• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Co tibia robi z cz?owiekiem ?

Status
Zamknięty.

monkey1233

Active User
Liczba reakcji
4
Dzie? by? jak ka?dy inny. Rano kupi?em bu?ki, zjad?em ?niadanie, wyszed?em z psem. Potem pogra?em troch? w GTA 2, lubi? stare gry. Oko?o 11 kumpel zadzwoni?, ?e wyje?d?a i czy mog? si? zaopiekowa? jego charem. Powiedzia?em, ?e nie ma problemu, poprosi?, ?ebym dobi? lvl, jakie? 10%. Odpowiedzia?em, ?e spox, poda? mi passy, ?yczy?em mu udanego wyjazdu, po czym si? roz??czy?em. O 12 mama wchodzi do pokoju:

-Znowu grasz w t? g?upi? Tibi??! Posprz?ta?by? lepiej pok?j, Maciek z rodzicami przyje?d?a dzi? na obiad, prawdopodobnie u nas zanocuj?.

Ta, Maciek, m?j o rok m?odszy kuzyn, lekki przyg?up, og?lnie-noob. Jego najwy?szym osi?gni?ciem by? 16 lvl... Zacz??em sprz?ta?. Zaj??o mi to 2 godziny, jednak efekt znakomity, znalaz?em ze 3 ?ci?gi z zesz?ego roku i kilka p?ytek z grami.

Po kilku minutach nicnierobienia uzna?em, ze wbij? na chara kumpla, zobacz? co i jak. Wpisuj? passy, wybieram chara. Posta? sta?a w depo. 54 MS nic ciekawego, wida?, drogi ?wiat, c-set, BoH, crus, c-shield, r??d?ka, troch? runek. Wy??czy?em Tibi?.

Po chwili zadzwoni? domofon. "Cze?? Marek, tu ciocia wpu?? nas OK?" Nacisn??em przycisk, us?ysza?em szcz?k klamki, weszli do ?rodka. Mama si? spyta?a:

-Kto to? Pewnie Justyna i Micha? z Ma?kiem?
-Ta, oni, co dzi? na obiad?
-A, zobaczysz...

Do mieszkania wszed? Maciek z rodzicami. Przywitali?my si? i zasiedli?my do sto?u. Podczas jedzenia zupy pomidorowej w my?lach uk?ada?em plan, gdzie expi?. Uzna?em, ?e p?jd? na Ank, na Dragi. Po chwili us?ysza?em g?os Ma?ka:

-Ej, Marek, co Ty taki milcz?cy dzisiaj? Nie cieszysz si?, ?e przyjechali?my?
-A, eeee... Nie wyspa?em si?.

Oczywiste k?amstwo, ale wydaje mi si?, ?e uwierzy?. Po deserze mama odes?a?a nas do mojego pokoju, gdzie w??czy?em telewizor i kompa.

-Co b?dziemy robi??
-Gra? w Tibi?, a co...
-O Bo?e, w TO chcesz gra??
-No raczej tak, a co? Mam fajnego chara od kumpla, 54 "em es".
-Eeee... 54 Mega Sorc? To chyba niski lvl...?
-No, w por?wnaniu do Twojego "high" 16 lvl'a to raczej wysoki.

Po tym si? ju? na szcz??cie zamkn??. Odda?em si? expieniu, jednak nie na d?ugo, bo us?ysza?em g?os Macka (nuuudzi mi si????....)

-To poogl?daj telewizj?...
-Nie, bo same filmy lec?, nie masz tu nawet National Geographic...
-To sied? przynajmniej cicho!

Po chwili do pokoju wesz?a mama:

-Idziemy z rodzicami Ma?ka na miasto, idziecie z nami?
-Nieeeee....
-No to bawcie si? grzecznie....

Nic nie zapowiada?o tego, co wkr?tce mia?o si? wydarzy?...

-Nie masz jakich? ksi??ek naukowych chocia??
-Nie, nie mam! Zamknij si? wreszcie!

Podobne sytuacje zdarza?y si? co par? minut, jednak mia?em g??boko to, ?e on si? nudzi. W?a?ciwie, g??boko mia?em t? ich ca?? wizyt?. W ko?cu Maciek uzna?, ?e zrobi stanowczy krok.

-Marek, je?li nie dasz mi czego? do zabawy, zresetuj? Ci kompa!
-Tylko spr?bujesz....
-Owszem.

Po czym ekran zrobi? si? czarny... Nie mog?em uwierzy?! Ten kretyn rzeczywi?cie zresetowa? kompa i to wtedy, kiedy expi?em na Dragach! KUUURWAAAAAA!!!

Bez namys?u rzuci?em si? na niego. Przewr?ci?em go na ziemi?, po czym wzi??em plastikowe sk?adane krzes?o i zacz??em go nim ok?ada?.

-Marek! Co Ty robisz! Opami?taj si?! Pomocy!!! AAAAA!!!

Odrzuci?em krzes?o. Przywali?em mu z pi??ci w twarz i brzuch. Nast?pnie wzi??em nieopodal le??cy hantel i uderzy?em go z ca?ej si?y w g?ow?.

Maciek ju? si? nie wyrywa?. Dopiero po chwili zda?em sobie spraw? z tego, co zrobi?em. Zabi?em. Zabi?em swojego kuzyna! Wszystko, przez g?upi? gr?. By?em w szoku. Spojrza?em na jego jeszcze ciep?e cia?o. Nie mog?em w to uwierzy?. Spojrza?em na jego oczy, a w?a?ciwie miejsca, w kt?rych powinne by?, poniewa? ca?a twarz i cz??? pod?ogi by?a zalana krwi? Ma?ka.

Us?ysza?em szcz?k zamka. O k***a, to matka z Justyn? i Micha?em! Mam przejebane! Wyszed?em na przedpok?j:

-Marek! Co si? sta?o! Jeste? ca?y we krwi!

Dopiero teraz spojrza?em na swoj? koszulk?. Rzeczywi?cie. By?a ca?a pokryta krwi?.

-Gdzie jest Maciek?!
-Ja, ja... Ja... Ja go... Zabi?em....
-Co?! Nie ?artuj! Powiedz, gdzie on jest?!

Matka oczywi?cie skierowa?a swe kroki do mojego pokoju. Us?ysza?em krzyk.

-BO?E ?WI?TY! CO TO JEST!

I kolejny krzyk.

-Zadzwo?cie po policj? i karetk?, SZYBKO!

Poczu?em silny chwyt na r?kach i po chwili le?a?em obezw?adniony na ziemi.

-Gnojku! -wyszepta? mi do ucha Micha? -Zabi?e? mi SYNA!

Us?ysza?em d?wi?ki syreny. To policja. Mam przejebane!

Ca?a tragedia nie znalaz?a swojego ko?ca. Po pogrzebie zacz?? si? proces, kt?ry przebieg? wyj?tkowo szybko. S?d orzek?, ?e jako osoba ?wiadoma swego czynu oraz za pope?nienie morderstwa z wyj?tkow? brutalno?ci? zostaj? skazany na 2 lata poprawczaka, a nast?pnie 8 lat kary w wi?zieniu z mo?liwo?ci? wyj?cia po 6 latach za dobre sprawowanie.

W?adze wyci?gn??y z tego wniosek. Po siedmiodniowej ?a?obie narodowej ustalono uchwa??, na mocy kt?rej
Cytuj:
gra komputerowa "Tibia" ma zosta? usuni?ta z komputer?w wszystkich u?ytkownik?w w ci?gu 12 miesi?cy, poniewa? powoduje uzale?nienie oraz nienaturalne reakcje u m?odych ludzi. Kto zostanie przy?apany na jakiejkolwiek formie u?ywania gry "Tibia" mo?e zap?aci? grzywn?, lub zosta? pozbawionym wolno?ci do lat 3

Pisz?c to, siedz? w pojedynczej celi wi?ziennej, ca?y czas my?l?c o tym, co si? dzieje na zewn?trz. Wierz?, ?e pewnego dnia rodzice Ma?ka mi wybacz?. Wierz?.
Zr?d?o :

Odp: Co tibia robi z cz?owiekiem ?

Przy pierwszej po?owie artku?u si? nudzi?em, ale jak nasta?a ta akcja, to czyta?em i nie mog?em oderwa? od tego oczu, nie wiarygodne, zabi? cz?owieka z powodu zresetowania komputera, kiedy to Marek expi? na dragach... A to, co jest napisane o tej grzywnie i pozbawieniu wolno?ci do 3 lat, to prawda? Bo jako? nie moge w to uwierzy?.

Skopiowane z torga.

Nie wiem jakim trzeba by? pojebem, ?eby zabi? za tibie. Gdyby kto? wy??czy? mi kompa podczas expa to wyjeba?bym go z pokoju i tyle. ?eby doprowadzi? si? do takiego stanu trzeba mie? poprzekr?cane w bani od urodzenia, ale chuj tam.

A naj?mieszniejsza jest ko?c?wka.
"- siema ziomek
- siema
- za co siedzisz?
- expi?em na dragach..."

Stare, skopiowane, nudne.
Nic ciekawego, zajeba? kogo? za 54MS, wolne ?arty.
Us?ysza?em d?wi?ki syreny. To policja. Mam przejebane!
Nie kurwa rodzice wr?cz? ci order, syreny s? na twoj? cze?? omg...
Oceniam to na 3/10 w skali beauforta
Nast?pnym razem si? postaraj i napisz co? sam.

Gra jak gra , dla ka?dego ... ale trzeba gra? z rozs?dkiem a nie sp?dzic przed kompem 24h/7 czyste uzale?nienie sie pojawia i tyle.

Siemanko!
Tego w?asnie szuka?em! ciekawa i wci?gaj?ca historia:D
Mam nadzieje ?e tego typu opowiadania to tw?j pocz?tek:p

Ju? by?o to opowiadanie na forum. Dawno temu, ale by?o. Pami?tam, ?e po nim pojawi?a si? do?? spora fala opowiada? z podobn? fabu??, a ka?de kolejne by?o coraz bardziej bezmy?lne. Link do tematu z opowiadaniem tej samej tre?ci:
http://tibia.net.pl/opowiadania/16286-tibia-obroniona-ja-w-wiezieniu.html

Opowiadanie ?rednie. Mo?e dlatego, ?e omin? mnie element zaskoczenie zwi?zany z rozwojem akcji w utworze, gdy? po prostu czyta?em je wcze?niej.

Ju? by?o to opowiadanie na forum. Dawno temu, ale by?o. Pami?tam, ?e po nim pojawi?a si? do?? spora fala opowiada? z podobn? fabu??, a ka?de kolejne by?o coraz bardziej bezmy?lne. Link do tematu z opowiadaniem tej samej tre?ci:
http://tibia.net.pl/opowiadania/16286-tibia-obroniona-ja-w-wiezieniu.html
Opowiadanie ?rednie. Mo?e dlatego, ?e omin? mnie element zaskoczenie zwi?zany z rozwojem akcji w utworze, gdy? po prostu czyta?em je wcze?niej.
Stare jak tibia, kazdy to widzial i skopiowane. I co z tego?
Ja tam nie widzialem. Nie przegladalem nigdy nigdzie opowiadan za bardzo wiec nie trafilem.
Co do tej fali, to i to juz jest bezmyslne i przesadzone mocno jak dla mnie. Powinno byc realistyczne, takie, ze mozna w to uwiezyc i sie wciagnac, a nie takie bzdury, jak zaloba narodowa...
Co do oparcia na faktach, to cos tam sie stalo, i oczywiscie z krzykniecia zrobilo sie uderzenie, z uderzenia pobicie z pobicia smierc ze smierci wiezienie i tak sie to przeciagnelo. Jedyne oparcie na faktach to to, ze cos duuzo mniejszego moglo sie zdazyc, albo nawet czesto sie zdazalo. Ale nie tylko z tibia... Wiec nie ma tu nic do rzeczy o czym to jest, bo masa jest rzeczy takich ktore moga wkurzyc jak ci ktos przerwie...
Jesli bylo by to opisane w normie i realistycznie, tak, ze ktos by w to byl w stanie wiezyc, to mialo by duzo lepszy efekt. To co jest teraz, do pewnego momentu wydawalo mi sie dobre, potem mnie rozsmieszylo w pewnym sensie, bo jest poprostu glupie...

Ja noob tego nie widzia?, i jak przeczyta?em musia?em i?c zapali? bo nie dowierza?em i? takie debile przez Tibie mog? zabi?, po czym z krat pisa? list pewnie do kolegi kt?ry da? mu t? posta? ?eby wrzuci? to na jakiekolwiek Forum ;P

Ja noob tego nie widzia?, i jak przeczyta?em musia?em i?c zapali? bo nie dowierza?em i? takie debile przez Tibie mog? zabi?, po czym z krat pisa? list pewnie do kolegi kt?ry da? mu t? posta? ?eby wrzuci? to na jakiekolwiek Forum ;P
Poczucie humorku ci dopisuje? :D
By?oby ?miesznie jakby by?o wydarzenie typu twojej odpowiedzi ;]]

HAHAHA HISTORIA Z ZYCIA WZIETA NADAJE SIE DO trudnych spraw !!!

Status
Zamknięty.
Do góry