• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

- Skrypt Dash, kt?ry si? nie zatnie! (chyba, ?e zostanie wci?ni?ty shift)

Status
Zamknięty.

diksus94

I ღ Kato
Liczba reakcji
172
Nazwa skryptu: Dash
Autor: diksus94
Wymagania (ekwipunek, potki): -
Profit: -
Opis*: Dash ten dzia?a tylko od wersji 4.5.1 ElfBot'a, gdy? od tej wersji zosta?a wprowadzona zmienna $key.id. Skrypt, mo?e nie wygl?da na skomplikowany, ale gwarantuje on w stu procentach, ?e si? nie zatnie. Dlaczego? Poniewa? skrypt b?dzie dzia?a? tylko wtedy, je?eli b?dzie wci?ni?ty dany klawisz. A jak wiecie, aby odci?? dasha, trzeba skrypta wy??czy?.
W przypadku mojego skryptu, nie trzeba go wy??cza? poniewa? jest on nieaktywny je?li dany klawisz nie b?dzie wci?ni?ty. Nie nale?y wciska? klawiszu shift podczas u?ywania dasha.
Screeny*: -

PHP:
auto 1 listas 'Dash' | { if [$key.97 == 1] movesw | if [$key.98 == 1] moves | if [$key.99 == 1] movese | if [$key.100 == 1] movew | if [$key.102 == 1] movee | if [$key.103 == 1] movenw | if [$key.104 == 1] moven | if [$key.105 == 1] movene }

Jest to shortkey. Uruchamiacie shortkey i dash dzia?a jak powinien bez przypadkowych zaci??. Zalecam r?wnie? u?ycie skryptu jako ikonki.

Odp: Dash, kt?ry si? nie zatnie!

Nie wiem jak tam innym sie moze zacinac dash tak sam z siebie... Mi zacina sie tylko jak przytrzymam dash i shift. Ale wtedy wystarczy jeszcze raz przytrzymac klawisz ktory sie zacial razem z shiftem i dziala normalnie.
Choc mozliwe ze zacina sie jak ktos sobie ustawia skrypt "dash"... Ja uzywam tego co jest w poradniku o elfie ktory ma ponad milion wyswietlen. Jak ktos nie jest noobem to ogarnie tak ze sie nie zacina...
Co do skryptu to mozesz podac linka do jakiejs klawy z numerkami jak by ktos chcial go sobie ustawic gdzie indziej... Bo malo kto bedzie potrafil znalesc ktory klawisz jaki ma numer.
A tak ogolnie to zaraz sprawdze czy jest jakas roznica miedzy kazdym hotkeyem osobno z samym "moven", a tym twoim jesli sie uzywa shifta.
No niestety, co prawda czasem sie zacina a czasem nie, ale jest gozej niz na moim starym. Jak juz sie przytrzyma shifta i dasha przez chwile to sie tak zetnie ze sie nie da biegac do czasu az sie go naprawi. Jednym slowem przy normalnym bieganiu jest nawet moze i lepszy albo poprostu mi sie zdaje, ale jak juz sie zatnie w taki sam sposob jak moje stare skrypty to jest jeszcze gorzej.
Bo na starym moge biegac w inne strony jak sie zatnie a jak przestane to biegnie w ta gdzie sie zacial, w tym nie da sie ruszyc jak podbiegnie do sciany to dopiero sie zatrzyma...

Ogolnie zostaje przy starym, czesciowo przyzwyczajenie, ale naprawde ten skrypt nie jest bezbledny. Ten shift zniszczy kazdego dasha.
Moze poprawia to zacinanie sie dasha przez elfa, ale systemu operacyjnego skryptem do elfa nie oszukasz. Wykrywa wcisniety klawisz num4 kiedy go puszcze a trzymalem wczesniej shift. Elf odbiera to jak bym dalej trzymal klawisz dasha...
Nic tu zrozumiale nie napisalem tylko 3 razy jakies pomieszane bzdury, ale moze ktos mnie zrozumie.

Ostatnia edycja:

Dziwna sprawa z tym shiftem.. :D Zacina si?, ale tylko w tym przypadku..

Odp: Dash, kt?ry si? nie zatnie! (chyba, ?e zostanie wci?ni?ty shift)

fajne ale ja mam lepszego dasha :D

z pushowaniem gracza
i ty mowiles ze nie da sie takiego zrobic ;]

Status
Zamknięty.
Do góry