• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Łatwy Atak czaru

Lord Hesus

Active User
Liczba reakcji
15
Mo?e i owy poradnik znajduje si? na forum lecz chce pom?c ludziom kt?rzy chc? zrobi? dobrze zbalansowany i przemy?lany czar, poradnik na spontanie robiony z pamieci:

Kod:
setAttackFormula(combat, COMBAT_FORMULA_LEVELMAGIC, [COLOR="Red"][B][SIZE="3"]1[/SIZE][/B][/COLOR], [COLOR="Blue"]2[/COLOR], [COLOR="Purple"][B][SIZE="3"]3[/SIZE][/B][/COLOR], [COLOR="Orange"]4[/COLOR])

Interesuj? nas te 4 cyfry wi?c obja?niam teraz o co chodzi:)

Pogrubione cyfry jest to atak minimalny natomiast cyfry nie pogrubione jest to atak maksymalny, wi?c lecimy:

Ustawienia cyfr
1 - Czerwona cyfra jest to cyfra przez kt?r? dzielimy nasz Level na serwerze, jest to minimalny atak naszego czaru, czyli je?eli mamy 200 level wygl?da to tak:
200 : 1 = 200
mo?e r?wnie? by? to inna liczba taka jak 4/5/6​

Dalej . . . .

2 - Niebieska cyfra jest to cyfra przez kt?ra dzielimy nasz level na serwerze, jest to maksymalny atak naszego czaru to samo co wy?ej, czyli jak mam 200 lvl wygl?da to tak:
200 : 2 = 100

Dalej . . . .

3 - Fioletowa cyfra jest to cyfra przez kt?r? mno?ymy nasz magic level, jest to minimalny atak naszego czaru, czyli np j?zeli mam 100 magic level wygl?da to tak:
3 x 100 = 300

Dalej . . . .

4 - Pomara?czowa cyfra jest to cyfra przez kt?r? mno?ymy nasz magic level, czyli np j?zeli mam 100 magic level wygl?da to tak:
4 x 100 = 400

Teraz dodajemy naszych wynik?w czyli

Dodajemy tak:
(1 + 3) = [x]
(2 + 4) = [x]

Czyli wychodzi nam tak:
200 + 300 = 500 - Minimalny atak naszego czaru
200 + 300 = 500 - Maksymalny atak naszego czaru

U mnie w poradniku liczby s? wzi?te takie tylko ze wzgl?du na poradnik, jak by?y by inne wynik ataku maksymalnego by? by wi?kszy ni? minimalny atak :)

Odp: Atak czaru

Bardzo przydatny poradnik, sam tego nie wiedzia?em zawsze zastanawia?y mnie te liczpy yhx reput leci.

Zawsze ciekawi?o mnie dzia?anie tej formu?y, dzi?ki temu poradnikowi wiem o niej wszystko. Dzi?ki i na pewno si? przyda^^ :<

Sprawdzi?em i to jest ?le , przy takim ustawieniu wali ca?y czas t? sam? sum? :
setCombatFormula(combat, COMBAT_FORMULA_LEVELMAGIC, -15.5, -5.5, -15.5, -5.5)
Czyli 1+2 i 3+4
a nie 1+3 i nie 2+4.
Sorry za od?wie?enie ,ale to jest powa?ny b??d.

Sprawdzane na Tfe'sie 0.3.6

Ostatnia edycja:

21-06-11, 00:43

Cz?owieku, ten temat ma 2 lata. . .

Ale ja z niego korzystam dzi? !
I inni te? mog? .

@pumanitro
Oficjalnie przyznaj? Ci tytu? "G?rnika Roku" a w nagrod? otrzymujesz... Z?ot? ?opat? !

images

Do góry