• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Konfiguracja Polaczenia Co zrobi?,by gracze wchodzili na nasz server ? Odblokowanie tego router Kozumi-410P HELP!

Status
Zamknięty.

Gotien

New User
Witam razem z koleg? mamy ch?? za?o?enia serwera Dragon Ball Kai I zrobi?em u niego server chcia?em wej??(Mia? komputer w??czony) A tu nic.Pr?bowali?my przez hamachi wtedy ale nic si? nie dzia?o.U niego dzia?a?o wszystko.I my?l? ?e to wina jego routera.Jego router to Kozumi-410P i nie wiemy co z tym zrobi?.POMOCY!

Z?y dzia?, przenosz? //Dziki~~

Our partners and their custom servers:

Odp: Co zrobi?,by gracze wchodzili na nasz server ? Odblokowanie tego router Kozumi-410P HELP!

Adres IP wewn?trzny, czy zewn?trzny?
Porty przekierowane?
Sprawd? to. ;)

+nie ten dzia?.

Odp: Co zrobi?,by gracze wchodzili na nasz server ? Odblokowanie tego router Kozumi-410P HELP!

Chyba przekierowanie port?w a ip ma 192.168.1.1 Zmienne

Wiem ja nowy Przepraszam :(.

Przez Hamachi w?a?nie pr?bowali?my i nie da si? :(. On mo?e si? po??czy? a ja nie.

Pan Kropelka, a mo?e jako? przez domen? typu no- ip albo co? w tym stylu?

To nic nie da, je?eli nie masz zewn?trznego IP.
Polecam kupi? VPS'a, s? tanie. :)

To co teraz zrobimy ?

Tak jak napisa?em, na wewn?trznym adresie IP nic nie zrobisz...
Mo?esz zakupi? VPS'a/Dedyka, cho? opcj? VPS'a polecam bardziej je?eli jeste? pocz?tkuj?cy, ale nie zabieraj si? za to bez podstaw.

Ostatnia edycja:

Oj ludzie...
Po tym co piszecie, wnioskuj? ?e nie macie w tym do?wiadczenia. :P
Najpierw przeczytajcie poradniki, kt?re znajduj? si? na forum, a potem we?cie si? za prac? nad serwerem, wszystkiego na tacy nie dostaniecie, musicie popracowa?, bo jak na razie nie wiecie raczej nic na ten temat. :P

Dobra ziomek, mam serwer u mnie dzia?a wszystko okej, ale inni nie mog? wej??. Serwer jest na hamachi.

Jeste? tak ciemny (bez obrazy), ?e nawet nie umiesz prostych konfiguracji wykona??
Opcja "szukaj" i masz poradniki - na tacy wszystkiego Ci nikt nie da.

Ostatnia edycja:

Dobra ziomek, mam serwer u mnie dzia?a wszystko okej, ale inni nie mog? wej??. Serwer jest na hamachi.

Wy??cz zapor? systemu Windows, a przez Hamachi b?d? mogli wej??.

Tw?j znajomy, aby postawi? serwer widoczny w sieci zawsze mo?e si? skontaktowa? z dostawc? w celu wykupienia adresu IP zewn?trznego. Ka?dy dostawca (pr?cz tych mobilnych typu Play etc.) daje tak? mo?liwo?? za op?at?. U mnie jest taka mo?liwo?? w cenie 5 z?.
Przed wykupieniem takiego zewn?trznego adresu IP warto si? dowiedzie? na infolinii czy dostawca internetu nie blokuje mo?liwo?ci odblokowania port?w "ze wzgl?du bezpiecze?stwa" (tak jak jest w przypadku Play Online).
Czytaj?c opini? na temat tego routera to od razu bym go wyrzuci?. Typowa mas?wka z JUESEJ, na kt?r? ludzie si? bardzo skar??.

Nawi?zuj?c do wypowiedzi Jakuba98 to proponuj? odblokowa? porty w Zaporze Systemu Windows. Dla Hamachi: 11111, nie wiem czy trzeba odblokowywa? port 7171 TCP/UDP.
Je?eli masz jeszcze jakie? pytania - pisz. Je?eli bym nie odpowiedzia? to upomnij si? na PW.

Dzi?ki to pomog?o Dziam i Jakub98 Daje wam podzi?kowania!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom