What's new

27 Punkt?w Tworzenia OTS'a

Arkam

Forum friend
Reaction score
179
Odp: 27 Punkt?w Tworzenia OTS'a

Zastanawiam si? czy to troll

Mr ImaGu?

Advanced User
Reaction score
10

Nie ,po prostu z ca?? ekip? ,kt?r? gram przez prawie 10 lat ju? w tibie zastanawiamy si? czy teraz ots'y maj? jaki? sens gry .

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

Dobra, nawet mi sie nie chce calosci czytac bo glupoty piszesz, a na te spacje przed przecinkami to sie patrzec nie da po prostu.
1 punkt to juz bzdura, bo nie trzeba umiec wszystkiego. Wystarcza podstawy do czesci z potrzebnych rzeczy i mozna sklejac z neta. Albo znajomosc jednego zagadnienia i dobranie odpowiedniej ekipy do zrobienia serwera.
2 to kolejna bzdura, raz, ze kazdy ma teraz kompa ktory pociagnie serwer, bo wymagania sa w chuj male. Dwa, ze za 5-10 zl miesiecznie mozesz miec serwer ktory ci uciagnie ze 200 osob nawet, wiec na testy i nauke jak najbardziej tez sie nada.

Dalej przejzalem losowe punkty i stwierdzam, ze wciskasz ludziom swoje zdanie. Twoim zdaniem taki exp jest dobry a dla kogos innego inny bedzie dobry. Dla jednego beda dobre eventy dla drugiego nie. Wiec jebac taki "poradnik".

Jeszcze 22. Jak ktos jest ogarniety i bedzie robic dla kasy to sie postara i zrobi sensowny serwer. Bo to jest zajebista motywacja zeby zrobic konkretny projekt ktory wypali, anie jakies gowno. Problem w tym, ze wiele osob ma wyjebane na wszystko i gowno potrafi a przy tym sie zabiera za stawianie serwera. W takim wypadku niezaleznie od tego czy dla kasy czy nie to jest gowno.

No i na koniec dales rpg o ktorym nie powiedziales nic o_O O evo 22 pkt a o rpg 1? W dodatku zero konkretnej informacji? Nie rozumiem w ogole twojego podejscia tutaj ;p

Jednym slowem, do dupy ten twoj temat i porady. Zastosowal bym sie moze do 1 czy 2 jesli by sie cos sensownego wybralo z tego i dobrze przemyslalo. Reszta to smieci nie przydatne dla nikogo.
Nie polecam.

Arkam

Forum friend
Reaction score
179

Dodam jeszcze, ?e 4fun tj. nie dla zysku nikt nie robi DOBRYCH serwer?w, bo to tak jakby? zapieprza? na galerach bo lubisz zapach s?onej wody lol :D

#NOOB

Senior User
Reaction score
88

Stawiam ?e to troll, je?li si? myl? to parodia po ch**u z tego tematu. Niekt?re rzeczy s? tak g?upie, ?e to poezja.

1) Je?eli nie wiesz co to jest lua ,xml ,sql ,php ,c++ ,rme itd. . . to radz? si? do tego nie zabiera? ,lecz zosta? GRACZEM.
11) Zatrudnij ekip? [-],wynajmij reklamator?w -za to daj im itemek typu exp ring ,a nie range na start[/-] (niepotrzebne skre?lone). To mam zatrudni? ekip? np. od w/w rzeczy czy nie zabiera? si? za to, bo sam nie wiem co to lua, xml, sql, php, c++, rme
i
846_1660_4ff51d14_650x400.jpg
??

2) Je?eli nie masz komputera o w?a?ciwych wymaganiach ,lub kt?rych nie utrzyma tw?j internet nie zabieraj si? do tego.
Kto w dzisiejszych czasach stawia serwer na komputerze?? Szczeg?lnie ?e jaki? lipny VPS na start masz za jakie? 24z? z Linuxem (z Windowsem 49). Poza tym jak mam kas? na VPS'a to te? mam si? za robienie OTS nie zabiera?, bo nie mam komputera do tego? XDDDDDDDDDD

3) Nie zak?adaj servera na LogMein Hamachi.
Wy?ej...

Reszty g?upich porad typu "bez skrypt?w nie ruszysz", "bez mapy nie ruszysz" nawet nie skomentuje, bo strony braknie. Najdebilniejsze rzeczy napisa?em wy?ej.
Proponuje skasowa? temat bo to ?aden poradnik. Nie polecam.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

28. Je?li jeste? debilem, nie r?b poradnik?w.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

Nie ,po prostu z ca?? ekip? ,kt?r? gram przez prawie 10 lat ju? w tibie zastanawiamy si? czy teraz ots'y maj? jaki? sens gry .

Olewajac juz calkowicie bezsensownosc samego tematu...
Jestes graczem czy doswiadczonym tworca serwerow i jestes zanajomiony z rynkiem?
Jesli jestes graczem to ok, mozesz napisac mniej wiecej czego by oczekiwali gracze(a w zasadzie ty i twoja ekipa, a nie "wszyscy gracze"), ale jakim chujem sie wpierdalasz do rzeczy typu "znaj takie i takie jezyki", jesli sam nie masz o tym kompletnie pojecia? PLZ...

Proponuje komus na poczatku tematu dodac takim tekstem dodac info, zeby nie korzystac z tych rad. Bo jeszcze jakas biedna duszyczka trafi na ten poradnik i zmarnuje przez niego czas i moze pieniadze :< Albo w ogole wywalic ten temat bo zbedny jest ;p