jesli sa, a nic nie przeszkadza jesli ich nie ma? Dlaczego akurat o tym wspominam? Z 2 powodow. Pierwszy, nie lubie tych nawiasow, dlatego nie uzywam ich bez sensu. Drugi, w tym skrypcie na prawde jest z tym blad. Otwarty nawias przy $token i nie zamkniety zostal.
    Ostatnio edytowane przez Kikimora ; 10-07-12 o 01:09
    b

  5. #5
    Czeladnik Awatar Exequter
    Dołączył
    11 lis 2008
    Posty
    31
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Odp: Skrypt trainy przepisaywanie tekstu. Elfbot

    Jeżeli chodzi o waypointy to są zrobione, a tamten skrypt to był prototyp z innego otsa na którym miałem się wzorować i coś z tego wyciągnać, 5 minut temu rozgryzłem skrypt i wszystko jest tak jak powinno, heh zrobiłem 3 skrypty potem posklejałem i wyszło :') . Heh a skryptu nie dam bo obiecałem pewnej osobie że poprostu nie ^^, dzieki za pomoc, temat do zamknięcia.
    Karamy-war.com
    Pegaz-ots.pl
    Jak narazie najlepsze otsy na których grałem :)
    Oglądam Anime, Shippuuden <3
    Słucham Rocka, Three Days Grace, i nie tylko
    Staram się pisać poprawnie poprawnie po polsku
    Znam wiele osób, mów mi Tiplik

  6. #6
    Obywatel
    Dołączył
    03 gru 2010
    Posty
    24
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: Skrypt trainy przepisaywanie tekstu. Elfbot

    Cytat:
    Jeżeli wiadomość ma stałą sume znaków ,
    zastanów się co to oznacza !
    Chodziło mi o to aby makro zaznaczało teskt od miejsca x do miejsca y ( oczywiście po to by była stała suma znaków , żeby teskt do skopiowania !train **** nie zmieniło swojego położenie względem monitora)
    i kopiowało to i wklejało niżej , robiło to dokładnie co określony czas .
    Spotkałem się z takim programikiem , niestety niepamietam nazwy , ale miało bardzo rozbudowanę funkcje.

    2. Zawsze można napisać macro w delphi ,
    Cytat:

  7. #7
    I ღ Kato Awatar diksus94
    Dołączył
    19 kwi 2008
    Posty
    968
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 1286
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Domyślnie Odp: Skrypt trainy przepisaywanie tekstu. Elfbot





    !





    Mimo tak wielkiej płci naszej zalety,
    my rządzim światem a nami kobiety.

  8. #8
    Czeladnik Awatar Exequter
    Dołączył
    11 lis 2008
    Posty
    31
    Reputacja:
    Punkty reputacji: 0
    Podziękował(a)
    0
    Podziękowań 0 w 0 postach

    Odp: Skrypt trainy przepisaywanie tekstu. Elfbot

    Heh żadne z tych skryptów nie zadziałaja ^^, jak by tak było łatwo napewno znalazł bym to :').
    No myślę że temat do zamknięcia, znowu .
    Karamy-war.com
    Pegaz-ots.pl
    Jak narazie najlepsze otsy na których grałem :)
    Oglądam Anime, Shippuuden <3
    Słucham Rocka, Three Days Grace, i nie tylko
    Staram się pisać poprawnie poprawnie po polsku
    Znam wiele osób, mów mi Tiplik

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 03-07-12, 12:44
  2. pomoc w skrypcie na trainy
    Przez madrass1 w dziale LUA & XML
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 12-06-12, 19:48
  3. Blokowanie frazy tekstu
    Przez Frigo w dziale LUA & XML
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 10-06-12, 09:35
  4. Inne [ElfBot]Elfbot do Ots DragonBall dbv.hopto.org
    Przez tomekck w dziale Oferty sprzedaży
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-05-12, 15:19
  5. Tibia 7.60 [elfbot] Skrypt na Push + Zbieranie itemków wokół siebiesiebie
    Przez Pan Czonsser w dziale Pomoc
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 14-04-12, 12:47

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •