What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

Dom na plazy.

MizzeQ

Active User
Reaction score
5
Oto moj poradnik jak zrobic domek na plazy.Podobny domek z otoczeniem zawarlem w mojej niewielkiej mapie LINK:http://tibia.net.pl/mapy/257976-mapa-mizzeq.html wiec jesli potrzebujecie sie bardzo wzorowac to zapraszam do tematu no a teraz czas przejsc do rzeczy:).

Na poczatek robimy oczywiscie jakis teren tzn.trawe, wode i plaze nie trzeba chyba nic tu wiecej wyjasniac :p.
mizzeqmapa.jpg

potem tworzymy sam domek niezapominajac o dachu i jakies obiekty w/przy nim to juz od was zalezy ja to zrobilem tak.
mizzeqmapa1.jpg

Potem robimy otoczenie zaczynajac najlepiej od kraczkow potem drzewka nastepnie w miare duzo trawy(na plazy trawa tez ladnie wyglada)i nie za duzo kamyczkow glownie na plazy i w okolicach domu jesli chcemy by do tego domu byla jakas droga mozemy ja oczywiscie dodac (Wazne na drodze nie stawiamy drzew i krzakow tylko obok niej trawa/kamyki na drodze mile widziane chodzi mi o taka droge nie z kamienia:) ale jednak bez przesady!
mizzeqmapa3.jpg

Poradnik jest w 100% moj.

Zabraniam kopiowania poradnika na inne fora bez mojej zgody!

No i oczywiscie piszcie co o nim myslicie to moj pierwszy poradnik i tez mapperem jakims swiatowej slawy niejestem ;)

kaacpi

Senior User
Reaction score
21
Odp: Dom na plazy.

Nie wiem w jakim celu to robi?e?, nawet najwi?kszy newbie potrafi zrobic domek na pla?y-.-2/10 za ch?c do pisania...

MizzeQ

Active User
Reaction score
5

Oj serio uwiez mi ze jak to powiedziales "najwiekszy newbie" najczesciej z tego co widze w dziale "download" robi same kwadraty ja troche uproscilem ta wersje piszac od czego zaczac a na czym skonczyc.Oczywiscie niechce nikogo obrazac.

Last edited:

Kate Sayuki

Seikō sore...
Reaction score
156

Nie wiem w jakim celu to robi?e?, nawet najwi?kszy newbie potrafi zrobic domek na pla?y-.-2/10 za ch?c do pisania...
Naj?atwiej wyszydzi?... Rusz dup? i napisz lepszy zamiast pisa?, ?e ten jest bez sensu.
@Topic
Poradnik - co jak co - mi si? podoba. Jest prosty, przejrzysty, w miar? dok?adnie opisany i jestem pewna, ?e pomo?e pocz?tkuj?cym mapperom, bo wbrew pozorom robienie domk?w i wybrze?y nie jest takie proste. 80% pocz?tkuj?cych robi wszystko kwadratowe. Daj? ci 9/10, bo za bardzo uog?lni?e?, ale jest OK ;)
Pozdro

SandM

User
Reaction score
1

Mocno uog?lnione, ale dla pocz?tkowego mappera, kogo? kto dopiero zacz?? zabaw? z ots przydatne. Tzn. w pe?ni zgadzam si?, ?e zdaniem Kate Sayuki. Wiem jak ja zaczyna?em - lata?em po forach szukaj?c poradnik?w i wzorowa?em si? na innych. :)

Sadystic

Active User
Reaction score
6

Szlag by to trafi?, siekier? w st??. To wbrew pozorom jest mierne, co poniekt?rzy nawet nie widz? r??nicy: dobrze wykonanych zdj??, oraz ?le wykonanych. Tej?e w tym przypadku s? one ?le stworzone, nim Ty zaczniesz pomaga?, a zarazem przekazywa? umiej?tno?ci m?odszym wpierw samego siebie podszkol. B?d? szyderczy i stosowny, kryj?c pogard? dla innych jedynie pogr??am samego siebie, a wi?c oszcz?d?cie sobie jakichkolwiek komentarzy nie maj?cych na celu niczego kreatywnego do przekazania. Kpi? z przydupas?w kt?rych pewnie jest od groma na tym forum jak i na stercie innych.

Last edited:

mevul

User
Reaction score
0

?adne nawet bym dal 7/10 ale niedam full bo mi sie niepodoba tych zeczy niechturych niepotrzebnych ;p ale jest ok

Szud

Advanced User
Reaction score
6

Screeny s?, domek jest, pla?a jest.:) Og?lnie mo?e by?, jednak gdyby? poda? jeszcze id poszczeg?lnych item?w i pokaza? tworzenie owego domku od tak zwanych podstaw a nie od razu takie wybrni?cie do przodu to wtedy by?oby ju? bardzo dobrze. Ale nie jest ?le. Z tego mog? skorzysta? troch? bardziej "do?wiadczeni" newbie.
7.5/10

Marcinoos66

Senior User
Reaction score
97

Krotko, zwi??le, ale na temat, dobry poradnik, ciekawie napisany... og??em dobrze, 9/10 ; ))
Jeszce lepiej by by?o jakby? poda? najwa?niejsze id itemk?w...