• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Czarny Ekran W Laptopie :(

Status
Zamknięty.
WItam.
Dzisiaj w??czy?em laptopa i jak zwykle by?o normalnie postanowi?em zgra? co? na poendrive (zawsze komputer si? robi off gdy wyk?adam myszke i po 5 min mog? zn?w pracowa?)lecz dzisiaj jak sie zrobi? off tak zosta?, przy w??czaniu czarny ekran i po 30 sec laptop robi si? off i zn?w w??cza si? i robi off i tyle.
Pomocy!!!!!!!!!!!!;(

WIEM,?E Z?Y DZIA?!!!!!!!!!!!!!!!

Our partners and their custom servers:

Odp: Czarny Ekran W Laptopie :(

Kup nowy monitor lub wypr?buj domowe sztuczki takie jak np. rzucenie laptopa o ?cian? w 1% przypadk?w pomaga, mo?e w Twoim te? pomo?e, a je?li boisz si?, ?e go uszkodzisz to id? z nim do Vobisu na gwarancje.

No w?a?nie nie mam gwarancji a laptopem rzuca? nie b?d?.POMOCY!!!!!!!!!!

Mam trzy propozycje co mo?esz zrobi?.
Je?li ?aduje Ci na pocz?tku to spr?buj wej?? w tryb awaryjny
2. Mo?e po prostu przyciemni? CI si? monitor?
3. Rozebra? go i zobaczy? czy tasiemka si? nie zerwa?a

Laptop r?wnie? mi si? wy??czy? w pewnym momencie, gdy pr?bowa?em go uruchomi?, przy ?adowaniu systemu wy??cza? si? i by? ten Tw?j tzw. "czarny ekran". Odczeka?em jaki? czas, przymkn??em matryce, pod??czy?em chwilowo ?adowark?. W??czy?em zn?w.. potem powiniene? mie? informacj? czy chcesz otworzy? w trybie awaryjnym czy normalnym.
Proponuje wybra? opcj? sprawdzani dysku, lepiej dmucha? na zimne i sprawdzi? co jest nie tak.. a nie rozpierdala? laptopa od wewn?trz -..-

Je?li masz gwarancj? to oddaj go do naprawy, bo to mo?e by? jaka? wada, bo jak m?wisz, ?e jak myszk? pod??cza?e? to si? wy??cza? to mo?e by? co? z nim nie tak. Albo mo?esz mie? jakiego? wirusa, czy co? w ten dese?. A rozkr?ca? samemu si? nie op?aca.

Laptop r?wnie? mi si? wy??czy? w pewnym momencie, gdy pr?bowa?em go uruchomi?, przy ?adowaniu systemu wy??cza? si? i by? ten Tw?j tzw. "czarny ekran". Odczeka?em jaki? czas, przymkn??em matryce, pod??czy?em chwilowo ?adowark?. W??czy?em zn?w.. potem powiniene? mie? informacj? czy chcesz otworzy? w trybie awaryjnym czy normalnym.
Proponuje wybra? opcj? sprawdzani dysku, lepiej dmucha? na zimne i sprawdzi? co jest nie tak.. a nie rozpierdala? laptopa od wewn?trz -..-

Dobra.tylko ja laptopa nie rozpierdalam zrobi? tak jak ty ale mi laptop po 10 min bez ?adowarki robi sie off ;D
Mo?e wiecie co to jest bo laptopa na gwarancji nie mam a chce wiedzie? co to i ile b?dzie kosztowa?

Ostatnia edycja:

Mo?e jednak to jest wina ekranu, je?li by?by? tak mi?y i poda? producenta laptopa oraz ile go ju? posiadasz to by?oby mo?e lepiej. Ja my?l?, ?e to jest co? bezpo?rednio zwi?zane z ekranem i to mo?e troszk? Ci? kosztowa? je?li mia?by? wymienia? (jakby jednak co? by?o).

A mo?e masz pod??czon? pod USB jak?? pami?? przeno?n?, to cz?sto jest przyczyn? braku reakcji komputera przy uruchamianiu.
Ja mam tak ze swoim, tyle ?e jest to kabel USB do telefonu.

Skoro kmini?e? te? co? z myszk?, spr?buj j? od??czy? i wtedy uruchomi?.

Mo?e jednak nie w??czasz laptopa? Te? tak raz mia?em, ?e sie wkurwi?em ?e mi komp sie zepsu? a zapomnia?em go w??czy? :(

to jest przyk?adowa p?yta g??wna gdzie jest zaznaczona bateria
cmosbattery_onhax.jpg

P.S.
Zobacz jeszcze czy jak w??czysz laptopa to czy pod jakim? kontem wida? chod? troch? jakie? napisy.
Tak samo spr?buj ?wiec?c w ekran latark?

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom