What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Brak slow v2

Dubler

Lua Factory =)
Reaction score
111
Obieca?em sobie ?e olewam to co sie dzieje na forum ale kurwa przy was to nawet byle postanowienia nie mozna dotrzymac...
Gdyby byl ju? poruszony w?tek wcze?niej to bym napisa? pw do kogo? tam ale kurwa gdzie sie ma oczy ?e po aferze z "przyklejeniem" Venruii si? j? odklei?o nie zauwa?aj?c ?e start ju? by? 15 CZERWCA - prawie tydzie? temu? Kto? ostatnio zacytowa? (wydaje mi si?) ex-tnpowicza: "Moderowa? mo?na nauczy? nawet ma?pe." Po fali protest?w z ca?ego forum nasza kochana grupa moderator?w zamiast ogarna? si? i podzieli? jako? obowi?zkami pozwala ?eby serwery kt?re maj? bardzo cz?sto po tydzie?-dwa tygodnie od startu nadal by?y w zapowiedziach? Marloz sam pisa? post o odklejeniu bo si? bystro nie dopatrzy? banera na stronie. Szukaj?c tego baneru na dat? startu ju? spoj?e? nie ?aska ( w tym przypadku licznika opiewaj?cego na fajn? okr?g?? liczb? 0 NA ?RODKU STRONY). Ja rozumiem ?e kto? mo?e nie zauwa?y? ?e serwer juz wystartowa? (pomijaj?c to ?e wg. regulaminu w?a?ciciel powinien zaraportowa? ?e serwer wystartowa?), ale to ju? jest jawne robienie na odpierdol si? ?eby zostawili w spokoju i dali dalej si? hejci? sraczkowatym kolorkiem.

Dobra, po wyg?oszeniu mojej kr?ciutkiej refleksji (zapewne solidnie niesk?adnej bo mnie ju? krew zalewa) wnioskuje o dodanie pola DATA STARTU przy zak?adaniu zapowiedzi i po osi?gni?ciu tej daty automatycznie serwer "hopa?" do serwer?w.

@down
ja bym to nazwa? opierdala?sko ale jak uwa?asz...

@down2
chyba masz racje, doszed?em do wniosku ?e tnet upada i nic z tym nie zrobie jak bym sie nie stara?. wi?cej w tym dziale ju? prawdopodobnie nie napisze ani posta. temat do zamkniecia

Raa

Senior User
Reaction score
50
Odp: Brak slow v2

Em. nudzi ci si?.

Btw. moderator te? cz?owiek i ma prawo co? pomin??. [Szczeg?lnie, ?e w tym przypadku jego m?zg by? nastawiony na odklejenie tematu etc. Im bardziej skupiasz si? na jednym.. tym ?atwiej pomijasz drugie.]

Selius

User
Reaction score
2

Daj ju? spok?j. Gdyby? dawa? im comiesi?czne wyp?aty.. to rozumiem, m?g?by? si? przypierdala?. Ale ci??ko pomy?le?, ?e jest ostatni tydzie? szko?y i wszyscy ostro zapierdalaj? na dobre ?wiadectwo, ci??ko. Znajd? sobie zaj?cie i daj spok?j tnetowi, chcesz co? zmieni?, zacznij od siebie.

@Dubler
Ja te? kiedy? mia?em ci?nienie na zmienianie tego forum.. lecz nie warto. Nawet je?li by? co? zdzia?a? to wszystko by si? zjeba?o w 2 miesi?ce po twoim odej?ciu. Taki ju? los tego forum, wszystko ma kiedy? koniec ; ).

Last edited:

Blackq

Advanced User
Reaction score
73

@down2
chyba masz racje, doszed?em do wniosku ?e tnet upada i nic z tym nie zrobie jak bym sie nie stara?. wi?cej w tym dziale ju? prawdopodobnie nie napisze ani posta. temat do zamkniecia

Z jednej strony tnet upada bo sama Tibia, jak i r?wnie? OTSy upadaj? ; D

Z drugiej strony tnet zacz?? upada?, gdy Alastor zacz?? coraz mniej interesowa? si? forum, potem nieszcz?sny elDiamond, a teraz tnet nale?y do firmy ; ), a co za tym idzie obecni administratorzy cho?by chcieli zdzia?a? tu cuda to najpierw i tak musz? prosi? oto tro medie ; d.

Xanosta

Kum kumowi kumem.
Reaction score
44

Dubler :
Uwagi s?uszne. U?ywasz jednak nie potrzebnych tre?ci, pretensji, przekle?stw - wyt?umacz mi - po co? Nie musisz podkre?la? s?owem "kurwa" swojego zdenerwowania, zg?o? co masz zg?osi? ze stoickim spokojem, to mo?e wtedy komu? z kadry zechce si? odpowiedzie? w Twoim temacie. Yhm, jeszcze jedna kwestia. Dlaczego zacz??e? teraz o wszystko si? wyk??ca?, wywy?sza? i og?lnie pisa? bzdury nie poparte czynami? Cytat z poprzedniego tematu :
Co to sie kurwa porobi?o odk?d ja i Arts odeszli?my?
Widz? same plusy. Nie chc? jednak do Ciebie bezpo?rednio uderza?, chc? Ci tylko przypomnie?, ?e przez klika Twoich ostatnich tygodni w szacie zielonego mocno mia?e? gdzie? to, co si? na forum dzia?o. Logowa?e? si? (aby nie by?o) - nawet co par? dni - w dodatku bez urlopu, pope?nia?e? wiele b??d?w i d??y?e? byleby do awansu, awansu - ogarn??e? w ko?cu, ?e nie jeste? wart by gdziekolwiek wskoczy?, w??czy? Ci si? wi?c tryb lenia i mocnego opierdalu - je?li tak postanowi?e?, to przy tym zosta? i nie pisz, ?e za "Twoich czas?w" by?o lepiej, ?e swoj? obecno?ci? w kadrze wnosi?e? wiele warto?ciowego. Nie by?e? nikim szczeg?lnym (nie, nie mam na my?li pozycji, lecz Twoj? osob? i post?powanie, przylizywanie, brak swojego zdania - hipokryta).

Rabbcio :
My?l? jednak, ?e mimo nauki moderatorzy powinni znale?? t? 1h dziennie na ogarni?cie czegokolwiek. Nie to, ?e neguj? ich prac?, bo rozumiem czasy popraw - ledwo znalaz?em czas, by napisa? ten post i przejrze? kilka temat?w.

Regards,
Xanosta

Constantine

everybody dies
Reaction score
142

Wczoraj przedsi?wzi??em kroki aby problem zosta? rozwi?zany. Postaram si? najp??niej jutro wyci?gn?? konsekwencje i by? mo?e wprowadzi? par? zmian w regulaminie serwer?w. Je?eli macie jakie? propozycje co do poprawienia "wydajno?ci" dzia?u serwery wypowiadajcie si? w tym temacie.

By spamowa?o si? lepiej,
Const~~

Last edited:

Budzik

Senior User
Reaction score
165

Na tnecie ?le by?o ju? za czas?w kiedy ja by?em moderatorem, czyli no c?? 2 lata temu, ciekawe czemu jak ty ?wieci?e? na zielono, nie zauwa?a?e?, ?e co? jest nie tak. Mo?e by? du?o lepiej, trzeba o tym m?wi?, ale na spokojnie, bluzgami nikt nigdy nic nie wsk?ra?.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Na tnecie ?le by?o ju? za czas?w kiedy ja by?em moderatorem, czyli no c?? 2 lata temu, ciekawe czemu jak ty ?wieci?e? na zielono, nie zauwa?a?e?, ?e co? jest nie tak. Mo?e by? du?o lepiej, trzeba o tym m?wi?, ale na spokojnie, bluzgami nikt nigdy nic nie wsk?ra?.
Na tnecie by?o dobrze jak Beoska moderowa?a Tibijskie mity i legendy :D

Tyle, ?e wtedy chyba jeszcze Alastor by?..

Matre

Nie b?dzie ciszy...
Reaction score
143

Ja Wam sie ludzie dziwie, ze ciagle macie sily narzekac, jak to "dawniej bylo fajnie", jak to "za mojej kadencji wszystko szlo wspaniale".. Jesli macie co wspominac to super ale nie zyjcie przeszloscia i nie probujcie zwrocic na siebie na sile uwagi bo czesto i gesto tak to wlasnie wyglada. Po co to wszystko? Nie mozna normalnie przedstawic problemu bez dowartosciowywania samego siebie?
Dubler nie jestes pierwszy, ktory mowi ze tnet upada, bylo wielu, ja slysze takie gledzenie conajmniej od 3-4 lat z reguly od bylych kadrowiczow;] Uwierz mi, ze na to sie nie zanosi..

Xanosta i Const reszte wyjasnili ;)

Last edited:

Dechalol

Active User
Reaction score
85

Prawda jak nic ziomek.. Za moich czas?w Matre mia? globala ._.

Reaction score
8

?e te? w tym temacie nie pad?o s?owo "Korzonek" to a? si? zdziwi?em : D
C??, anty-kadrowy Marcin24 prawd? Wam powie; sko?czcie hejci? skoro si? do tego nie nadajecie.

Ot?? sp?jrzmy z perspektywy czasu na ca?e forum, ile ono osi?gn??o, ile ludzi w?o?y?o w nie prace, tutaj nie ma sensu wytyka? palcami, kto zrobi? wi?cej, a kto mniej, bo dzia?ali?my dla dobra og??u, dla u?ytkownik?w. Pami?tacie jak ja w zamieszaniu dosta?em moderatora? Wtedy ka?dy twierdzi?, ?e na forum zapadnie apokalipsa, ?e wszyscy u?ytkownicy odejd?, og?lny hejt na forum si?gn?? wtedy apogeum, a mimo wszystko dotar?em do globala, umar?o forum? Nie. Nie oszukujmy si?, ?e z forum z dnia na dzie? da si? zrobi? mainstreamowy portal, kt?ry b?dzie si?ga? 10 tysi?cy odwiedzin dziennie. Ka?dy z nas dok?ada? cegie?k? do forum, po?wi?ca? sw?j czas i ka?dy wie jak to jest by? moderatorem, bo wi?kszo?? z pozosta?ych tutaj u?ytkownik?w to byli kadrowicze. Na forum nie ma nowych ludzi, bo strona poprzez brak rozwoju zni?y?a si? do poziomu forum, kt?re mo?na postawi? za tysi?c z?otych. Forum, b?dzie istnie?, bo ma solidne fundamenty, ma starych u?ytkownik?w, kt?rzy mimo hejtu, chc? dobra dla forum. Nie oszukujmy si?, ?e wi?kszo?? by?ych kadrowicz?w wr?ci?oby do kadry i mo?na to forum zbudowa?, ale sk?d na to wszystko wzi?? pieni?dze. Ot?? pieni?dze moi drodzy nie zast?pi? mi?ego, aktywnego moderatora, kt?ry z ?yczliwo?ci? b?dzie odnosi? si? do u?ytkownik?w i po?wi?ca? swoje serce dla nich, bo przecie? u?ytkownicy s? najwa?niejsz? grup? na tym forum. Xanosta wspomnia? o "pogoni za kolorkiem", wed?ug mnie wsz?dzie potrzebna jest rywalizacja, aby z dnia na dzie? by? coraz lepszym. W szkole masz oceny, nagrod? za dobr? prac?, je?li masz dobre oceny to szkodzisz komu?, albo sobie? Nie, motywujesz s?abszych uczni?w (pomi?my gimnazjum, bo tam jest inny wymiar), ale nagroda za dobr? prac? jest bardzo wa?na. Kolejna poruszona tutaj kwestia to brak pracy moderator?w, wed?ug mnie nie ka?d? prace musi by? wida?, aby by?a ona owocna, jak r??a, najpierw ma samie ciernie, dopiero potem wyrasta pi?kny kwiat. Tak w przypadku forum, potrzeba czasu, aby by?o wida? efekty, ale do tego musz? by? sprzyjaj?ce warunki, pami?tacie aktualizacj? forum? Gdy wszystko ucich?o z dnia na dzie? zosta? wprowadzony. Jednak nie chodzi tutaj o kompletne zamykanie buzi i czekanie na mann? z nieba. Krytykujmy, ale w spos?b konstruktywny, motywujmy, ale w spos?b niewidoczny, jednak przede wszystkim odpu??my sobie wszelkie wojenki mi?dzy kadr?, a u?ytkownikami, bo to do niczego nie doprowadzi. Wyci?gnijmy r?k? do kadry, dawajmy przyk?ad innym u?ytkownikom swoim zachowaniem, bo sami odp?dzamy ich chamstwem, pomagajmy nowym u?ytkownikom, zmie?my nasz? mentalno??, bo forum jest dla u?ytkownik?w i od u?ytkownik?w!. Przesta?cie si? tutaj spiera? o przyklejone tematy czy odklejone, rywalizujcie, konkurujcie, aby?cie byli lepsi, ale nie r?bcie wojenek i nie r?bcie tutaj jaki? teorii spiskowych moderacji, jest punkt w regulaminie m?wi?cy o bezpodstawnym oskar?aniu. Licz? na Was, przesta?cie si? gry??, bawcie si? forum i nie?cie pomoc, a mo?e uda nam si? wyj?? na prost??
Z g?ry przepraszam za wszelkie b??dy, liter?wki, niejasno?ci, ale znacie mnie, wale prosto z mostu, nie czytam swoich post?w, macie moj? szczer? opini? na temat tych hejt?w, srejt?w i g?wien prezentowanych przez najwa?niejsz? rang? na forum - nas, u?ytkownik?w.

Pozdrawiam, Marcin24

Last edited:

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

@UP
Za nim co? napisze ??dam gratulacji za przeczytanie ca?ego twojego postu, no bo musze si? dowarto?ciowa? bo nigdy nie by?em modem ;((

"Przesta?cie si? tutaj spiera? o przyklejone tematy czy odklejone"
Czy kto? si? spiera?? Bo pewnie to jest skierowane do mnie. Po prostu zapyta?em o co tam chodzi. Jak wida? wszystko jasne, by?y uk?ady, kt?re nagle teraz wygas?y (komu? zrobi?o si? chyba g?upio i odpi?? tematy, kt?re rzeczywi?cie nie spe?nia?y wymaga?).

No i Marcinie mo?na powiedzie? tylko tyle, jak tu nie narzeka? skoro jest z dnia na dzie? gorzej? :p Jak pisa? Matre takich p?acz?w jest ci?gle pod dostatkiem no ale to tylko ?wiadczy o poziomie forum. Kluczowe rzeczy tutaj upadaj?, mapping, showroom, skrypty i inne rzeczy, kt?re sk?adaj? si? na to, ?e to forum funkcjonuje. Stare linki wygasaj? i tak dalej. Stacza si? powoli forum ale te? nieco z winy Cipsoftu, kt?ry Tibii nie reklamuje, przez co i zainteresowanie OTSami nie wzrasta, tylko powoli spada (cho? i tak wi?cej os?b gra na OTS ni? RL).

Ale aby temu zapobiedz "wystarczy" doda? du?o nowych tre?ci, aktualnych. By? mo?e i wprowadzi? jakie? ograniczenia w zapowiedziach aby pr?bowa? zmieni? mentalno?? ludzi, kt?rzy rzucaj? temat Tibii po pograniu na kilku OTSach z rl map?..

@Down
Nie mam si?y ju? :D

Last edited:
Reaction score
8

Przeczytaj ze zrozumieniem mojego posta ze 2 razy, a potem przeczytaj swojego.