What's new

Bramka Paladynowska

Status
Not open for further replies.

GoD Michak

User
Joined
Jul 26, 2010
Messages
31
Reaction score
0
Witam.
Ostatnie zrobilem quest na c arrow dla palla i chcia?em zeby przez bramke lvlowa
przechodzili tylko paladynowie da sie tak ? a jak tak to dacue skryptt?
 

dominikms1

Senior User
Joined
Feb 6, 2010
Messages
696
Reaction score
66
Odp: Bramka Paladynowska

do actions\other\doors.lua dodaj to
PHP:
		if item.actionid == 25 then
			if isPaladin(cid) == false then
				doPlayerSendTextMessage(cid, MESSAGE_INFO_DESCR, "Only the worthy may pass.")
				return true
			else
			doorEnter(cid, item, toPosition)
			return true
			end
		end
Teraz na mapie wstaw drzwi z actionid 25

@edit
Ludzi?, zapomnisz o jednym folderze i ju? si? gupisz ;<
do actions\scripts\other\doors.lua dodaj to
 
Last edited:

GoD Michak

User
Joined
Jul 26, 2010
Messages
31
Reaction score
0
Odp: Bramka Paladynowska

data/actions/others? w moim silniku xml nie ma czegos takiego.
@edit
Other? to jest folder? a jesli u mnie nie ma to moze byc samo door?
 
Last edited:
Joined
Jul 7, 2010
Messages
2,061
Reaction score
193
Age
27
Odp: Bramka Paladynowska

Wstaw w data/actions/script skrypt i nazwij go palladindoor.lua.
actions.xml
PHP:
	<action actionid="25" script="palladindoor.lua">
 

Oskar

Forum friend
Joined
Jan 24, 2009
Messages
2,256
Reaction score
331
Odp: Bramka Paladynowska

PHP:
function onUse(cid, item, fromPosition, itemEx, toPosition)
if item.uid == 2000 then
	if isPaladin(cid) == false then
		doPlayerSendTextMessage(cid, MESSAGE_INFO_DESCR, "Only the worthy may pass.")
	else
		doTeleportThing(cid, toposition)
		doTransformItem(item.uid, item.itemid+1)
	end
end
return true
end
PHP:
<action uniqueid="2000" event="script" value="nazwa.lua" />
 
Status
Not open for further replies.
Top