What's new

666 - liczba szatana.

Status
Not open for further replies.

Marcin24

Ja i Kazia
Reaction score
209
Zastanawiam si? ostatnimi czasu dlaczego tak wiele os?b "wielbi" liczb? 666. Zapisana w Apokalipsie ?w. Jana - Besta, uosobienie szatana. Co kieruje ludzi tworz?cych takie nicki, podniecaj? si? gdy osi?gn? tak? liczb? post?w, punkty reputacji etc.
Wed?ug mnie, jest to odwr?cenie si? od Boga, bo przecie? o ile si? nie myl? liczba 666 jest u?yta w Biblii, je?eli jest inaczej to napiszcie. Czyli osoby wielbi?ce t? liczb? s? chrze?cijanami odwr?conymi od Boga.

A jakie s? Wasze pogl?dy nt. liczby 666 - piszcie : )

Xervin

Boxxy <3
Reaction score
78
Odp: 666 - liczba szatana.

Co kieruje ludzi tworz?cych takie nicki, podniecaj? si? gdy osi?gn? tak? liczb? post?w, punkty reputacji etc.

To nie jest od razu odwr?cenie si? od Boga. R?wnie dobrze mo?na uzna?, ?e sp?dzanie czasu ze znajomymi to odwr?cenie si? od rodziny.

Wed?ug mnie z liczb? 666 jest tak podobnie jak z 69. Po prostu taki 'trend' - kilka os?b, by? mo?e satanist?w, ?mia?o si? publicznie z takich szczeg???w, reszta to pod?apa?a i chc?c by? 'na czasie' zacz?li robi? to samo.

Wed?ug mnie to ?adne wielbienie ;p

Poza tym nie nazywaj tego 'liczb? szatana'. To liczba Bestii :D

Aaaa, jeszcze jedno. Wiecie, ?e taka choroba - l?k przed liczb? 666, nazywa si? Heksakosjoiheksekontaheksafobia? :D

PectoDrill

Advanced User
Reaction score
15

Ta liczba, to zwyk?a manipulacja i chyba wi?cej nie musz? dodawa? - cz?owiek ?wiadomy dopowie sobie prawd?.

HateThisSite

Advanced User
Reaction score
55

666 jest ?wietn? liczb?, dodaje szcz??cie, jak pier?cie? atlant?w na palcu serdecznym poprzedzonym modlitwami do apolla.

Liczba, jak liczba, niech sobie istnieje.
Nie mam zastrze?e? do liczby 'szatana".

Ciekawostka:
W tibi zabijasz 6666 demon?w w que?cie demon oak, gdyby by?o 666, za du?o os?b mia?oby d legi/rainbow shield. :D

Edwin

Advanced User
Reaction score
40

Ciekawostka:
W tibi zabijasz 6666 demon?w w que?cie demon oak, gdyby by?o 666, za du?o os?b mia?oby d legi/rainbow shield. :D
no%2Bshit%2Bsherlock.jpg

#topic
Liczba jak liczba. Czym tu si? przejmowa?? Kolejny zabobon typu czarny kot przebiegaj?cy nam drog?, czy te? rozbite lustro. Jako, ?e jest to liczba do?? znana i popularna to u?ywaj? jej w nickach, czy te? po to, aby pochwali? si? "demoniczn?" liczb? post?w (co osobi?cie uwa?am z lekka za ?artobliwe).

kremator65

User
Reaction score
2

Zastanawiam si? ostatnimi czasu dlaczego tak wiele os?b "wielbi" liczb? 666. Zapisana w Apokalipsie ?w. Jana - Besta, uosobienie szatana. Co kieruje ludzi tworz?cych takie nicki, podniecaj? si? gdy osi?gn? tak? liczb? post?w, punkty reputacji etc.
Wed?ug mnie, jest to odwr?cenie si? od Boga, bo przecie? o ile si? nie myl? liczba 666 jest u?yta w Biblii, je?eli jest inaczej to napiszcie. Czyli osoby wielbi?ce t? liczb? s? chrze?cijanami odwr?conymi od Boga.
A jakie s? Wasze pogl?dy nt. liczby 666 - piszcie : )
Hhauuha chrze?cijanie odwr?ceni od Boga, dobre :D kolego s? ludzie kt?rzy nie s? wierz?cy ja mam wyjebane na ko?ci?? przesta?em chodzi? ju? dawno temu i ?yje...mo?e zadaj sobie pytanie czy b?g istnieje :D ? Boga nie ma kolego i tyle tak jak i piek?a czy szatana no sorry piek?o jest ale tworz? je jedynie ludzie cho?by teraz libia czy Afgan

Oktobrasor

Advanced User
Reaction score
32

Najlepiej wszyscy zosta?my ateistami. Bez boga, bez religii, albo jak lubicie star wars, przejd?cie na jediizm.

Jediizm fuck yea:

John Tyron

User
Reaction score
0

;D dlaczego tak uwielbiaj? nie wiem :D ta s?ynna liczba "666" wywodzi si? z tego , ?e w czasach Jezusa nie raz zapisywano liczby zamiast liter , ka?da litera mia?a swojego odpowiedika , np.
A= 1
B= 2
C= 3 itp

Czyli inaczej 666= Neron - Bestia.

Wikipedia i wszystko wiesz ;) polecam

Ulfur

Senior User
Reaction score
105

Jest co? takiego jak satanizm ateistyczny. Wielbi? oni diab?a i demoniczne symbole jako symbol przewodni w ich ?yciu. Szatan jest przecie? symbolem wolno?ci umys?u, buntu i niepodleg?o?ci. Nie tylko z?a ;)

Symbole demoniczne cz?sto te? maj? nie tylko pokaza? swoj? "wolno?? umys?u" ale te? o?mieszy? chrze?cija?stwo i jakiekolwiek inne religie, czy pogl?dy g?osz?ce teizm. (cz?sto wed?ug satanist?w ateistycznych wiara to ob?uda, hipokryzja i g?upota, ale to tylko taki stereotyp)

Je?eli jednak ju? dochodzi do czczenia liczby bestii i symboli pod wzgl?dem religijnym, to spotykamy si? moi drodzy z chorob? psychiczn? i/lub g?upot?.

To nie tylko moje przemy?lenia, bo te? sporo o tym czyta?em, bo te? nie potrafi?em tego poj?? jak mo?na od razu skazywa? si? na piek?o (no bo czczenie diab?a to piek?o). Teraz ju? wiem, ?e to po prostu symbolika i ateizm.

@Main Topic
Osobi?cie jestem teraz osob? niewierz?c?, a wi?c liczba 666 nie ma dla mnie ?adnego znaczenia. Je?eli kto? si? jara t? liczb? to jego sprawa. Mam to w dupie. :p

Last edited:

Sondernon

User
Reaction score
1

Eh. stereotyp i tyle. To tak jakby kto? zakodowa? "Sondernon" w kodzie binarnym i od teraz taka cyfra to symbol Z?OWROGIEGO PEDOFEEL'A!

Szynka95

Advanced User
Reaction score
19

Piszecie co? o czym nie macie poj?cia, 666 oznacza Nerona UUUUU, nie Bestie wychodz?c? z Morza, a tronem Bestii jest Rzym. Wasza nie wiedza sprowadza si? do nieznajomo?ci z Literatur?, pewnie nawet my?licie ?e Abraham nie istnia?...

Szynka95

Advanced User
Reaction score
19

Tylko ?e ludzie zobacz? t? liczbe, i od razu "Satanista", ale jeszcze raz napisz?, to nie jest liczba Diab?a!!!!!

ChmieluAG

Advanced User
Reaction score
8

Ludzie cz?sto nie wiedz? co m?wi?. 666 nie jest liczb? szatana, tak samo jak pentagram nie jest z nim powi?zany.

Status
Not open for further replies.