• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

A jak jest z u was z sentymentem do starych czasow a szczeg?lnie 7.6

Status
Zamknięty.

Wrona1919

New User
Witam
Zapraszam do lektury wszystkich mi?o?nik?w tibi oraz open tibia server.

Chcia?bym zapyta? was czy macie podobny sentyment do czas?w tibi 7.6 jak ja i wielu moich Znajomych z czas?w gdy bylem aktywny. Mimo, jeszcze pixelowej i mniej "wci?gaj?cej" grafiki, grywalno?? by?a ogromna, mimo braku mo?liwo?ci dodania run do Hotkey'sow oraz wielu innych dogodno?ciach/niedogodno?ciach kt?re firma Cipsoft dodala w p?zniejszych klientach, nie wspominaj?c o tibi 10.11 ? i czasach kt?re nasta?y dzi? dla tej gry. Liczba graczy od 3/4 lat spad?a o 70% przez z?y kierunek obrany przez Tw?rc?w gry oraz co najwa?niejsze, braku konkretnej fabu?y, oraz klimatu kt?ry zach?ca? by szeroka rzesze nas graczy, klimatu kt?ry zach?ca? by graczy do zalogowania po to chocia? by porozmawia? ze znajomym, kt?ry nie koniecznie by?by kolega z kt?rym sie zacze?o grac.

Ots, na wej?ciu brzmi to "odpychaj?co" ale ludzie kt?rzy grali par? lat temu na dobrych ots'ach zarz?dzanych przez rozs?dnych hoster?w ew. grupe ludzi kt?rzy robili i stworzyli co? w imi? idei konkretnie mog? poda? przyk?ad XamashOts i Dwie osob? kt?re prowadzily ten server oraz stworzyli go od podstaw,
oraz innych Ots'ach Jak Ron ect. podalem konkretnie przyk?ad XamashOts'a, bo gra?em na owym chwile swojego dzieci?stwa, istnia? 2,5 roku? moge powiedziec za wiekszo?? ludzi kt?rzy grali tam ?e mimo up?ywu 5 lat od zamkniecia servera 7.6 ka?dy pamieta te czasy, 300 ludzi przez 2 lata klimat, ludzie z ktorymi utrzymuje sie do teraz kontakt ehm. te wspomnienia. Niestety wszystko sie rozpadlo po czasie. Gracze kt?rzy nie grali nigdy na ?adnym "Ots" nawet Ci kt?rzy od zawsze gardzili ots. wydaje mi sie ze przez znieslawiona nazwe, oraz tysiaca r?znych serverach ktore zawsze po czasie konczy?y si?, nie mia?y sensu, nie warto by?o poswi?ca? na nie czasu, ?a?uj? tych 2 lat kt?re po?wieci?em na gre na Xamashu, i innych rzeczach kt?re mog?em robi? w tym czasie(Nie zaczynaj gra? w tibie, je?li jeszcze nie zaczo?e?!) za?uje tego czasu poniewa? sko?czy?o sie to po czasie.

Nawiazujac do tibi samej fabu?y z?ym kierunku kt?rzy obrali Tw?rcy oraz klimatu jaki zepsuli do dzisiejszych czas?w tibia dzia?a, mimo 20k graczy.
Powoli ko?cz?c t? opowie?? chcia?em przej?? do meritum ca?ych tych moich wypocin kt?re wi??? rl tibie z open tibia server'ami to fakt ze gdyby rl tibia prowadzona by?a by przez ludzi kt?rzy stworzyli swoje "servery tibi" nie dla pieniedzy, a dla samej swiadomo?ci ze cos w co wklada sie prace pieniadze oraz wiele cennego czasu, gracze ktorzy graja od lat i nieliczni ktorzy graja od poczatk?w, mogli by gra? na serverze stworzonym przez ludzi z idea, swego rodzaju pasj?, oraz checi i swiadomo?ci ze Tworzy sie cos co ma przetrwac wiele lat, narazie nie powiedziec ?e na serverze kt?rego nie prowadzi zarejstrowana firma tak jak np. Cipsoft. by? "popyt" chocia?by 80 tys? graczy kt?rzy grali w pewnym momencie w tibie(w por?wnaniu do innych gier oczywiscie to niewiele" Ale je?li mia?by byc to nies?awny Open tibia server, a server, gra prowadzona przez parunasto osobow? za?og?, Tw?rcami servera kt?rego tworza ludzie z pasja dla ludzi kt?rzy chca mie? np. chocia? by wr?cic po 2 latach przerwy na server, wiedzac ze nic sie nie zmieni?o ew. na lepsze :) wiedz?c oczywi?cie ?e po 2 latach gra/tibia nowej generacji bedzie istniec.

Dziekuj? wszystkim kt?rym chcia?o sie czyta? moje wypociny, zostawiam was z refleksjami i licze na to ze liczne grono osob doda cos od siebie, jesli zrozumieliscie caly przekaz, chcialem zaznaczyc ze wiekszosc rzeczy kt?re napisa?em wyzej sa widziane moimi oczami. kazdy moze miec swoja wizje.

zach?cam do komentowania i pisanie waszych opini, opinie krytyki tez beda zrozumia?e :) pozdrawiam.

Odp: A jak jest z u was z sentymentem do starych czasow a szczeg?lnie 7.6

Ja mam sentymenty do Tibi za czas?w wersji od 7.6 do 8.1. Potem by?o coraz gorzej, a? do teraz gdzie wprowadzono jakie? g?wniane expowiska przez co Tibia utraci?a ten klimacik. Wog?le kiedy? wi?cej os?b gra?o

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom