What's new

#1 Twierdza Krzy?owiec, czyli czas na nude!

Status
Not open for further replies.

Fluos

We are many!!!
Reaction score
258
Cze??!
Szukam ch?tnych os?b, kt?rzy pograj? ze mn? w Twierdze Krzy?owiec przez internet, w prawdzie jestem s?aby w t? gr?, lecz warto ?wiczy?. Mo?emy si? spotyka? co jaki? czas na ventrillo i uprawia? ciekawe bitwy, na przyk?ad w o?miu.

Troch? o grze:
producent: FireFly Studios
wydawca: Take 2 Interactive
dystrybutor PL: Cenega Poland
kategoria: strategiczne / RTS

Data Premiery:
?wiat: 24 wrze?nia 2002
Polska: 18 pa?dziernika 2003

tryb gry: single / multiplayer
tryb multiplayer: LAN / Internet | liczba graczy: 1 - 8
wymagania wiekowe: 12+
Stronghold: Crusader to sequel ?wietnej gry strategicznej Stronghold (w Polsce Twierdza), tym razem przenosz?cy nas do ?wiata Bliskiego Wschodu w epoce wypraw krzy?owych (XI – XII wiek). Podobnie jak poprzednik, Stronghold: Crusader jest okre?lany mianem „symulator twierdzy”. Gracz mo?e od podstaw wybudowa? swoj? twierdz?, zapewni? jej ludno?ci i ?o?nierzom wy?ywienie oraz odeprze? niejeden pot??ny atak, czy nawet samemu zdoby? wrogi zamek. W stosunku do Twierdzy poza oczywist? zmian? scenerii oferuje m.in. cztery oddzielne kampanie, zar?wno po stronie europejskiego rycerstwa prowadzonego przez Ryszarda Lwie Serce, jak i arabskich wojownik?w dowodzonych przez Saladyna. Do tego nowe jednostki, m.in. konni ?ucznicy, teuto?scy rycerze, grenadierzy i przeno?ne ballisty oraz nowy element strategiczny – woda, a raczej jej brak.

* W sumie ponad 25 jednostek bojowych.
* Ca?a gama wymy?lnych maszyn obl??niczych, m.in.: wie?e, balisty, mangonele i trebusze.
* Bogaty asortyment ?rodk?w defensywnych, pocz?wszy od r??nej grubo?ci mur?w, wie?, a sko?czywszy na wilczych do?ach, fosie i wrz?cym oleju.
* Nowy tryb rozgrywki - skirmish mode.
* Edytor pozwalaj?cy na tworzenie w?asnych scenariuszy.
* Mo?liwo?? rozgrywki jedno i wieloosobowej za po?rednictwem sieci lokalnej i Internetu (do o?miu os?b r?wnocze?nie).

twierdza-krzyzowiec-extr_3896.jpg

Je?eli chcecie download, to prosz? bardzo:

B?d? (mo?na na przemian) :

Pozdrawiam!

Vendeto

First to fight!
Reaction score
396
Odp: #1 Twierdza Krzy?owiec, czyli czas na nude!

O, stara dobra Twierdza! Co prawda gra?em w to ostatnio... w... 2004 r? Nieistotne, ch?tnie sobie pogram, je?li zbierze si? wi?ksza ekipa. Mo?esz na mnie liczy?. :p

Deklaruj? si?.

Pozdrawiam,
Vendeto.

Frags

Mechaniczna pomara?cza
Reaction score
139

Jak uda mi si? pobra?, zainstalowa? i nauczy? gra? w te ustrojstwo, to mo?esz na mnie liczy?.

Maksiu xD

Senior User
Reaction score
29

Podaj ip w temacie :D albo na pw te? jestem s?aby tzn w tej cz??ci bo jedynk? w dwa dni przechodz? nawet w jeden dzie? jak mi si? nudzi :d Ale to wtedy tak by si? przyda?o ?e np jak 4 osoby graj? to dw?ch na dw?ch tak zwany sojusz. O ile jest taka mo?liwo??.

@down
Crusadersa :D Extrem trudny jest do ogarni?cia wi?c lepiej crusadera zwyk?ego ^^

Last edited:

evon

Advanced User
Reaction score
23

Osobi?cie posiadam wszystkie wersje twierdzy.
Gra ta bardzo mi si? podoba nie rozumiem nazwy tematu ,,czas na nude" ?
Hmm mo?esz na mnie liczy? !
Nie za bardzo ogarniam jak sie gra w twierdze krzy?owiec przez neta bo gra?em z ziomkami tylko przez hamachi ale strasznie lagowa?o.

Edit@
To co ty pokaza?e? fluos na obrazku to jest twierdza extreme a maksiu pokaza? strongholda.
To gdzie wko?cu gramy :D?

Fluos

We are many!!!
Reaction score
258

Gram w zwyk?? Polska wersje Twierdza Krzy?owiec, odno?niki do pobrania w pierwszym po?cie. Ju? nied?ugo zgadamy si? bardziej i dok?adniej.
Pozdrawiam!

XisD

User
Reaction score
1

Witam,
Tez chetnie moge z wami zagrac :) Gralem w to juz kilka miesiecy.

Inspired

Active User
Reaction score
6

Nauczy? si? gra?? Zabawne marzenia. T? gr? mo?na opanowa? dopiero po kilku latach, a z trenerem oko?o rok, wi?c powodzenia w nauce. Tak w og?le, to mog? was pom?czy?, zainstalujcie sobie GameSpy i gr? w tym, podszkolta si? i mo?e za tydzie??

SpidoX

Advanced User
Reaction score
17

Chetnie by sie pogralo :) lecz nie dzialaja mi linki jesli mozesz odswie? je.

contra

New User
Reaction score
0

ja mog? zacz?? w karzdej hwili tylko niebardzo wiem jak to zrobic :(

Michalekk

Senior User
Reaction score
159

W??czasz gr? i grasz ^^

Jakie? jeszcze w?tpliwo?ci? xd

Status
Not open for further replies.