• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Disco Polo

Status
Zamknięty.

Xon

Advanced User
Liczba reakcji
11
Witam. Mam pytanie do wszystkich u?ytkownik?w. Czy wstydzicie si? s?ucha? disco polo? Ja osobi?cie lubi? niekt?re kawa?ki, w kt?rych mo?na pota?czy?.

Odp: Disco Polo

Na codzie? to wol? reggae, ale na jakiej? imprezce po paru g??bszych i disco polo wpada w ucho :d

Wstydzicie si?? A na dyskotekach to pop i techno na okr?g?o? Czy mo?e przy Metalu si? bawicie? Normalnie to nie s?ucham, jednak na dyskotece czy prywatce to najodpowiedniejsza muzyka do ta?ca i zabawy.

Czy mo?e przy Metalu si? bawicie?
Taak!

Nie toleruj? disco polo, nawet na imprezach. Dla mnie ta muzyka, jak i s?owa w utworach s? idiotyczne. Na ostatnim weselu najlepiej bawi?am si? (podobnie jak i wszyscy tam zgromadzeni) przy popularnych utworach polskiego rocka.

Sorry, ale dla mnie disco polo to g?wno. Nie dlatego, bo taki jest stereotyp, ale dlatego, ?e to po prostu prawda. Muzyka, tekst - wszystko jest tandetnie i wr?cz ?mieszne.

Smok_ napisał:
to najodpowiedniejsza muzyka do ta?ca i zabawy
Tak, chyba jak si? jest po kilku kieliszkach. Gratuluj? dobrego gustu ^^.

Zale?y jeszcze o jakich warunkach s?uchania m?wimy. W domu - blee, odpada. Na typowej prywatce - obciach jak nie wiem co, mo?e ?eby tylko si? z teledysku pozbija?. Na weselach - wol? co innego. Chyba za du?o w csa si? nagrali?cie i teraz podoba wam si? ; D.

Jak na "waszych" weselach kapele graj? disco polo, to ja wsp??czuj?. Gdzie si? podzia? "ko? do taktu zamiataj?cy ogonem" xD?

Sentil nie wyobra?asz sobie mojej miny, gdy na balu 3 klas koleszka pu?ci? disco-trzasko (jak m?wi m?j kumpel xd) a tam 9/10 sali zacz??o si? przy tym bawi?. 1/10 w tym ja sta?o i my?la?o "Czy oni pili beze mnie?"

Pozdrawiam.

edit: ?eby uprzedzi? komentarze. "Czy oni pili beze mnie?" by?o napisane w tym sensie, ?e ka?dy m?wi? wcze?niej "?eby tylko disco-polo nie zapu?ci?!"... Jednak musz? przyzna?, ?e sam przy kaczuchach si? bawi?em. xD

Ostatnia edycja:

Disco Polo ? hmm jak w ucho wpadnie ale raczej jaki? remix disco polo
Og?lnie wole Rap ;)

Tak, chyba jak si? jest po kilku kieliszkach. Gratuluj? dobrego gustu ^^.
Zale?y jeszcze o jakich warunkach s?uchania m?wimy. W domu - blee, odpada. Na typowej prywatce - obciach jak nie wiem co, mo?e ?eby tylko si? z teledysku pozbija?.
Owned. To na strasznie sztywne imprezy chodzisz. Nie zazdroszcz?... W domu rzeczywi?cie odpada, ale na prywatce to opr?cz popu najcz??ciej leci disco polo. Ale doro?niesz, zaczniesz chodzi? na imprezy, ogniska itd. to zobaczysz ;]

@down

Nie m?wie, ?e kocham disco-polo :] R?wnie?, moim ulubionym gatunkiem muzycznym jest rock, jednak nie potrafi?bym si? bawi? z dziewczyn? przy Rise Against ;]

Ostatnia edycja:

Owned. To na strasznie sztywne imprezy chodzisz. Nie zazdroszcz?... W domu rzeczywi?cie odpada, ale na prywatce to opr?cz popu najcz??ciej leci disco polo. Ale doro?niesz, zaczniesz chodzi? na imprezy, ogniska itd. to zobaczysz ;]
Mo?e nie tyle co sztywne, tylko nie ka?dy potrafi si? bawi? przy muzyce, kt?rej nie akceptuje. Ja, s?ysz?c co?, czego nie lubi?, siadam. Disco polo nie jest przecie? jedyn? alternatyw?, r?wnie dobrze mo?na puszcza? inn? muzyk?.

Na prywatkach, na jakich by?am, lecia? g??wnie rock. I wszyscy bardzo dobrze si? bawili.

@up
To? nie ka?dy rock si? nadaje. Chocia? Twoje Rise Against by usz?o ;].

Ostatnia edycja:

Smok_ napisał:
Ale doro?niesz, zaczniesz chodzi? na imprezy, ogniska itd. to zobaczysz ;]
Nie znasz mojego ?ycia prywatnego, ch?opcze, wi?c poj?cia zielonego nie mam, dlaczego do niego nawi?zujesz. Hm? Nie b?d? dopatrywa? si? w tym zdaniu czego? obra?liwego (cho? mam dziwne wra?enie, ?e chcia?e? mi dogry??), ale wiedz, ?e z takimi tekstami do mnie bez kija nie podchod?.

Slythia napisał:
Na prywatkach, na jakich by?am, lecia? g??wnie rock. I wszyscy bardzo dobrze si? bawili.
Bo wszyscy jeste?cie niedoro?li, Slythia. Doro?niesz, zaczniesz chodzi? na imprezy, ogniska itd. to zobaczysz [jakiej muzyki s?uchaj? prawdziwi doro?li twardziele] ^^.

Nikt mi nie powie, ?e disco polo jest fajne. Tzn. m?wi? to mi m?wi Smok_. Inaczej ujm? - nikt mnie nie przekona, ?e disco polo jest fajne. Uwa?am, ?e stwierdzenie "nie no disco polo to g?wno najwi?ksze, ale na prywatki nadaje si? w sam raz" jest b??dne. Skoro nienawidz? szpinaku, to to, ?e w?o?? na siebie r??owe skarpety i spr?buj? prze?kn??, nie zmieni faktu, ?e nie uda mi si?, poniewa? go nie znosz?. Jak co? jest g?wnem, to nic nie mo?e tego zmieni? - sytuacja, otoczenie (w naszym przypadku prywatka). Po prostu. Kto? puszcza mi kawa?ek disco polo, ja stwierdzam, ?e to muzyczna pomy?ka, a godzin? p??niej ta?cz? do tego na imprezie? Nie.

No chyba, ?e dziwnym zbiegiem okoliczno?ci, wszystkie piosenki disco polo, kt?re ja s?ucha?em, by?y rzeczywi?cie g?wnem, ale s? te? jakie? normalne kawa?ki. Smoku, daj mi konkretne utwory (zak?adam, ?e jak na twoich doros?ych imprezach leci disco polo, to znasz wykonawc?w), a ja ci powiem, czy m?g?bym si? do tego bawi? ^^.

Smok_ napisał:
jednak nie potrafi?bym si? bawi? z dziewczyn? przy Rise Against ;]
Ludzie maj? r??ne talenty, to, ?e czego? nie potrafisz, nie oznacza, ?e inni r?wnie? nie potrafi?. Ja ta?cz? z laskami na stole przy Slipknocie i jest mi z tym dobrze ;S.

Nie znasz mojego ?ycia prywatnego, ch?opcze, wi?c poj?cia zielonego nie mam, dlaczego do niego nawi?zujesz. Hm? Nie b?d? dopatrywa? si? w tym zdaniu czego? obra?liwego (cho? mam dziwne wra?enie, ?e chcia?e? mi dogry??), ale wiedz, ?e z takimi tekstami do mnie bez kija nie podchod?.
To by?a ironia... Co do konkretnych utwor?w, to jak powiedzia?em nie jestem wielkim fanem tego typu muzyki, jednak mog? Ci poleci? praktycznie wszystkie piosenki (bo chyba takie tytu?y jak "Szalona" i te inne, to znasz ;]). I nie wiem, czemu m?wisz tu o moich 'doros?ych prywatkach'? Skoro praktycznie na wszystkich imprezach, ogniskach, weselach, prywatkach itd. leci g??wnie disco-polo i s?ysza?em je w r??nych miejscach w Polsce (i ka?dy si? dobrze bawi?) ;] Disco-polo to dobra muzyka do zabawy i nic na to nie poradzisz, cho?by? gryz?, kopa? i p?aka?. Tu b?dzie kompromis: Nie ka?dy trawi ten typ muzyki i nie ka?dy mo?e akurat przy niej si? bawi?. Ty ta?czysz przy Judas Priest, a kto? inny przy Boysach :]

Ostatnia edycja:

Nie, nie lubi? DP. Nawet na imprezach wol? pos?ucha? polskiego rocka, kt?rego za bardzo nie lubi? ni? bawi? si? w rytmach DP.

Og?lnie to nie s?ucham Disco polo ale bardzo fajnie si? ta?czy przy tej muzyce przynajmniej przy niekt?rych tylko kawa?kach ... :D:D Ale og?lnie to nic nie mam do tych bit?w .... muza jak ka?da inna ... :):):)

Ja tam s?ucham wszystkiego opr?cz metalu;D w tym niema si? co wstydzi? ;p ka?dy s?ucha tak? muzyk? jak? lubi...

To by?a ironia... Co do konkretnych utwor?w, to jak powiedzia?em nie jestem wielkim fanem tego typu muzyki, jednak mog? Ci poleci? praktycznie wszystkie piosenki (bo chyba takie tytu?y jak "Szalona" i te inne, to znasz ;]). I nie wiem, czemu m?wisz tu o moich 'doros?ych prywatkach'? Skoro praktycznie na wszystkich imprezach, ogniskach, weselach, prywatkach itd. leci g??wnie disco-polo i s?ysza?em je w r??nych miejscach w Polsce (i ka?dy si? dobrze bawi?) ;] Disco-polo to dobra muzyka do zabawy i nic na to nie poradzisz, cho?by? gryz?, kopa? i p?aka?. Tu b?dzie kompromis: Nie ka?dy trawi ten typ muzyki i nie ka?dy mo?e akurat przy niej si? bawi?. Ty ta?czysz przy Judas Priest, a kto? inny przy Boysach :]

No to chyba co? Ci si? jednak pomyli?o. Na ?adnej imprezie, na jakiej by?am nie puszczali disco polo. Na mojej osiemnastce bawi?am si? przy muzyce z lat 80, na innych przy popie i rocku, w klubie r?wnie? przy popie. I bawi?am si? ?wietnie. Raz, kiedy by?am na weselu puszczali disco shity i du?a cz??? go?ci posz?a sobie si???. Wi?c prosz?, zastan?w si? zanim co? napiszesz ;)

Ja si? nie wstydze disco polo : ) wychowa?em si? na tej muzyce jeszcze kiedy? by? taki program "disco relax" lub "disco Polo live" to pamietam z ca?? rodzink? siedzieli?my i s?uchali?my tego ; D no to by?y stare i dobre czasy a teraz co ? Hip-hip peja.. spiewa niby o ?yciu ... ehh a? sie ?yga? chce metalowcy to ju? wog?le jeszcze Enegy 2000 ujdzie :> DISCO PLO RULEZ !

Smok_ napisał:
To by?a ironia...
Wi?c nie do ko?ca ci si? uda?a.

Smok_ napisał:
(bo chyba takie tytu?y jak "Szalona" i te inne, to znasz ;])
Pewnie, ?e znam. I strasznie tego ?a?uj?. Sorry, ale za przeproszeniem jeszcze mnie nie pojeba?o, ?ebym si? dobrze bawi? przy "Szalonej" ;S. No chyba, ?e p?acz w k?cie uzna? za dobr? zabaw?.

Smok_ napisał:
I nie wiem, czemu m?wisz tu o moich 'doros?ych prywatkach'?
Nawi?zanie do twojej "ironii".

Smok_ napisał:
Skoro praktycznie na wszystkich imprezach, ogniskach, weselach, prywatkach itd. leci g??wnie disco-polo
No w?a?nie s?k w tym, ?e nie na praktycznie ka?dej imprezie leci disco polo. Co wi?cej - disco polo leci na imprezach rzadko. Mo?e po prostu mia?e? pecha?

Smok_ napisał:
Disco-polo to dobra muzyka do zabawy i nic na to nie poradzisz
Wci?? bym polemizowa? ; ].

Smok_ napisał:
Ty ta?czysz przy Judas Priest, a kto? inny przy Boysach :]
Amen \m/.

@Killer Queen:
Signed.

Skoro praktycznie na wszystkich imprezach, ogniskach, weselach, prywatkach itd. leci g??wnie disco-polo i s?ysza?em je w r??nych miejscach w Polsce (i ka?dy si? dobrze bawi?) ;]
Nieprawda :x. Ja s?ysza?am o weselu, gdzie g??wn? muzyk? by? punk ;]. Podobnie z ogniskami, prywatkami etc. Wszystko zale?y, w jakim kr?gu znajomych si? obracasz - niekt?rzy ludzie nie trawi? disco i w ?yciu tego nie puszcz?.
Disco-polo to dobra muzyka do zabawy i nic na to nie poradzisz, cho?by? gryz?, kopa? i p?aka?.
Wszystko zale?y, co oznacza s?owo "dobra muzyka". Disco Polo... jest najprostsz? muzyk? do zabawy. Ka?dy to "co?" sk?d? kojarzy, rytm jest sta?y i banalny, jak i ca?a melodia. I w dodatku do ka?dego disco da si? ta?czy? (ja jestem inna, wiem ;x). Nie oznacza to wcale, ?e jest to "dobra" muzyka do zabawy. Je?li za? chodzi o taniec... to czasem wystarczy pu?ci? dobry i kojarzony przez ludzi utw?r, by wszyscy si? ruszyli. Nawet, je?li jest to pop b?d? l?ejszy rock, ew inny gatunek. Gwarantuj? lepsz? zabaw? ni? w przypadku disco, kt?re (na szcz??cie) nawet na weselach przestaje by? mile widziane.

Dla mnie disco polo jest fajne do tanczenia a nie jak inni tu twierdza ze metal jest lepszy -.-

Mi akuratnie nie podoba mi si? disco polo i nigdy mi si? nie b?dzie podoba? u nas w mie?cie jest wiocha s?ucha? tego xD.:)

Status
Zamknięty.
Do góry