• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Linux Debian - problem z instalacj?.

Status
Zamknięty.

Afrati

Active User
Siemanko :D.

Hmm, od czego by tu zacz??... Dobra. Mam ma?y problem, a mianowicie podczas instalacji debiana na moim nowym zajebistym sprz?cie, kt?ry dopiero wyszed? z fabryki. Podczas wykrywania urz?dze? i sterownik?w z cd-rom, wyskakuje nieznany komunikat, kt?ry informuj? ?e nie mo?na odnale?? cd-rom.

Nie wiem co mo?e by? nie tak, poniewa? na innych sprz?tach instalacja debiana przebiega?a pomy?lnie. My?la?em ?e mo?e to by? wina starego jaja, ale kumpel kt?ry bawi si? z debianem od 3-4 lat da? mi swoj? p?ytk? i nadal to samo. Bootowanie ustawi?em ?e ma si? odpala? z cd-rom (dvd-rom) i nadal dupa...

Prosz? nie pisa? post?w typu: "?ci?gnij wersj? DVD", poniewa? wersje dvd o ile pami?tam maj? rozszerzone ?rodowisko graficzne i inne duperele.

Chcia?bym przypomnie? ?e pr?bowa?em instalacji pod system 32bit oraz 64bit! Czekam na wasze propozycj? :D.

Pozdrawiam.

Our partners and their custom servers:

Odp: Debian - problem z instalacj?.

Mo?e tw?j zajebisty sprz?t nie jest a? tak zajebisty?
Podaj komunikat b??du lub sam kod b??du, albo sam wyszukaj w google.

A mo?e co? nie tak z CD-ROM?

Znalaz?em na necie, ?e jest tak wersja(chyba) Debian Etch i ma problemy z nowszymi sprz?tami. Niestety konkretnego rozwi?zania nie znalaz?em.

Nie ?ci?ga?em Etch'a, bo wiem ?e ma problemy z nowszymi sprz?tami. Dzisiaj postaram si? wstawi? komunikat b??du :).

p.s. Mam dvd-rom.

@Edit

[!!] Wykryj urz?dzenia CD-ROM i zamontuj p?yt? CD

Nie wykryto nap?du CD-ROM.

Mo?liwe, ?e b?dzie trzeba za?adowa? dodatkowe sterowniki dla CD-ROMu z zewn?trznego urz?dzenia. Je?li masz takie urz?dzenie, pod??cz je teraz i kontynuuj. W przeciwnym wypadku, zostanie udost?pniona opcja r?cznego wyboru modu??w CD-ROM.

Za?adowa? sterowniki z p?yty CD-ROM?

Tak - Nie

Gdy daje tak, to pokazuje si? komunikat ?e kopiowanie powiod?o si? z niepowodzeniem. Lecz gdy dam "nie", mog? sam ustali? z kt?rego nap?du ma czyta?, lecz to nic nie daje, poniewa? za ka?dym razem wyskakuje komunikat: "Kopiowanie powiod?o si? z niepowodzeniem" lub "Nie wykryto urz?dze? CD-ROM".

My?la?em ?e to wina starego debiana, poniewa? chc? zainstalowa? 5, lecz nawet przy 6 s? problemy takie jak... Zacinka podczas instalacji :D.

Ostatnia edycja:

Od?nie?am :).

Notka moderatorska:
30 minut za wcze?nie. Tym razem tylko s?owne upomnienie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

@Up

Tak poradzi?em sobie z tym problemem. System zainstalowa?em poprzez pendrive (netinstall). ?adnych problem?w podczas instalacji nie by?o, a satysfakcja operowaniem nowym i wydajnym systemem jest nie do opisania ;). Je?eli jeste? zainteresowany jak tego dokona?em, to napisz do mnie na pw.

@Topic

Temat do zamkni?cia :).

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom