Vendeto
First to fight!
- Liczba reakcji
- 395

Witam w kolejnym wywiadzie z serii. Tym razem postanowi?em podzieli? wywiad na dwie cz??ci - realne ?ycie Korzonka oraz jego kariera na forum - to przez to, aby ludzie nie marudzili "?e wywiad jest za d?ugi" tylko swobodnie mogli przej?? do tre?ci kt?ra go interesuje.
No c?? - mi?ej lektury!
Pytania dotycz?ce realnego ?ycia Korzonka:
Vendeto: Witaj Korzonek. Jak za pewne wiesz, zajmuj? si? tym, aby zam?czy? kadr? odpowiedni? ilo?? nieraz niewygodnych pyta?. Niestety - Help3R zosta? uznany za niew?a?ciw? osob?, wi?c zwracam si? do Ciebie. Czy zechcesz udzieli? wywiadu dla swoich fan?w, wrog?w i przyjaci?? oraz dupow?az?w na Tibia.net.pl?
Korzonek: Ch?tnie, nie ma problemu : )
Vendeto: Na pocz?tek musz? zada? Ci podstawowe pytania dotycz?ce Twojego imienia, wieku oraz miejsca zamieszkania, mo?esz na nie odpowiedzie??
Korzonek: Mog? mog?.. Marcin, 17 lat sko?czone, mieszkam w ?winouj?ciu, ma?ym mie?cie w Zachodniopomorskim.
Vendeto: Po wieku wnioskuj?, ?e nadal si? uczysz, zdradzisz co? wi?cej na ten temat?
Korzonek: Tak, ucz? si? w Techniku Morskim, na profilu Technik Nawigator, ci??ko bo ci??ko ale uczy? si? trzeba.
Vendeto: U, to ciekawe - musz? przyzna?, czy?by? swoj? przysz?o?? wi?za? z morzem? Planujesz zosta? w przysz?o?ci marynarzem?
Korzonek: I tu o dziwo, odpowiem, ?e nie. Nie chc? mie? nic wsp?lnego z morzem, wybra?em t? szko?? bo inne mi nie odpowiada?y oraz sz?o do niej wielu moich znajomych.
Vendeto: Rozumiem, a zatem skoro nie b?dziesz pracowa? w fachu, kt?rego si? uczysz co planujesz robi??
Korzonek: W marzeniach mam studia, a co z tego wyjdzie to nie mam poj?cia..
Vendeto: A konkretniej? Studia dotycz?ce czego?
Korzonek: Konkretnie nie odpowiem, mo?e informatyczne, mo?e co? ala bankowo?? - ekonomia, nie mam poj?cia jeszcze.
Vendeto: No, wi?c plany ambitne. A je?li chodzi o Twoje zainteresowania, hobby? Masz jakie? szczeg?lne? P.S. Pozw?l, ?e p?ki co b?d? pyta? o Ciebie jako o osob?, a nie admina forum.
Korzonek: Nawet lepiej, ?e tak mnie pytasz. Hobby to wiadomo - pi?ka no?na, drugim hobby, z kt?rym na razie wi??e swoj? przysz?o?? to dziewczyna. Interesuje si? hmm... komputerami, sportem, grami.. alkoholem ; <
Vendeto: M?g?by? rozwin??? Jakie konkretnie gry, pi?ka no?na - komu kibicujesz, grasz amatorsko czy mo?e w jakim? klubie, nale?ysz do jakiego? stowarzyszenia kibic?w? Komputery - programujesz co?? Do alkoholu jeszcze wr?cimy.

Korzonek: Ch?tnie wr?c? :>. Gry, rpg, pi?ka no?na. Kibicuje Lechowi Pozna?, a gram sobie od czasu do czasu, w tym sezonie sko?czy?em gra? w miejscowym klubie junior?w Flota ?winouj?cie. A co do komputer?w i programowania, kiedy? chcia?em si? za to zabra?, jako? nie by?o czasu ani ch?ci.
Vendeto: Gry RPG, sam je bardzo lubi? wi?c ch?tnie zapytam Ci? o jakie? konkretne wytwory, co by? poleci? fanom dobrego RPG?
Korzonek: Hmm... Gothic, Dragon Age mo?e.. Morrowind, ta trzecia ma bosk? grafik?.
Vendeto: Czyli klasyka gatunku, supcio. A m?g?by? nam przybli?y? Twoje drugie, podejrzewam priorytetowe hobby - czyli Twoj? dziewczyn?. Opowiesz nam co? o niej?
Korzonek: C?? mog? o niej powiedzie?... na imi? ma Karolina, m?odsza o rok ode mnie. Mo?e to zabrzmi jak dziecinada, ale to dzi?ki niej mam si?? wstawa? ka?dego ranka.
Vendeto: Jak dla mnie brzmi to prawie romantycznie.

Je?eli to pytanie jest dla Ciebie niekomfortowe to c??, mo?esz odm?wi? odpowiedzi, w s?dzie nie jeste?. ^^
Korzonek: Jeszcze ujdzie, poznali?my si? w szkole, o ile pami?tam mieli?my razem wf. Odwa?y?em si? porozmawia? i tak zosta?o ponad p??torej roku.
Vendeto: Ok, zostawmy Karolin? - pozdrawiamy - a je?li chodzi og?lnie o Twoj? osob?, pami?tasz jaki? szczeg?lnie szcz??liwy lub szczeg?lnie nieszcz??liwy moment swojego ?ycia?
Korzonek: Szcz??liwy hm..na pewno dostanie si? do szko?y i u?o?enie sobie ?ycia. Gorzej b?dzie z nieszcz??liwym, bo by?a to ?mier? mojej babci.
Vendeto: Ehh. Je?li ju? jeste?my przy tym przykrym temacie - jaki jest Tw?j stosunek do ?mierci, uwa?asz, ?e co po niej nast?puje? Przechodzimy na wy?szy poziom abstrakcji czy mo?e idziemy do nieba lub piek?a? Boisz si? jej?
Korzonek: Nie, ?mierci si? nie boje, bo przyjdzie i tak czy tak. Wiesz co, powiem Ci tak, ?e nie zastanawia?em si? nad tym, nikt nie wie jak to jest po ?mierci, a Biblia czy jakie? naukowe szmat?awce tego nie przedstawi?... co b?dzie to b?dzie.
Vendeto: Zapewne domy?lasz si?, ?e teraz czas na Twoje pogl?dy religijne. Jak tam z Twoj? sfer? duchow?? Katolik power, ateista? A mo?e masz jakie? swoje pogl?dy na temat Boga b?d? stworzenia ?wiata?
Korzonek: Odpowiem najpro?ciej jak si? da - wierz?, ale nie praktykuje. Co prawda mam chrzest, komunie i bierzmowanie, ale i?? do ko?cio?a mi nie po drodze.
Vendeto: Hm, rozumiem. A jakie s? Twoje pogl?dy polityczne? Jaki ustr?j preferujesz - ?e tak si? wyra??.
Korzonek: O matko.. pos?u?? si? tutaj cytatem pewnego starszego pana : "Nie o tak? Polsk? walczy?em"
Vendeto: Dobra odpowied? jednocze?nie zmieniaj?ca temat. Jak jest z Twoj? polsko?ci?? Czujesz si? dumny z reprezentowania narodu polskiego? Jeste? patriot??
Korzonek: Jestem dumny, ?e jestem Polakiem, ale czy mog? si? nazwa? patriot? to nie wiem, chyba jestem za m?ody na tak powa?ne pytania, bo jakbym odpowiedzia?, ?e jestem, oszuka? bym siebie i wszystkich ludzi, kt?rzy oddali ?ycie za nasz kraj.
Vendeto: Oczywi?cie, ?e patriotyzm w naszych - WZGL?DNIE dobrych czasach - jest pojmowany inaczej, ale je?li obchodzisz ?wi?ta Narodowe, szanujesz symbole narodowe, przestrzegasz pisowni, znasz i szanujesz histori? swojego kraju to my?l?, ze mo?esz si? nazwa? patriot?, kt?ry w razie zagro?enia odda ?ycie za sw?j kraj. Co o tym s?dzisz?
Korzonek: Je?li definicj? swojego patriotyzmy przedstawi? bym takimi warto?ciami, sadz?, ?e wtedy spokojnie m?g?bym odpowiedzie?, ?e jestem patriot?.
Vendeto: A je?li chodzi o histori? naszego kraju - interesujesz si? ni?? Mo?e jakim? szczeg?lnym okresem?
Korzonek: Tak owszem ale nie jako? bardzo zach?annie. Okres II Wojny ?wiatowej w Polsce. Bli?szym mojemu zainteresowaniu jest historia Powstania Warszawskiego, jak wida? chocia?by na forum.
Vendeto: Okej, a teraz troch? na rozlu?nienie - w jakich trunkach alkoholowych najbardziej gustujesz? Jak? preferujesz kuchnie, rodzaj filmu oraz muzyki?
Korzonek: Hm... trunki to co najdzie, pr?cz taniego wina, whisky i spirytusu. Moj? ulubion? kuchni? jest w?oska, bo mo?na si? dobrze naje??

Pytania dotycz?ce forum:
Vendeto: Okej, przesta?my m?czy? u?ytkownik?w tym, co i tak pewnie przewijaj? - przejd?my do forum. Jeste? administratorem, jak to si? sta?o, ?e zaszed?e? tak daleko - od czego zacz??a si? Twoja kariera na forum?
Korzonek: Moja kariera zacz??a si? ojoj i jeszcze kup? czasu temu. Zarejestrowa?em si? jako szary poszukiwacz silnika evolution.. a sko?czy?o si? jak wida?. Na pewno rozw?j mojej kariery zawdzi?czam Vraelowi, kt?ry mnie wprowadzi? w ?ycie forum, ?e tak powiem od kuchni.
Vendeto: A jak wygl?da?a Twoja wspinaczka po szczeblach kariery? To by?y tylko wzloty czy zdarza?y si? tak?e upadki?
Korzonek: By?y upadki by?y. Rozpocz??em jak chyba ka?dy tutaj, od supporta, p??niej za prac? by? pierwszy pr?bny, kt?rego nie zda?em i spadek znowu na support, kolejny awans na pr?bnego okaza? si? trafnym awansem.. i lecia?em do g?ry, moderator, global, manager, admin.
Vendeto: Uwa?asz, ?e dobrze spe?niasz si? jako administrator?
Korzonek: Cho? u?ytkownicy wymagaj? ode mnie czasami cud?w, cho? jestem tylko cz?owiekiem, s?dz?, ?e tak.
Vendeto: Jaki jest Tw?j stosunek wobec Tro Medii? Uwa?asz, ?e dzi?ki jej ingerencji forum rozwija si? lepiej i zmierza w dobrym kierunku?
Korzonek: Hmm.. powiem Ci tak. Jako firma prezentuje si? solidnie i rozwija si? na rynku. Forum na pewno w jakim? kierunku idzie po ich ingerencji, odpowied? by?aby o wiele prostsza, gdyby czas, kt?ry jest potrzebny na zrealizowanie wymaganych przez nasz rzeczy by?by skr?cony o co najmniej 90%.
Vendeto: A by?by? wstanie powiedzie? co? o tym, czym konkretnie zajmujesz si? jako administrator?
Korzonek: Naprawianiem mniejszych b??d?w na forum, nadzorowanie pracy manager?w oraz globali, rozdawanie nagr?d za wszelakie konkursy oraz awansowanie lub degradacja z kadry/do kadry
Vendeto: Planowa?e? kiedy? (lub czy planujesz w jakim? odleg?ym czasie) ewentualne odej?cie z forum lub z kadry?
Korzonek: Gdybym mia? odchodzi? z swojego powodu to tylko dla tego, ?eby nie blokowa? miejsca komu? kto r?wnie? zas?u?y? na to stanowisko. Gdyby to u?ytkownicy wybierali i taka by?by ich wola, te? bym si? podo?a? do dymisji.
Vendeto: Rozumiem. A m?g?by? zdradzi? naszym kochanym u?ytkownikom czy planowane s? jakie? nabory do kadry w najbli?szym czasie? Chodzi o Support, moderator?w.
Korzonek: P?ki co plan?w nie ma. Cho? awanse na support, ci?gn? za sob? awanse na moderator?w pr?bnych, bo za solidn? prac? dajemy szans? wykazania sie.
Vendeto: Jeste? wyrozumia?y wobec u?ytkownik?w czy bardziej surowy? Jak Ty na to patrzysz?
Korzonek: To zale?y od u?ytkownika, je?li nadepn? mi na odcisk, jestem surowy. Staram si? by? wyrozumia?y, bycie tyranem to nie moja dzia?ka.
Vendeto: Dobrze, przejd?my do tak zwanych skojarze? aka szybkich pyta?, jeste? got?w?
Korzonek: Pewnie.
Vendeto: Strach?
Korzonek: Stan przej?ciowy
Vendeto: Seks?
Korzonek: Dla doros?ych
Vendeto: Kadra Tibia.net.pl?
Korzonek: Dru?yna nie do zdarcia.
Vendeto: Vrekh?
Korzonek: Pracu?.
Vendeto: Kazia? (tu si? powtarzam, ale to na potrzeby ?ci?le tajnych bada?)
Korzonek: Rasta ?aba!
Vendeto: Eturl?
Korzonek: Maruda.
Vendeto: Sassin?
Korzonek: R?wny go??.
Vendeto: Dobrze, my?l?, ?e tym przyjemnym akcentem mo?emy zako?czy? oficjaln? cz??? wywiadu. Chcia?by? mo?e kogo? pozdrowi??
Korzonek: Pewnie, pozdrowi? moj? Karolin?, Ciebie, wszystkich u?ytkownik?w forum, ca?a by?? oraz obecn? kadr? a w szczeg?lno?ci : Vraela, Kazi?, Sassina, Ivelliosa, Blackq, Marcina24, Nya'e, Roulette, Mikiego :*, Koko oraz wszystkich tych kt?rych nie wymieni?em, bo zapomnia?em.
Vendeto: Dzi?kuj? za pozdrowienia oraz za to, ?e znalaz?e? te w sumie spor? cz??? swojego wolnego czasu na odpowiadanie na moje pytania. Powodzenia w ?yciu osobistym jak i tym forumowym.

Korzonek: R?wnie? dzi?kuje za wywiad.
Dzi?kuj? za lektur? - je?li jakim? cudem dotrwali?cie - to prosz? o zostawienie komentarza a tak?e o swoje propozycje kolejnych os?b, kt?re powinienem um?czy?.

Pozdrawiam,
Vendeto.