• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

crashe. legalne?

Status
Zamknięty.

Ciamciaj Bigos

ก้้้้้้&
Liczba reakcji
190
hej znow mam pytanie czy proby crashowania otsa sa karalne? chodzi o cos wiecej niz ban. przeciez to niszczenie serwa a wy co o tym sadzicie

Odp: crashe. legalne?

Tak, mo?na i?? do wi?zienia.

omg... chodzi mi czy moga takie cos zglosic na psy a nie co mi zrobia

Zniszczenie rzeczy – czyn zabroniony przez art. 288 k.k. polegaj?cy na niszczeniu cudzej rzeczy, uszkodzeniu jej lub uczynieniu niezdatn? do u?ytku. Pod poj?ciem uszkodzenia rozumie si? ka?de naruszenie materii rzeczy, natomiast uczynienie rzeczy niezdatn? do u?ytku to pozbawienie jej w ca?o?ci lub w cz??ci dotychczasowych cech u?ytkowych bez powodowania uszkodze? (np. wetkni?cie metalowego pr?ta w tryby maszyny).

Przest?pstwo pope?nia r?wnie? ten, kto przerywa lub uszkadza kabel podmorski, albo narusza przepisy obowi?zuj?ce przy jego zak?adaniu lub naprawie. Ten typ przest?pstwa jest okre?lony w tym samym artykule kodeksu karnego co zniszczenie rzeczy, jednak w istocie jest to odr?bne przest?pstwo.

Je?eli wysoko?? wyrz?dzonej szkody nie przekracza 250 z? sprawca odpowiada za wykroczenie z art. 124 k.w. Granica ta jest niezale?na od warto?ci ca?ej rzeczy. Co wi?cej wysoko?? szkody mo?e przewy?sza? t? warto??, poniewa? wlicza si? do niej nie tylko wysoko?? szkody spowodowanej samym uszkodzeniem lub zniszczeniem rzeczy, ale tak?e zyski, kt?re w wyniku uszkodzenia rzeczy utraci? pokrzywdzony (np. je?eli uszkodzono taks?wk?, szkod? stanowi nie tylko sama strata warto?ci samochodu, lecz tak?e zarobek, kt?rego w wyniku uszkodzenia nie uzyska? taks?wkarz).

Umieszczanie napis?w, rysunk?w lub naklejek w miejscu do tego nieprzeznaczonym wyj?tkowo tylko mo?e stanowi? uszkodzenie lub zniszczenie rzeczy, a to wtedy, gdy usuni?cie skutk?w tych dzia?a? wi?za?oby si? z naruszeniem substancji materialnej rzeczy. Zazwyczaj jednak zachowania takie wype?niaj? jedynie znamiona odr?bnego wykroczenia opisanego w art. 63a k.w. Kara pozbawienia wolno?ci od 3 miesi?cy do lat 5

Status
Zamknięty.
Do góry