• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Windows XP Black Screen Error

Status
Zamknięty.

Xaimeii

Active User
Witam!
Mam taki problem...
mianowicie od hmm...do?? dawna mam pewien problem z moim laptopem,mianowicie dzia?a sprawnie nic si? nie wiesza,itd...ale przy niekt?rych programach,przyk?adowo Skype podczas uruchamiania programu laptop ma lekk? zwieche po czym nast?puje czarny ekran i s? na nim takie hmm...zielone "kreski" naprawd? trudno to opisa?...
Po tym ekranie nast?puje reset komputera.

M?j laptop to Fujitsu Siemens Amilo La1703 (wiem syf -.-)
I tutaj najciekawsze...formatowa?em go kilka razy,s?dz?c ?e mo?e by? to virus lecz nie problem pojawia? si?,ale ten "b??d" przeskakiwa? na inny program...przyk?adowo ostatnio mia?em ten b??d na frapsie...po formacie mam go i na frapsie i na skype...

Naprawd? straci?em ju? tyle si?y na bawienie si? z tym...mam nadziej? ?e pomo?ecie mi rozwi?za? ten problem.

Dzi?kuj? za po?wi?cenie swojego czasu na przeczytanie tego.
Oraz Pozdrawiam Wszystkich ^^

Our partners and their custom servers:

Odp: Black Screen Error

Mo?e masz b??dy w rejestrze lub jeszcze ze starego rejestru Ci zosta?y jakie? "syfki hehe.
Polecam Ci ?ci?gn?? CCleaner i zrobi? skan b??d?w w rejestrze,ewentualnie pobawi? si? programem RegCleaner. :) Pozdrawiam.

Najprawdopodobniej tw?j problem to blue screen, potwierdzisz to klikaj?c f8 przy w??czaniu komputera i tam opcja "Wy??cz automatyczne uruchomienie po b??dzie systemu"

Je?eli po formacie Ci si? to dzieje to najprawdopodobniej si? przegrzewa lub co? masz do wymiany, bluescreeny mo?na odczytywa? przez pliki zrzut?w, kt?re znajduj? si? w c:\windows\dump, ostatni stworzony plik to ten z ostatniego b??du, odczytasz je za pomoc? windows debugger.

@Yallahari Jakim prawem co? zosta?o skoro formatowanie usuwa ca?y dysk ? ^^
@pui Nic si? nie przegrzewa zawsze czyszcz? dok?adnie mojego laptopa...
i nie mam "zrzutu" w dump poniewa? takowego folderu nie mam ^^ jest jedynie "Debug"
Lecz nic w nim si? nie znajduje...

Prosz? o dalsz? pomoc.

Pozdrawiam Xaimeii ^^

@pui O tak znalaz?em Minidump i mam tam 2 pliki "Mini112511-01.dmp" i "Mini112511-02.dmp"
Co z nimi zrobi? ?

Otwierasz windows debuggerem, je?eli nie b?dzie wymaga?o symboli to program Ci poda prawdopodobn? przyczyn? crashu systemu.

Wpisz w google "windows debuger poradnik" i otw?rz drugi link.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom