What's new

#4 StarCraft - Powracamy!

Status
Not open for further replies.

Toichi

Advanced User
Reaction score
15
Witam!
Kiedy? Prototype organizowa? Eventy w StarCrafcie. Pora to powt?rzy?!

!!UWAGA!! Prosz? zg?asza? si? kto przyjdzie bym m?g? rozplanowa? gry!!UWAGA!!

Informacje:
Kiedy: 13.03.10 (Sobota)
Godzina: 20.00
Server: Podolsk (Battle.net)
Gra: (Info zostanie jeszcze podane, ale najprawdopodobniej m?j kolega Inter za?o?y)
Mapy:
-XvsX (TopvsBottom),
-Zombie (UMS) - zale?y od ilo?ci ludzi,
-World Diplo (UMS) - zale?y od ilo?ci ludzi.
Mapy nie musz? by? w takiej samej kolejno?ci jak na g?rze.

Informacje o Grze:
StarCraft — strategiczna gra czasu rzeczywistego stworzona przez studio Blizzard Entertainment, wydana w roku 1998.
Pierwsza wersja zosta?a wydana dla systemu Microsoft Windows w roku 1998. Wersja na Mac OS pojawi?a si? rok p??niej, a port na konsol? Nintendo 64 ujrza? ?wiat?o dzienne w 2000 roku. G??wny w?tek fabularny dotyczy konfliktu pomi?dzy trzema galaktycznymi rasami: Terranami (wywodz?cych si? od ludzi wygnanych z Ziemi), Zergami (szybko rozmna?aj?cymi si? insektoidami) oraz Protosami (zaawansowanymi technologicznie wojownikami, posiadaj?cymi zdolno?ci psioniczne).
StarCraft sta? si? najbardziej kasow? gr? komputerow? 1998 roku oraz wygra? nagrod? Origins Award dla Najlepszej Gry Komputerowej Roku. StarCraft sklasyfikowany zosta? na 7. miejscu na li?cie najlepszych 100 gier wszech czas?w stworzonej przez portal IGN, a tak?e otrzyma? nagrod? Star of the Walk of Game w ameryka?skim Metreonie k. San Francisco, za popchni?cie gatunku gier RTS w kierunku szybkiego rozwoju.
Screen z gry:
starcraft.jpg

FAQ​
Pytanie: Sk?d wzi?? gr??
Napisz do mnie na GG: 21188439 to dam ci linka.

Pytanie: Mam Windows Vista i gdy odpalam gr? wyskakuje mi b??d.
Starcraft jest do?? star? gr? i nie dzia?a na nowszych systemach takich jak Vista lecz na XP dzia?a normalnie.

Pytanie: Dlaczego gdy chce wej?? na gateway Podolska (Russia) wyskakuje mi b??d ?
Gateway Podolska (Russia) nie dzia?a na oryginalnym Starcrafcie, mo?na si? na niego po??czy? posiadaj?c pirata.

Pytanie: Czy "kampienie" tzn. obstawienie si? milionami wie?yczek jest dozwolone ?
Budowanie wok?? bazy wie? obronnych jest oczywi?cie dozwolone, lecz budowanie wie? na wi?kszej cz??ci mapy nie.

Pytanie: Kim zacz?? gr??
Na pocz?tek polecam Terrana lub Protossa.

Je?li masz inny b??d, napisz mi na GG: 21188439

StarCraft jest mo?e i star? gr? ale lubian?. Oto komentarze z poprzednich event?w:

B?d?, b?d?, poniewa? tamten event si? uda? to jak mo?e mnie nie by? na tym ? :d Jestem ciekaw czy b?dzie nas wi?cej czy mniej Fajnie si? gra?o, tak?e zapraszam innych do grania, wystarczy troch? u?y? m?zgu i ju? mo?na kogo? rozwali?. By Michu

Starcraft wymiata, dzisiaj o 6 wsta?em bo mia?em na 8:30 do szko?y i ciupa?em z komputerem. By Inter96

Intri

New User
Reaction score
1
Odp: #4 StarCraft - Powracamy!

Oczywi?cie ?e b?d? :)

Dtp Aka Rexis

Active User
Reaction score
2

Jak zajebi?cie ^^ . Nareszcie jaki? event dla mnie ! gra?em w t? gr? jakie? 2miechy temu , musia?em przerwa? moj? ?wietn? pasj? gdy? moj komp zacz?? robi? na ka?dym servie lagi , i nie mog?em gra? grrr. Lecz nie wiem czy zd??? gdy? id? te? na inny event , tibi xD. Ale postaram si? jako? rozplanowa? ten czas ; o . Juz pisz? o instalke!

Toichi

Advanced User
Reaction score
15

Jeszcze jest sporo czasu do Eventu! Pisa? do mnie na GG po instalk? bo gra naprawd? wci?ga!

Olieg

New User
Reaction score
0

Mog? gra?. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz - dlaczego zamiast na hamachi gramy na spiraconych serwach? Niedawno gra?em z kumplami przez hamachi i jako? wszystko dobrze dzia?a?o, a transferu nie mam jakiego? wywalonego w kosmos (mam 1 mb/s ?ci?gania i 256 kb/s wysy?ania [co daje ~120 kB/s ?ci?gania i 32 kB/s wysy?ania).

Pozdrawiam,
Olieg aka Gelio

@down
Wida? dalej nie rozumiesz o co mi chodzi. Du?o ?atwiej jest graczom z oryginalnym Starcraftem ?ci?gn?? hamachi, ni? pirack? wersje Starcrafta. Serio ;] A co do transferu - dawa?em przyk?ad, nie rozumiesz - ok, fajnie. Ciekawi mnie tylko Tw?j poziom gry. Ch?tnie mog? zagra? priv match ;]

@edit
Jeszcze zastrze?enie:
Budowanie wok?? bazy wie? obronnych jest oczywi?cie dozwolone, lecz budowanie wie? na wi?kszej cz??ci mapy nie.
A co mi zrobisz jak zbuduje sobie pod Twoj? baz? mas? cannon?w? No w?a?nie, nic ;] To jest jak najbardziej dozwolone.

Last edited:

Toichi

Advanced User
Reaction score
15

Serwer nie jest spiracony. Nikomu si? nie chce pobiera? Hamachi i go konfigurowa?. I co mnie tw?j transfer obchodzi?

Mervix

Active User
Reaction score
9

Te? b?de :>
A co do hamahi to mi np.By si? nie chcia?o sci?gac i konfigurowac.

Michukng

WPIERDOTRUSKUL
Reaction score
279

Ahh... Musi by? akurat w ten dzie?, kiedy jest event na warze? :( We? jako? wcze?niej prze??? albo na 14, bo nie wyrobie ;/ Zagra?bym z ch?ci?, ale b?d? tym razem na warze ;P

Toichi

Advanced User
Reaction score
15

To tak. W sobot? i niedziele zrobimy event (tylko w tym tygodniu, w nast?pnym tygodniu b?dzie ci?gle w pi?tki lub niedziele!)
W t? niedziele event tak?e o 19.00 i te same info co w pierwszym po?cie. Po wi?ksze info na gg: 21188439

Toichi

Advanced User
Reaction score
15

Dzisiaj Event! Zapraszam wszystkich na godzine 20.00

@Refresh 24h

Last edited:

Intri

New User
Reaction score
1

Witajcie !!
Jak ?e mam robi? Roomy dla nas do gry informuj? was co do chennelu w grze, r?wnie? osobi?cie go utworz? aby?my mieli gdzie pogada? mi?dzy walkami. Aby do niego do??czy? wystarczy ze w chacie wpiszecie /join Tnet (nazwa channelu).
Roomy robi? na has?o a wi?c ?eby do??czy? wchodzimy w join (po lewej stronie), nast?pnie po prawej stronie mamy dwa okienka, jedno na nazw? roomu a drugie na has?o do niego. W pierwszym okienku wpisujemy tibian, za to w drugim "tnet".
Mo?liwe jest ?e si? sp??ni? troch? ale Kosztuk (Toichi) ju? mi powiedzia? ?e jak co? to z wami poczeka :)
Pozdrowienia i do zobaczenia w grze :D

Last edited:

Toichi

Advanced User
Reaction score
15

Zapraszam! Dzisiaj godzina 20.00 Event ze StarCrafta! Ka?dy kto si? zjawi otrzyma reputy oraz podzi?kowania.

Status
Not open for further replies.