• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Domek w Ska?ach.

Status
Zamknięty.

Sailas

User
Liczba reakcji
0
Domek w skale, to s? moje pocz?tki z mapperstwem.
1. Parter i podw?rko.

2.Ca?a g?ra.

3.Piwnica.

Prosz? o komentarze.

Odp: Domek w Ska?ach.

Prosty styl, ma?o dodatk?w, zero dupereli, upi?ksze? i tak dalej, i tak dalej. Wida? po tym, ?e jeste? pocz?tkuj?cym mapperem, wi?c nie b?d? Ciebie tutaj do?owa?. Pracuj tak dalej, szukaj motywacji w innych, lepszych od Ciebie u?ytkownikach, i staraj si? uczy? nowych rzeczy.

mapka nawet nawet jak na pocz?tkuj?cego ale mam i pytanko gdzie jest wej?cie do piwnicy :ops:? nie zapominaj o szczeg??ach ;)

@Up
Zapomnia?em zrobi? wej?cia, ale chyba to nic, bo mapka nie jest do grania.

Prace proste, du?o szczeg???w, nie ma lecz jako? to wygl?da, jedno s?owo aby okre?li?
wszystkie te prace brzmi "proste do zrobienia". Zwracaj du?o uwag? na bordery, bo
dzi?ki im mapka jako? wygl?da, a tu ich nie ma. Trenuj i trenuj, przecie? to czyni
mistrza.

Czyli co tu jest ?le zrobione?
Wypiszcie mi b??dy jakie pope?ni?em.

Patrze i podziwiam mapa jest niez?a tylko tak sobie my?l? ze troch? ubogie ma podw?rko ?adnego ogr?dka na skale niema ni nic ;p .
Nie pokaza?e? tag ?e 1 pi?tra.

Ostatnia edycja:

@Up
Nie mam ju? tej mapki, a bym pokaza?.

@Down
Jak mam je miesza??
Normalnie s? postawione.

Ostatnia edycja:

Jak ju? walisz te kamyki to chocia? je mieszaj a nie wsz?dzie te same. Domek zbyt prosty, za bardzo mieszasz ground na tej g?rze a za ma?o na ziemi. Za du?o kwiat?w za ma?o k?pek trawy, krzaczk?w.

Gdyby? da? troch? wi?cej ozdub na ?cianach typu pn?ca si? ro?linno?? itd...
Brakuje na dachu jaki? drobnych kamieni a pozatym b?dzie dobrze;)

@UP
No tak my?la?em ?eby co? na ?ciany da? ale do tych ?cian nic nie pasuje.
A inne za? ?ciany mi nie pasowa?y na domek.

Praca s?aba, ale fatalnie na pewno nie jest.
Wyglda na to, ?e u?ywa?e? autobordera, przez co mapa sta?a si? kwadratowa.Nie urozmaici?e? pracy, nie doda?e? kamyczk?w, k?pek traw itp.Mog?e? r?wnie? ozdobic ?ciany, jakimi? ro?linkami, lub czym? w tym stylu.
Og?lnie ?le nie jest, ale popracuj nad detalami.

A pomy?la?e? mo?e o jaki? poprzybijanych deskach lub innych tego typu bajerach? :>

@LuriseQ
Z kt?rej strony jest kwadratowo?

Ostatnia edycja:

A to jak wygl?da?
Yyy dupnie ??

0 detali , s?abo groundy mog?e? piasku u?y? ... s?abe g?ry nic szczeg?lnego ...
2/10 Yy po 1 w niekt?rych miejsach nie u?ywa? autobordera ;*

Zawsze na pocz?tku nie jest idealnie itp , jeste? pocz?tkuj?cy a jak na pocz?tkuj?cego ta praca jest dosy? ciekawa 9podoba mi si? teren przed domkiem) , w samym domku m?g?by? doda? jaki? drobiazg?w (paj?czyna etc.)

Jak na pocz?tkuj?cego jeste? dobry. Radz? Ci robi? drzewka w grupie. ?adniej to wygl?da i oczywi?cie wi?cej krzak?w, mniej drzew. Nie podoba mi si? jedna rzecz. Mianowicie jak kto? zbudowa? ten domek w ska?ach (Tw?j ostatni post) i to na dodatek tak, ?e ska?y s? jako? na g?rze dachu. Nierealne.

Status
Zamknięty.
Do góry