• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Czy widzia?e? pierwsz? mape Tibii ?

Status
Zamknięty.

EnemyPlayer

Active User
Liczba reakcji
7
Witam, szuka?em w necie (niczego) i znalaz?em przypadkowo pierwsza mape tibii jaka by?a na pocz?tku, mo?e ja wam j? zapodam bo szkoda gada?.

1mapatibiaxds.jpg

Ale czy to napewno jest pierwsza mapa, my?l? ?e tak :>

//Zdj?cie poprawione

Odp: Czy widzia?e? pierwsz? mape Tibii ?

Ta mapka jest z 28 pa?dziernika 1997 roku – wersja Alfa 3.0. Tibia powsta?a 7 stycznia tego samego roku, wtedy te? mapka wygl?da?a troch? inaczej (jak? nie wiem).

Poprawne zdj?cie (niekt?rym nie dzia?a) -

Ostatnia edycja:

Taka jaka? ma?a ta mapka.. Tylko 1miasto w por?wnaniu z dzisiejsz? map? to bardzo ma?o xD

Moge ci Opisa? jak wyglonda?a ta mapka
Otusz by?o tylko jedne miasto(tibia city) znane dzi? jako thais.Wielko?ci? przypomina?o rookgard:p By?o tam kilku NPC mi?dzy innymi NPC Sam w swojej zbrojowni.Miasto otacza?o trohce potfork?w takich jak paj?ki,w??e,wilki,niedzwiedzie itp. O ile wiem to by?y te? cyklopy i trole.
Pozdrawiam;):)

ta z poczatku bylo miasto i kawalek po za miastem, a najtrudniejszepotworki, to byly cyclopy, kto je zabil, byl naprade wielkim wojownikiem :)

Nie no ?adna, w dodatku z dzisiejsz? mapk? to zajmuje bardzo malutki obszar. Gdyby Tibia by?a kiedy? tak popularna jak teraz to gracze nie mieli by gdzie expi?, wszystkie expowiska zaj?te to by by?a masakra. Teraz wyspy wygl?daj? o wiele lepiej :up:

za jakies 5 lat, mapa znowu edzie o 1/3 wieksza, by najmiej ja tak mysle,bez przerwy jest cos nowego, oby nie przesadzili z nowymi rzeczami, bo tibia moze calkowicie stracic swoj klimat, pozdro ;)

Otusz--->WTF???xD

@topic
Mapa bardzo malutka, ale jak na tamte czasy to i tak bardzo du?a!

Klimat tibi i tak juz zniszczyli wprowadzajac miasto "yalahar" . Czuje sie tam jak na otsie (nie to zebym cos mial do otsow ale to juz nie ta tibia ktora mnie kiedys wciagala)

No, ciekawe jak by si? nam teraz na takiej mapie gra?o (haha) :D A widz?, ?e tereny na po?udnie od Thais (tibia city) s? obszarowo prawie nie zmienione :P

Bardzoooo fajna :> Ciekawe jak by si? tam expi?o jak by?oby 500 ~ ludzi online :) Wida?, ?e sporo si? zmieni?o ... Jednak czas robi swoje :o

nie zaciekawa ta 1 mapka :D same carlin t owtedy sie arlin nazywalo ? bo nie wiem nie gram w tibie od 1997 xD ;P przesada ;p nawet nie widac czesci thais :P 1 miasto dobre mogla by byc taka mapa na ots war :D

Co? du?o teren?w zawodnionych ;p.No c?? przyzna? trzeba z g?ry , ?e jakby jej nie rozwijali i by zosta?a taka do dzisiaj to ludzie by si? nie mie?cili i walczyli o respy albo by w og?le nie grali;p.

chyba to by?a 1 mapka a .naj?lniejszym potworem w 1 wersiach by? dragon;p

ja na tej mapce gralem :D chyba na 7.81 lub na 7.6

na tej mapce widz? tereny wok?? thais ma?o si? zmieni?y, wida? takie miejsce gdzie jest Fibula Tunnel teraz, a tam dalej wyspa taka jak Fibula O.o W mie?cie wida? ?e jest Temple, Depot, zbrojownia Sama, sklep Gorna i tawerna Froda.wida? te? 2 a nawet chyba 3 pola ze zbo?em. Nie ma jak wida? banku a mo?e depot by? bankiem? przecie? nieby?o wtedy jeszcze depo... Wida? jeszcze latarnie Thais tam gdzie jest teraz Dark Shield Quest mo?e tam w?a?nie wtedy by?y Cyclopy, najsilniejsze potwory a zdobycie tego m?ota i tarczy by?o niez?ym wyczynem? (profesje by?y chyba dopiero od 4.0) Moze nawet najtrudniejszym questem w tibi?

Mo?e kszta?ty ma?o si? zmieni?y, ale nie wszystkie zmiany mo?na zobaczy? na miniaturce mapy. Ja zaczyna?em na tibi 8.00 wi?c nie pami?tam tych czas?w.

Widz?, ?e by?o tylko 1 miasto Thais. Fajnie wtedy potworki wygl?da?y. Stara tibia RULEZZ.

Na mapie dominuje woda, por?wna?em dzisiaj z aktualn?... Bez por?wnania, ale od czego? trzeba zacz??, by?o tylko jedno miasto... To praktycznie nie do pomy?lenia. :D

Moge ci Opisa? jak wyglonda?a ta mapka
Otusz by?o tylko jedne miasto(tibia city) znane dzi? jako thais.Wielko?ci? przypomina?o rookgard:p By?o tam kilku NPC mi?dzy innymi NPC Sam w swojej zbrojowni.Miasto otacza?o trohce potfork?w takich jak paj?ki,w??e,wilki,niedzwiedzie itp. O ile wiem to by?y te? cyklopy i trole.
Pozdrawiam;):)

U?ywaj mozzili albo niech ci mama sprawdza przed ka?dym naci?ni?ciem ,, Zatwierdz odpowiedz :P "

Widzia?em dawno ma kto? screeny z takiej tibi ?<podczas gry> ch?tnie bym zobaczy? :P jak si? dochodzi?o na te wyspy obok ?:o by? statek ?:D

To jest z 1997 roku mapa ona nie jest 1 map? rl tibi poniewa? jest za du?a s? pog?oski ?e to jest 3 mapa (3 updejt mapy) 1 mapa z wygl?du by?a o 60% mniejsza miasto du?o mniejsze, nie by?o tyle trawy

Status
Zamknięty.
Do góry