What's new

[x.x][Skrypty] Zam?wienia

Status
Not open for further replies.

Cinu

User
Joined
Jul 20, 2008
Messages
24
Reaction score
0
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Pokombinowa?em i scrypt dzia?a tylko, ?e mi nie chodzi?o o taki scrypt kt?ry liczy ile sie danych potwor?w zabi?o tylko jak zabijesz potwora to wyskakuje komunikat z nickiem i lvl tego co zabi? i ten komunikat widz? wszyscy gracze a nie tylko gracz kt?ry zabi? potwora...

Scrypt pod tibie 8.42
 

Neil

Advanced User
Joined
May 4, 2009
Messages
158
Reaction score
26
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Mam pytanie, czy by? zrobi?:
Tib[j]ia: 8.4
Dzia?anie: Kupowanie run, czyli dzwignia, ktora, sie nia pociagnie, daje Bp Run.. tzn. Kupowanie manasow za pomoca dzwigni...
Ale chcia?bym tak?e runki,
ManaRune, daje ok 500xMlvl
LifeRune, daje ok 400xMlvl
I chcia?bym do tego mapke, to znaczy z tymi dzwigniami gdzie si? kupuje Life Rune, i Mana Rune, ilo?? run: 20, ilo?c run w jednym ?adunku: 100, maj? by? w bp, a room, taki sfobodny...
Bardzo bym prosi? o to...
ps:podbno liczy sie jako?? post?w, a nie ilo??..
 

Sqrdi

User
Joined
Apr 14, 2008
Messages
48
Reaction score
1
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Gelio niestety ale ten skrypt kuzni nie dziala co mi dales.
Skonfigurowalem go tak
Code:
-- Kowal script by Deaven
-- Edited (kombinacje & pozycja) by Gelio
-- Niestety musialem usunac losowanie
local kombinacje = {
{[2] = {5878, 5}, [3] = {5890, 2}, nagroda = {2195, 1}},
{[2] = {5880, 10}, [3] = {5920, 10}, [4] = {5879, 4}, nagroda = {2492, 1}}
}
-- Jak to skonfigurowa??
-- {[kolejnoscItemuOdPodloza] = {jakiIdItemu, ileItemow}, [kolejnoscItemuOdPodloza] = {idItemu, ileItemow}, nagroda = {idNagrody, ileNagrod(jezeli jest zlaczalna)}}
-- Kolejnosc itemow od podloza mozesz robic nieskonczonosc
local pozycja = {x=792, y=979, z=7}    -- Pozycja, na jakiej jest uzywany item.
function onUse(cid, item, fromPosition, itemEx, toPosition)
    if(toPosition.x == pozycja.x and toPosition.y == pozycja.y and toPosition.z == pozycja.z) then
		local blad = false
		local i = 1
		for i, #kombinacje do
			if(blad == false) then
				for h, v in ipairs(kombinacje[i]) do
					if(blad == false) then
						local pos = pozycja
						pos.stackpos = h
						local thing = getThingfromPos(pos)
						if(thing.uid > 0) then
							if(thing.itemid == v[1] and thing.type >= v[2]) then
								doRemoveItem(thing.uid,1)
							else
								blad = true
								break
							end
						else
							blad = true
							break
						end
					else
						break
					end
				end
			else
				break
			end
		end
		if(blad == false) then
			doPlayerAddItem(cid,kombinacje[i].nagroda[1], kombinacje[i].nagroda[2])
			doPlayerSendTextMessage(cid,MESSAGE_INFO_DESCR,"Swietnie. Wlasnie wykules item.")
		else
			doPlayerSendTextMessage(cid,MESSAGE_INFO_DESCR,"Niestety, nie udalo sie.")
		end
		doTransformItem(itemEx.uid, 2223)
    else
		doPlayerSendCancel(cid,"Mozesz to zrobic tylko na kowadle.")
	end
return TRUE
end
Ale wyskakuje blad
Code:
Loading actions.xml...Warning: [Event::loadScript] Can not load script. data/actions/scripts/blacksmith system/blacksmith.lua
data/actions/scripts/blacksmith system/blacksmith.lua:5: unexpected symbol near '='
 

Neil

Advanced User
Joined
May 4, 2009
Messages
158
Reaction score
26
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Uff, prosi?bym o 2 ?atwe skrypty, bardzo ?atwe, i bardzo potrzebne ;(...
To znaczy,
5 Teleport?w.
1 - Nadaje profesje "Druid"
2 - Nadaje profesje "Sorcerer"
3 - Nadaje profesje "Knight"
4 - Nadaje profesje "Paladin"
5 - Daje 4,200 do?wiadczenia.
Je?li si? nie da tego zrobi?, to co? innego, by No-Vocation, mia?o profesj?.. ;(
Ale najlepiej to z tymi teleportami...
Dam to tak?? do Requestu, je?li nie otrzymam odpowiedzi, z skryptem xd..
Pozdrawiam, reputacja stu procentowa. ;)
 

Always

Advanced User
Joined
Jul 31, 2008
Messages
429
Reaction score
105
Age
28
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Gelio, mam nadziej? ?e sobie poradzisz...
Teleportacja.
Wersja tibii 8.1
Mia?a by to by? komenda, np !nazwa-miasta. Odbiera?o by to np. 500 many i teleportowa?o by nas do ?wi?tyni miasta. Mo?na by?o by si? teleportowa? raz na 5h.
Za pomoc reput. Nie ?pieszy mi si? ;]

@Gelio
Jeste? wielki ! Reput !!!
 
Last edited:

AoW2

Active User
Joined
Dec 26, 2008
Messages
131
Reaction score
8
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Gelio Jak Mam Zrobi? ?eby w transie co np 3 sekundy pojawia? si? efekt nr 234?

Code:
--[[ Transformation system by Piotrek1447 ]]-- 

local config = 
{ 
   neededLevel = 199, 
   requiredVocation = {0,1,2,3,4,5,6}, 
   changeVocation = "yes", 
   newVocation = 5, 
   changeOutfit = "yes", 
   newOutfit = 46, 
   removeSoulPoints = "no", 
   removeSoulPointsCount = 0 
} 

local VOCATION_STORAGE = 10000 
local outfit = {lookType = config.newOutfit, lookHead = 0, lookBody = 0, lookLegs = 0, lookFeet = 0, lookAddons = 0} 

function onSay(cid, words, param) 
   if(getPlayerLevel(cid) <= config.neededLevel) then 
       doPlayerSendCancel(cid, "Sorry, you don\'t have required level.") 
       return TRUE 
   end 
   if(isInArray(config.requiredVocation, getPlayerVocation(cid)) ~= TRUE) then 
       doPlayerSendCancel(cid, "Sorry, you don\'t have required vocation.") 
       return TRUE 
   end 
   setPlayerStorageValue(cid, VOCATION_STORAGE, getPlayerVocation(cid)) 
   if(config.changeVocation == "yes") then 
      doSendMagicEffect(getCreaturePosition(cid), 233) 
doPlayerSetVocation(cid, config.newVocation) 
   end 
   if(config.changeOutfit == "yes") then 
       doSetCreatureOutfit(cid, outfit, -1) 
   end 
   if(config.removeSoulPoints == "yes") then 
       if(getPlayerSoul(cid) >= config.removeSoulPointsCount) then 
           doPlayerAddSoul(cid, - config.removeSoulPointsCount) 
       else 
           doPlayerSendCancel(cid, "Sorry, you don\'t have required count of soul points.") 
       end 
   end 
   addEvent(removeMana, 100, cid) 
   return TRUE 
end 

function removeMana(cid) 
   doCreatureAddMana(cid, -1) 
   if(getCreatureMana(cid) > 0) then 
       addEvent(removeMana, 100, cid) 
   else 
       doRemoveCondition(cid, CONDITION_OUTFIT) 
       transformBack(cid) 
   end 
   return TRUE 
end 

function transformBack(cid) 
   doPlayerSetVocation(cid, getPlayerStorageValue(cid, VOCATION_STORAGE)) 
   setPlayerStorageValue(cid, VOCATION_STORAGE, 0) 
   return TRUE 
end
 

Mondez

Advanced User
Joined
Sep 14, 2008
Messages
244
Reaction score
16
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Gelio, skrypt na wykuwanie itemu z kilku item?w nie dzia?a ;|
 

Adamex

Active User
Joined
May 23, 2008
Messages
100
Reaction score
10
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Gelio said:
@Adamex
Mog? ci zrobi?, ze mo?na jednego monstera na xxx czasu, bo tak jak normalne summony to si? nie da.

Zgadzam si?

Code:
function onSay(cid, words, param)
	playerpos = getPlayerPosition(cid)
	mana = getPlayerMana(cid)
	vocation = getPlayerVocation(cid)
	if mana >= 2550 and vocation == 1 then
		if getPlayerSkill(cid,6) >= 90 then
		creature = doSummonCreature("Gamabunta", playerpos)
		doConvinceCreature(cid, creature)
		doPlayerAddMana(cid, -2550)
			doPlayerSay(cid,"Kuchiyose no Jutsu",16)
		else
		doPlayerSendCancel(cid,"You do not have enough chakra control level") 
		end
	else
	doPlayerSendCancel(cid,"You can't summon this creature")
end
	if mana >= 2550 and vocation == 24 then
		if getPlayerSkill(cid,6) >= 90 then
		creature = doSummonCreature("Gamabunta", playerpos)
		doConvinceCreature(cid, creature)
		doPlayerAddMana(cid, -2550)
			doPlayerSay(cid,"Kuchiyose no Jutsu",16)
		else
		doPlayerSendCancel(cid,"You do not have enough chakra control level") 
		end
	else
	doPlayerSendCancel(cid,"You can't summon this creature")
end
end

Pozdrawiam
 

P_A_Tr

Active User
Joined
Jul 23, 2008
Messages
149
Reaction score
12
Age
29
Odp: [8.40][Skrypty] Zam?wienia

Odp: [8.40][Skrypty] Zam?wienia

Prosz? o przerobienie skryptu z anni poniewa? jak jaka? dru?yna wejdzie to na dzwigni pokazuje sie papier znaczy zamienia sie i chce ?eby by?o mo?na normalnie uzywa? pare razy ani niekoniecznie dajac reseta
Code:
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos)
if item.uid == 8000 then      
if item.itemid == 1946 then    
player1pos = {x=967, y=850, z=7, stackpos=253} 
player1 = getThingfromPos(player1pos)
player2pos = {x=966, y=850, z=7, stackpos=253}  
player2 = getThingfromPos(player2pos)
player3pos = {x=965, y=850, z=7, stackpos=253} 
player3 = getThingfromPos(player3pos)
player4pos = {x=964, y=850, z=7, stackpos=253} 
player4 = getThingfromPos(player4pos)
if player1.itemid > 0 and player2.itemid > 0 and player3.itemid > 0 and player4.itemid > 0 then
  player1level = getPlayerLevel(player1.uid)
  player2level = getPlayerLevel(player2.uid)
  player3level = getPlayerLevel(player3.uid)
  player4level = getPlayerLevel(player4.uid)
  questlevel = 100  -- lvl questa
  if player1level >= questlevel and player2level >= questlevel and player3level >= questlevel and player4level >= questlevel then
  queststatus1 = getPlayerStorageValue(player1.uid,6026)
  queststatus2 = getPlayerStorageValue(player2.uid,6026)
  queststatus3 = getPlayerStorageValue(player3.uid,6026)
  queststatus4 = getPlayerStorageValue(player4.uid,6026)
  if queststatus1 == -1 and queststatus2 == -1 and queststatus3 == -1 and queststatus4 == -1 then
    demon1pos = {x=983, y=848, z=7}  
    demon2pos = {x=981, y=848, z=7}  
    demon3pos = {x=982, y=852, z=7}  
    demon4pos = {x=984, y=852, z=7}  
    demon5pos = {x=985, y=850, z=7}  
    demon6pos = {x=986, y=850, z=7}  
    doSummonCreature("Demon", demon1pos)
    doSummonCreature("Demon", demon2pos)
    doSummonCreature("Demon", demon3pos)
    doSummonCreature("Demon", demon4pos)
    doSummonCreature("Demon", demon5pos)
    doSummonCreature("Demon", demon6pos)
    nplayer1pos = {x=984, y=850, z=7}  
    nplayer2pos = {x=983, y=850, z=7}  
    nplayer3pos = {x=982, y=850, z=7}  
    nplayer4pos = {x=981, y=850, z=7}  
    doSendMagicEffect(player1pos,2)
    doSendMagicEffect(player2pos,2)
    doSendMagicEffect(player3pos,2)
    doSendMagicEffect(player4pos,2)
    doTeleportThing(player1.uid,nplayer1pos)
    doTeleportThing(player2.uid,nplayer2pos)
    doTeleportThing(player3.uid,nplayer3pos)
    doTeleportThing(player4.uid,nplayer4pos)
    doSendMagicEffect(nplayer1pos,10)
    doSendMagicEffect(nplayer2pos,10)
    doSendMagicEffect(nplayer3pos,10)
    doSendMagicEffect(nplayer4pos,10)
    doTransformItem(item.uid,item.itemid+1)
  else
    doPlayerSendCancel(cid,"Potrzebni sa 4 gracze.")
  end
  else
  doPlayerSendCancel(cid,"Potrzebni sa 4 gracze.")
  end
else
  doPlayerSendCancel(cid,"Potrzebni sa 4 gracze.")
end
elseif item.itemid == 1945 then
if getPlayerAccess(cid) == 3 then
  doTransformItem(item.uid,item.itemid-1)
else
  doPlayerSendCancel(cid,"Potrzebni sa 4 gracze.")
end
end
----LOOTS
elseif item.uid == 9000 then 
queststatus = getPlayerStorageValue(cid,6080)
if queststatus == -1 then
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You got a Demon Armor.")
doPlayerAddItem(cid,2494,1)
setPlayerStorageValue(cid,6080,1)
else
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You can get only one item.")
end
elseif item.uid == 9001 then
queststatus = getPlayerStorageValue(cid,6080)
if queststatus == -1 then
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You got a Magic Sword.")
doPlayerAddItem(cid,2400,1)
setPlayerStorageValue(cid,6080,1)
else
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You can get only one item.")
end
elseif item.uid == 9002 then
queststatus = getPlayerStorageValue(cid,6080)
if queststatus == -1 then
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You got a Stonecutter Axe.")
doPlayerAddItem(cid,2431,1)
setPlayerStorageValue(cid,6080,1)
else
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"You can get only one item.")
end
end
return 1
end
 

AoW2

Active User
Joined
Dec 26, 2008
Messages
131
Reaction score
8
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Gelio Jak Mam Zrobi? ?eby w transie co np 3 sekundy pojawia? si? efekt nr 234?
Code:
--[[ Transformation system by Piotrek1447 ]]-- 
local config = 
{ 
   neededLevel = 199, 
   requiredVocation = {0,1,2,3,4,5,6}, 
   changeVocation = "yes", 
   newVocation = 5, 
   changeOutfit = "yes", 
   newOutfit = 46, 
   removeSoulPoints = "no", 
   removeSoulPointsCount = 0 
} 
local VOCATION_STORAGE = 10000 
local outfit = {lookType = config.newOutfit, lookHead = 0, lookBody = 0, lookLegs = 0, lookFeet = 0, lookAddons = 0} 
function onSay(cid, words, param) 
   if(getPlayerLevel(cid) <= config.neededLevel) then 
       doPlayerSendCancel(cid, "Sorry, you don\'t have required level.") 
       return TRUE 
   end 
   if(isInArray(config.requiredVocation, getPlayerVocation(cid)) ~= TRUE) then 
       doPlayerSendCancel(cid, "Sorry, you don\'t have required vocation.") 
       return TRUE 
   end 
   setPlayerStorageValue(cid, VOCATION_STORAGE, getPlayerVocation(cid)) 
   if(config.changeVocation == "yes") then 
      doSendMagicEffect(getCreaturePosition(cid), 233) 
doPlayerSetVocation(cid, config.newVocation) 
   end 
   if(config.changeOutfit == "yes") then 
       doSetCreatureOutfit(cid, outfit, -1) 
   end 
   if(config.removeSoulPoints == "yes") then 
       if(getPlayerSoul(cid) >= config.removeSoulPointsCount) then 
           doPlayerAddSoul(cid, - config.removeSoulPointsCount) 
       else 
           doPlayerSendCancel(cid, "Sorry, you don\'t have required count of soul points.") 
       end 
   end 
   addEvent(removeMana, 100, cid) 
   return TRUE 
end 
function removeMana(cid) 
   doCreatureAddMana(cid, -1) 
   if(getCreatureMana(cid) > 0) then 
       addEvent(removeMana, 100, cid) 
   else 
       doRemoveCondition(cid, CONDITION_OUTFIT) 
       transformBack(cid) 
   end 
   return TRUE 
end 
function transformBack(cid) 
   doPlayerSetVocation(cid, getPlayerStorageValue(cid, VOCATION_STORAGE)) 
   setPlayerStorageValue(cid, VOCATION_STORAGE, 0) 
   return TRUE 
end


Od?wie?am (Chyba mnie omino?e?)
 

kamarm

Active User
Joined
Apr 23, 2009
Messages
117
Reaction score
2
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Rodzaj...niewiem
Wersja tibi: 8.10
Chcia?bym skrypt na spanie w hamaku jak to by?o na podkarpackim ots...
 

kikus33

New User
Joined
Dec 10, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Rodzaj actions chyba
wersja 8.40
potion ktury sie nie konczy , ktury po wypicui laduje sie i daje np. 1000 nany i 500 hp :confused:
 

AoW2

Active User
Joined
Dec 26, 2008
Messages
131
Reaction score
8
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Gelio nie czytasz chyba forum.
To Ju? mam ?e przy transie si? zmienia teraz chce ?eby co 3 sek. by? efekt 232...
Popracuj jeszcze troche plz ;]

@edit
Dalej nie dzia?a ;/
 
Last edited:

szakir

New User
Joined
May 12, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Rodzaj: np. actions
Wersja tibii: 8.1
O czym ma by? skrypt.
Chcia?bym aby po u?yciu przedmiotu (id 8266) na przedmiocie (id 8269) teleportowalo nas na (np. 1000 1000 7)
Z g?ry dzi?kuje :]
 

Piotrek05

Advanced User
Joined
Feb 18, 2009
Messages
471
Reaction score
38
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Jak widzicie ze nie odpisuje na kilka postow wyzej to nie piszcie. Poczekajcie az wykona on wczesniejsze zlecenia.
 

AoW2

Active User
Joined
Dec 26, 2008
Messages
131
Reaction score
8
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

@Gelio tak sprawdza?em i nie dzia?a :/
 

Xart Irok

Senior User
Joined
Sep 7, 2008
Messages
2,925
Reaction score
419
Age
32
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

@Xart Irok
Podaj mi id tych wszystkich rzeczy na jakie ma si? po kolei zmienia? jak mo?esz.
zwykly 8753

fire 8759
energy 8754
fire 8757
energy 8754
fire 8755

zwykly 8753

a potem ma towracac to poprzedniej formy
 

Mondez

Advanced User
Joined
Sep 14, 2008
Messages
244
Reaction score
16
Odp: [x.x][Skrypty] Zam?wienia

Tibia 8.40
chyba movement

?ciana(id 1026) na pos. 1265, 1563, 6 znika je?eli na pos 1266, 1566, 6 le?y golden armor (id 2466) i na pos 1267, 1566, 6 le?y knight armor (id 2476).
Je?eli kto? we?mie kt?ry? z armor?w to ?ciana si? pojawia.
 
Status
Not open for further replies.
Top