What's new

[8.22][mapa] OldWorld Otserv

Status
Not open for further replies.

OldWorld

User
Reaction score
0
Nudz? Ci? OTS'y na kt?rych karzdy GM ma 99999 LvL ? Gdzie GM'owie rozdaj? po 100 cc na "?ebka"? Nie chce Ci si? gra? gdzie do 100 LvL'a czeka si? tydzie?, albo 2 ? Gdzie "rare items" s? porozwalane po ulicach? To dob?e trafi?e? ! Na tym OTS nie b?dziesz mia? takich problem?w. D??o domk?w, potwor?w i graczy umili Ci gr?. Tutaj zasmakujesz przygody. Mn?stwo quest?w, zagadek. Ot?? tutaj nie b?dzie to typu "Wchodzisz w TP, zabijasz wszystko co stanie Ci na drodze i zabierasz nagrod?". D??e do?wiadczenie z RL Tibi? da?o nam zach?t? i pomys?y. Tutaj questy b?d? "z?o?one". Co to znaczy? Po ca?ej mapie szukasz jednego NPC kt?ry mo?e by? na innej wyspie, rozmawiasz z nim. On Ci daje informacje. Nast?pnie musisz znale?? jaki? przedmiot, aby kontunuowa?. Wracasz do tego samego NPC, ale go j?? tam nie ma. Wi?c idziesz do jego (np. brata) kt?ry sprzedaje ksi??ki, lub jest naczelnym wydawnictwa gazety. Rozmawiasz z nim, dajesz mu przedmiot. Idziesz do innego npc (np. Maga) kt?ry za znalezienie jakiego? tam przedmiotu i oddanie mu, zabiera Ci? na cz??? bitewn?, a mianowicie wiele potwor?w. Jest jednak te? mo?liwo?? walce na arenie, i zdobywanie medali. Domki nie b?d? tanie, ale nie drogie. Mo?na powiedzie?, ?e w sam raz. Mapa mo?e i nie zachwyca szczeg??ami, ale na pewno jest pe?na tajemniczych przej?? kt?re tylko Zaostrz? apetyt na dalsz? gr?. Wiele przedmiot?w, kt?re moga z Ciebie zrobi? bogacza, lub ubogiego sprzedawc?, np. Idziesz sobie poln? droga, zauwarzy?e? niezwyk?y kamien. Klikasz na niego, a on Ci daje zadanie po wykonaniu kt?rego zostaniesz bogaczem albo biedakiem. Nie b?dzie tutaj jednak akcent?w z RL Tibi, poniewarz uwarzamy, ?e wtedy b?dzie orginalnie. W?asna mapa, czary, questy oraz potwory zapewni? Ci niesamowit? zabaw?. A kto wie, mo?e nawet za drobn? op?at? we?miesz ?lub z "T? jedyn?", lub otworzysz sw?j w?asny sklep w domku. Tak, dok?adnie. Wystarczy ?e we?miesz jaki? predmiot do r?ki, wpiszesz odpowiedni? komend?, wybierzesz cen? i b?diesz m?g? zacz?? sw?j "W?asny biznes". Miejsce na rynku mo?e zrobi? z Ciebie naprawd? bogatego gracza, a gdy dorobisz si? troch? wi?cej, mo?esz wykupi? miejsce w supermarkecie, albo nawet wykupi? w?asn? wysp? i urz?dza? pryj?cia np. Urodzinowe, Wesele, Poprawiny itp. Mozna te? zosta? hazardzist?, gra? w kasynie, zak?ada? si? z innymi graczami o "pewn? sum? pieni?dzy", domek itp. Jednym s?owem "full wypas :)" Niestety ewentualni gracze na tak? gr? bed? musieli troszk? poczeka?. Planowany start : 30.12.2008. Jednak warto poczeka? na ca?kiem inny poziom.
Start mo?e zosta? przesuni?ty z powodu kaprys?w cz?onk?w teamu

INFO :
Experience : 700
Magic Level : 75
Skills : 90
Loot : 3

A teraz po d?ugim czekaniu mo?na zacz?? zdj?cia. Narazie nie ma ich wiele, ale zaczn? dodawa? wi?cej.

PUSTYNIA :

d663cb96fe735554.jpg

9b9f95f90495dca2.jpg

1bd53fbe0c1bc29c.jpg

89a9c0f395597512.jpg

Xanrax :

Mapa nie jest gotowa w 100% a nawet w 10%

Przepraszam za ortografi?, ale staram si? pisa? dob?e (jestem dyzortografikiem)

Pozdrawiam ;]

Last edited by a moderator:

Archimonde

Suple!
Reaction score
261
Odp: [8.22][preentacja] OldWorld Otserv

heh 700expa napewno sie nie znudzi ;x
ehh bordery na gorze to nie pasuje!
hydry+gs? hydry na bagnach+normal grass bleee
te domki zbyt kwadratowe..jak na kazdym ots;p

OldWorld

User
Reaction score
0

@archimonde

Ok. Poprawie te hydry :)
A exp am byc 700 no moze 500 :] bo ma?o os?b gra na expie x5, x10. Zobacz se na APO. Kiedys dziennie gralo 600 os?b a teraz po 400 :/ A wiesz czemu? Bo nadesz?a era takich OTS'ow ;)

Zoltar

Active User
Reaction score
8

@2up

Zgadzam si? exp przy du?y, rozumiem mapa nie jest w 100% gotowa ale jak ju? wstawi?e? ten etap pracy to radze jeszcze popracowa? jest du?o kwadrat?w i to pod?o?e nie pasuje do niekt?rych monster?w. To depo na pustyni strasznie mi si? nie podoba ale mo?e to by? tylko moje zdanie. Ofc. zmniejsz exp rate jak robisz map? pod swojego otsa bo szybko si? znudzi.

Pozdrawiam,

OldWorld

User
Reaction score
0

Poprawi?em co si? da?o.

Poprawione Giant Spidery, Hydry i Serpent Spawny :
085687f10a5280b1.jpg

[Czy to tak mia?o wygl?da??]

Woristin

Forum friend
Reaction score
85

Og??em mowi?c - brzydko, paskudnie, ma?o szczeg???w, kwadraty. Poza tym polecam poczyta? dobry s?ownik. Zauwa?y?em te? kilka b??d?w. No i brak klimatu, a z RPG prawie nic nie zosta?o...

Thinker

User
Reaction score
3

Od pierwszego do sz?stego screena
Za du?o tutaj nie pokaza?e? bardzo pusto. Dp strasznie symetryczne i brakuje szczeg???w. Ta g?ra obok miasta bardzo brzydka chodzi mi o te m wall i fire wszystko na kupie jest.

Si?dmy screen
Za ma?o szczeg???w. Brzydko.

?smy screen
Za bardzo kwadratowe domy. I ten piasek pomieszany z bagnami to jest koszmarne popraw to koniecznie.

Dziewi?ty screen
Postaraj si? o jakie? kamyki na tej g?rze przyda?y by si? jeszcze inne rodzaje trawy. A wok?? g?ry mi si? wcale nie podoba.

Dziesi?ty screen
To jest wed?ug mnie najlepszy tw?j screen, ale i tak du?o tutaj nie pokaza?e?.

Moja ocena 3/10

#down
Wiem du?o pracy. ;]

Last edited:

OldWorld

User
Reaction score
0

@up

Poprawie i dodam trawe, kamyki itp, ale to z map editora gozej wyglada niz gry. Ale dzieki za uwagi. Poza tym ja jeden sie wszystkim zajmuje, a wiec wiesz d;

BrunatnyZenoslaw

Active User
Reaction score
10
Odp: [8.22][mapa] OldWorld Otserv

Moim zdaniem nie jest tak ?le.
S? r??ne niedopracowania, ale wida?, ?e sie stara?e?!!!
Tak jak koledzy @up m?wili to jeszcze doda?bym jeszcze troszk? do miasta tego na pustyni!
Og?lnie to git 7/10 :p

Pozdrowienia

Reaction score
4

A ja bym zrobi? kilka miast i porobi? kilka rzeczy na pustyni i w mie?cie i na expowiskach. Og?? dobrze zrobiony i mam nadziej? ?e szybko w??czysz otsa bo mi sie nudzi ;D Exp x700/500 troszke za duzo mi sie wydaje bo wtedy beda biegaly takie nooby z 1500+ zeby byl conajmniej x150

Adams47

User
Reaction score
0

moim zdaniem , za duzy experience!

Status
Not open for further replies.