Chipsy. Szkodz? powa?nie.

Status
Zamknięty.

EnemyPlayer

Active User
Kwiecień 8, 2009
Liczba reakcji
7
Witam wszystkich Chipsojad?w, aktualnie sam zjadam chipsy Lays StiX, ale gdyby nie wiadomo?ci nie widzia? bym co jem.

Ot?? powiem wam ?e jem pyszne kieczupowe fryteczki z ziemniak?w (p?? naturalne) i powiem wam Ci co nie widz? ?e chipsy powoduj? nowotw?r, z tego co mnie uszy dochadz? to m?odzie? nie ma szans na nowotw?r, dopiero gdy doro?niemy to si? przejawi ale czy to prawda to niewiem.

Wiem tylko tyle ?e chipsy powoduj? nowotw?r, przestaniecie je?? masowo chipsy czy nie zabardzo tym si? przejmujecie ? Bo jak dla mnie chipsy s? dobre i ostatnio cz?sto je trawie, ale trzeba z tym sko?czy? albo jedn? paczke tygodniowo.

Co macie zamiar zrobi? albo co wy na to ?

#Down
Sry slythia nie dziennie tylko tygodniowo :P pomy?ka.

Artin
Palenie i alkohol te? szkodzi,a kto? patrzy na to ?
Ka?dy ma wyjebane-w sumie ja te?.

Alkohol mo?e szkodzi ale oczyszcza organizm.

Odp: Chipsy. Szkodz? powa?nie.

M?odzie? jak co?...

W dzisiejszym ?wiecie wszystko powoduje nowotw?r. Przyk?adowo historia z azbestem - kiedy? masowo wykorzystywany, teraz rakotw?rczy... Za? chipsy... Kinder Mleczna Kanapka, podobno zdrowsza, ma wi?cej niezrozumia?ych s??w w sk?adzie, ni? one.

Btw, ile ty ich jesz, ?e chcesz zredukowa? do jednej paczki dziennie?

Odpowiadaj?c na pytanie - je?li mam ochot? to sobie je kupuj? (pringelsy <3) i nie przejmuje si? tym, ?e s? niezdrowe.

Ps. Nowotw?r mo?na mie? w ka?dym wieku - nawet malutkie dzieci.

@down
Alkohol w ma?ych ilo?ciach pozytywnie dzia?a na nasz organizm!!

Ostatnia edycja:

Chips?w nie jem wcale od 3-4 lat.

Palenie i alkohol te? szkodzi,a kto? patrzy na to ?
Ka?dy ma wyjebane-w sumie ja te?.

I tak robaki nas zjedz?.

Chips?w nie jem, kiedy? ale te? w ma?ych ilo?ciach przecie? wiadome ?e to nie zdrowe we? lepiej Jab?ko jed? a nie chipsy ;(

Chipsy jem, s? zajeeebiscie dobre, i moim zdaniem chyba te? s? szkodliwe poniewa? maj? du?o sztucznych(..)jak to si? nazywa?o.

Ee tam, wol? wafelki. Mleko, m?ka, cukier, nic niezdrowego :x
Szczerze, nie przejmuj? si? tym za bardzo. Dzi? nawet jab?uszko z sadu mo?e nas zabi?, bo niby pryskane, niby robaczek w ?rodku... Jem to co lubi?, nie przeszkadza mi jakie? dodatkowe "E" na opakowaniu.

Nie jem chips?w, wi?c si? nie przejmuj?;)

Haha ha ha ha ha ha ha...We?cie by?em na pi?ce no?nej i mia?em chipsy(, kt?re mia?em zje?? 30 min potreningu), i taki Igor walony sprzeda?, ?e jem chipsy, a sam w school jad?...

Hmm... Chipsy ? Eeee Tam zale?y jakie jesz ;p

Ja jem teraz z tych maszket?w tylko ciastka i s?onecznik :D

Chyba nie masz co pisac. Zaraz powstana tematy: "Czekolada Mleczna Wedel szkodzi zdrowiu!!11"

Wiele rzeczy szkodzi. To nie jest powod zeby zakladac nowe tematy.
Pijesz piwo, palisz papierosy? Czy to jest zdrowe? Mozna takim sposobem zakladac XxX tematow z roznymi rzeczami.

Ops, a przed dwiema chwilami zjad?em dwie paczki lays'?w :D

Czy rakotw?rcze to nie wiem, mo?e i tak. Ale co dobre to zawsze ma jakie? wady. ; )

Hmm, rozs?dny temat.
Zwa?aj?c na smak Chips?w to ka?dy ulegnie pokusie, tak jest np. z McDonaldem, KFC itp. Jemy bo nam to smakuje i ?adnie pachnie, np. Gdy przechodzimy ko?o budki, a? nam ?linka leci, dlatego jest to specjalny efekt, a w praktyce nie wiadomo z czego i na czym robione :)
Jem chipsy, wtedy gdy mam ochot?.
A co do raka, to wszystko co jemy ma raka, wgl my mamy "raki" w sobie, lecz choroba to ju? kom?rka doros?a, kt?ra uciek?a z uk?ad?w i przerzuca si? na organy.

W dzisiejszych czasach praktycznie wszystko jest niezdrowe... We?my np. pierogi z mies?m. W sk?adzie jest napisane, ?e mi?sa jest tylko 30%. Czyli ca?a reszta to jaki? badziew. Nawrzucaj? czego? co wygl?da jak mi?so, a z chipsami ju? tak nie zrobi? ;).

(pringelsy <3)
<3 [2]

Chipsy na bank jaki? tam z?y wp?yw maj?, ja ju? po jednej du?ej paczce nie czuj? si? zbyt dobrze (mam cukrzyc?, mo?e dlatego) ale jednak czasem lubi? sobie zje??. Jak wszystko - z umiarem czemu nie?

Ja jem chipsy od 6 roku ?ycia, i jeszcze ?yje. I nie s?ysza?em jeszcze, aby kto? mia? nowotw?r po jedzeniu chips?w =)

Witam :) wszystko teraz jest niezdrowe :D Jem chipsy od czasu do czasu. Czasem wi?cej czasem mniej :P Od teraz postaram si? nie je?? w og?le.

Jakby to po kr?tce powiedzie?...
Ka?dy z nas ma w sobie te "kom?rki rakowe", tyle, ?e u jednych si? szybciej uaktywniaj?/rozwijaj?, a u drugich wolniej.
W czipsy mam wyjebane, same w?gle i t?uszcz.

A propos raka to jaki? czas temu s?ysza?em (gdzie? w radiu b?d? TV), ?e pianka w piwie i ziarna na wierzchu chleba razowego s? rakotw?rcze. Gdyby tak s?ucha? wszystkiego co nasi naukowcy dowiedli, to chyba jedliby?my traw? z wod?.

Ja niestety jestem UZALEZNIONY od chipsow i jem z 3-6 paczek dziennie ;/. macie moze jakis pomysl zeby mi pomoc ?? ^^ :D

ja wiem - alternatywne ?arcie - jedz wafle ry?owe, chipsy z chi?skich sklep?w. one s? ohydne. Z czasem ci si? odechce je?? chips?w, nawet tych zwyk?ych.

ja wiem - alternatywne ?arcie - jedz wafle ry?owe, chipsy z chi?skich sklep?w. one s? ohydne. Z czasem ci si? odechce je?? chips?w, nawet tych zwyk?ych.

Albo powr?ci do starych nawyk?w zniesmaczony tym chi?skim ?arciem ; )
Poza tym, wafle ry?owe s? pycha!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry