• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

~Benju'sMappingGallery~

Status
Zamknięty.

The Evil

Active User
Liczba reakcji
1
1.Temple OTS'a nad kt?rym aktualnie pracuj?- jak mo?ecie zauwa?y? nie ma jeszcze wy?szych pi?ter:

27474724686115198633.png

2.Tu widzimy rozbitka z kupieckiego okr?tu Arabskiego, kt?ry rozbi? ju? ma?y ob?z i zadba? o po?ywienie w postaci krokodylego mi?sa. PS: Jest to cz??? pewnego questu, kt?rego obszar obejmuje smocze g?ry, na p??noc od g??wnego miasta:

58459457265248947238.png

3.Droga na wzg?rze Wyvern:

94646849664693484979.png

Pozdrawiam!

Odp: ~Benju'sMappingGallery~

Bardzo porz?dne prace. Bez zb?dnych pierd??ek i tym podobne. Naprawd? mi si? podoba.
10/10

Za wysok? range se da?e? prace Zawansowanych to s? takie bez b?ed?w i poprawne i zajebiaszcze ,?le konstrujesz Wodospad wygl?da jak by byl z dupy wyciagniety jest pare b??d?w w g?rach do 2 nie mam nic ale w 3 jest bug ten ?wir nachodzi na zej?cie..Fakt faktem ?e umiesz miesza? bordery na zawansowanym poziomie ale nad innymi rzeczami popracuj moim zdaniem - ?rednio zawansowany
Pozdro

Mi si? podobaj? 9/10 :)

@kacperkrowicki
Dzi?kuje za wyczerpuj?c? wypowied?, jednak mam co do niej kilka zastrze?e?.
Po pierwsze, je?eli ja jestem ?rednio-zaawansowany to Ty powiniene? mie? rang? amator, gdy? moje prace odstaj? od Twoich poziomem. Po drugie, z ca?ym szacunkiem, ale nie wiem gdzie Ty widzisz, ?eby ?wir zachodzi? na zej?cie? Je?eli chodzi Ci o ?wir nachodz?cy na BORDER schod?w to jest to celowy zabieg.
M?g?by? chocia? przeczyta? to co napisa?em nad prac? nr1. Jest jak narazie tylko jedno pi?tro, a wodospad wisi w powietrzu na wy?szych, wi?c jest niedoko?czone.
Jest jeszcze jedna rzecz: zauwa?, ?e wstawiam screeny z okna Map Editora w przeciwie?stwie do Ciebie. SS ingame sprawia, ?e nawet amatorska praca(nie m?wie o Twojej) wygl?da 2x bardziej profesjonalnie + ma?y zasi?g widzenia, co umo?liwia ?atwe ukrycie powtarzaj?cych si? element?w, a wi?c ?atwiej zamaskowa? monotoniczno?? prac.
Por?wnaj moj? natur? z Twoj? ; ]
To by by?o na tyle.

@PS
Zapomnia?em wspomnie? o Twoim autoborderze ; ). U mnie widnieje wy??cznie full RAW. Nie traktuj tego jako hejt, gdy? jest to jedynie moje ustosunkowanie si? do Twojej wypowiedzi i nie sprawia to, ?e tracisz w moich oczach. Nadal Ci? szanuj?.
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

Mapki jak najbardziej mi si? podobaj? i przypadaj? do gustu, no nic czekam na dalsze ss'y :>

@kacperkrowicki
Dzi?kuje za wyczerpuj?c? wypowied?, jednak mam co do niej kilka zastrze?e?.
Po pierwsze, je?eli ja jestem ?rednio-zaawansowany to Ty powiniene? mie? rang? amator, gdy? moje prace odstaj? od Twoich poziomem. Po drugie, z ca?ym szacunkiem, ale nie wiem gdzie Ty widzisz, ?eby ?wir zachodzi? na zej?cie? Je?eli chodzi Ci o ?wir nachodz?cy na BORDER schod?w to jest to celowy zabieg.
M?g?by? chocia? przeczyta? to co napisa?em nad prac? nr1. Jest jak narazie tylko jedno pi?tro, a wodospad wisi w powietrzu na wy?szych, wi?c jest niedoko?czone.
Jest jeszcze jedna rzecz: zauwa?, ?e wstawiam screeny z okna Map Editora w przeciwie?stwie do Ciebie. SS ingame sprawia, ?e nawet amatorska praca(nie m?wie o Twojej) wygl?da 2x bardziej profesjonalnie + ma?y zasi?g widzenia, co umo?liwia ?atwe ukrycie powtarzaj?cych si? element?w, a wi?c ?atwiej zamaskowa? monotoniczno?? prac.
Por?wnaj moj? natur? z Twoj? ; ]
To by by?o na tyle.

@PS
Zapomnia?em wspomnie? o Twoim autoborderze ; ). U mnie widnieje wy??cznie full RAW. Nie traktuj tego jako hejt, gdy? jest to jedynie moje ustosunkowanie si? do Twojej wypowiedzi i nie sprawia to, ?e tracisz w moich oczach. Nadal Ci? szanuj?.
Pozdrawiam!
Troch? za wysoko si? oceniasz i wierz b?d? nie, ale to prace kacperkrowickiego odstaj? poziomem od twoich prac.
We wszystkich pracach jest straszny chaos. Niepotrzebnie mieszasz ze sob? tyle r??nych rodzaj?w pod?o?a na tak ma?ym obszarze, co w po??czeniu z ogromn? ilo?ci? gruzu daje efekt przyt?aczaj?cego syfu. Dodatkowo prace s? pe?ne b??d?w, kt?rych nie b?d? wymienia?, bo wida? je go?ym okiem.

@up
On robi screeny ingame i wszystko jasne. Sp?jrz, jego natura wygl?da tak: Kilka drzew, krzewow i reszta to k?pki traw. Zero kamyczk?w, wzniesie?, urozmaice?. Puste drogi i brzegi jechane autoborderem, trawa na wi?kszo?ci krzaczk?w, niedoko?czone tr?jk?tne dachy. Przesta? prosz?.. Lecz musz? przyzna?, ?e ten osobnik ma bardzo ciekawe pomys?y i wprowadza niez?e innowacje.~

Ten jak to m?wisz chaos- to w?a?nie m?j styl. Nienawidz? pustki i niezagospodarowanych sqm.
Pozdrawiam!

PS
Te prace s? pierwszymi po d?uuugiej przerwie, wi?c niemo?liwym jest abym wr?ci? do pe?nej wprawy w tak kr?tkim czasie.

Ostatnia edycja:

mylisz si? a wgle twoja natura wygl?da tak samo ;^^ bo wed?ug mnie prace maj? by? czyste a nie zaspamowane niepotrzebnym syfem ;^^ a wole in game od rmre poniewa? w ingame czu? klimat a w rmre nie ale w rmre wygl?da to tak samo wi?c nie wiem w czym problem

Okej. Przesta?my ju? spamowa?. Wybaczcie prosz? je?li Was urazi?em. Za du?o m?wi?, przepraszam Kacpra i Shirako.
Pozdrawiam.

Prace ?rednio zaawansowane. Jest taki okres, gdzie nawalasz milion boarder?w. Taki okres te? mia?em, w mojej pierwszej galerii. Nie jest to na '+' dla autora mapy. Nie wygl?da to wcale zajebi?cie, a na pewno jest oczojebne. Nie m?wi? tutaj ju? nawet o ?wirku, kt?ry jest po prostu ?le zrobiony. Nie powinno si? go nak?ada? na traw?, a pod bardery trawy. Szary ?wirek nie pasuje do b?ota. Osobn? kwesti? jest wodospad. Osoba na poziomie zaawansowanym powinna tworzy? co? lepszego ni? jaki? prosty, zbugowany wodospad. Je?eli uwa?asz, ?e te boardery od wody s? zrobione dobrze, to wiedz, ?e tak si? nie robi. Nie m?wi?, ?eby jecha? autoboarderem, ale nie robi si? takich zawijas?w. Pierwsza praca poza tym ma ?le zrobione ?ciany g?r. Wszystko oczojebne.

Wszystko ok, ale troch? stary przesadzasz. ?redniak, jeszcze raz ?redniak.. Do zaawansowanego Ci jeszcze du?o brakuj?, wi?c popracuj nad tym. Mieszanina border?w mi si? podoba, ale za to najebane muli szczeg???w. Piasek mo?na robi? za pomoc? RAW, gdy? to najlepiej wychodzi, ale jakby? te? zauwa?y? autoborderem ?atwo zrobi? np. Demon Oaka bez jebania. Bugi, jeszcze raz bugi, jak to zauwa?y? m?j kolega iSanto.

Do zaawansowanego ci daleko. To ?e dawno nie by?o dobrych prac nie znaczy jednocze?nie ?e pierwszy lepszy ?redniak jest zaawansowanym.
86884398.png

1. Kawa?ki ziemi powi?zane ze strumykiem niestety nie wygl?daj? dobrze na wodospadzie
2. Zwr?? uwag? na ?ciany - u g?ry niepotrzebny s?up, na dole znowu jego brak, po prawej od dolnej dw?jki brakuje bordera
3. ?ciany! Naucz si? robi? ty?y g?r, temu daleko do perfekcji
4. Rozwa? u?ycie dodatkowego bordera przykrywaj?cego border ??cz?cy z wod?, gdy? kiepsko to wygl?da, gdy jest on na g?rze, szczeg?lnie gdy ground jest zielony a border szary.
5. Mylisz zastosowanie ?cian - to jest ?ciana, kt?rej powiniene? u?y? w punkcie 3 jako tylna, nigdy wi?cej nie stawiaj jej w ten spos?b, jest to jeden z najgorszych b??d?w mapper?w.
6. zn?w brak?o ci bordera, mini urwisko jest ?le z??czone.

Status
Zamknięty.
Do góry