• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Windows 7 Bf 3 nie dziala (directx)

Status
Zamknięty.

adalox144

Active User
Witam gdy odpalam battlefielda 3 wyskakuje mi taki oto blad
a5hyeq.png

Mam karte graficzna nvidia geforce 7300 gs 1gb i komputer amd athlon 2x 2.1 ghz 2gb ramu i directx 11 wgrany.Probowalem znalezc directx 10 i wgrac,wgralem jakis inny ale nie wiem czy to na pewno 10 i dalej nie dziala.

Pomoze ktos?Dam rep

Our partners and their custom servers:

Odp: Bf 3 nie dziala (directx)

kolega mowi ze to przez to ze mam windows 7 32 bit a podobno dziala tylko na 64 bit czy to prawda?

Wymagania sa takie:
Wymagania sprz?towe Battlefielda 3 wygl?daj? nast?puj?co:

Minimalne:
- System: Windows Vista SP 2 32-bit / Windows 7 SP1 32-bit;
- Procesor: dwurdzeniowy o taktowaniu 2 GHz (Core 2 Duo 2.4 GHz lub Athlon x2 2.7 GHz);
- Pami??: 2GB RAM;
- Miejsce na dysku: 20 GB;
- Karta graficzna AMD: kompatybilna z DirextX 10.1 i z 512MB RAM (ATI Radeon 3000, 4000, 5000 lub 6000, wydajno?? ATI Radion 3870 lub lepsza);
- Karta graficzna Nvidia: kompatybilna z DirectX 10.0 i z 512MB RAM (Nvidia GeForce 8, 9, 200, 300, 400 lub 500 z wydajno?ci? Nvidia GeForce 8800 GT lub lepsza).

Rekomendowana konfiguracja:
- System: Windows 7 64-bit;
- Procesor: czterordzeniowy;
- Pami??: 4 GB RAM;
- Miejsce na dysku: 20 GB;
- Karta graficzna: kompatybilna z DirectX 11 i z 1024MB RAM (Nvidia GeForce GTX 560 lub ATI Radeon 6950).
Z tego wynika, ze:
Moze byc system 32 bit, choc zalecany jest jednak 64bit.
Na twojej karcie chyba nie moze dzialac bf 3 ktory do niej wymaga dx 10. Twoja karta po prostu nie obsluguje dx 10.
Mialem gdzies liste kart na ktorych nie pojdzie bf 3 ale nie moge znalezc. Ale z tego co wyczytalem w specyfikacji jest jak pisalem.
Potrzebujesz dx10, a twoja karta go nie obsluguje. Przez to nie odpalisz BF 3 na tej karcie.

Chociaz nie mam 100% pewnosci...

Wi?kszo?? gier ma DirectX w swoim katalogu. Wsad? p?ytk?/zamontuj obraz, wejd? w katalog Battlefielda i poszukaj tam instalki DirectX'a. Je?eli nie znajdziesz - nie pograsz. Je?eli znajdziesz i zainstalujesz - 50% szans ?e pograsz. Je?eli jeste? zdeterminowany do gry w BF'a i masz kasy to kup now? grafik? :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom