• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Windows XP Dziwne rzeczy sie dzieja

Status
Zamknięty.

HaiT

Advanced User
Witam,
na wst?pie chcem powiedziec ze komputer jest po formacie nic niesciagalem, komputer zamula wieksze stronki typu tnp. strasznie mula i sie wieszaj?, tibia sie czesto zacina a w czasie samej gry grafika sie scina rozmazuje lub wylancza sie monitor na kilka sekund po czym sie wlancza
(wyciemnia), czesto tibia sie zacina, oraz sama sie wyl?cza ( poprostu znika w pasku i na monitorze, pokazuje sie pulpit ).
Prosze o pomoc moze jakies sterowniki do karty graficznej?
GeForce4 MX 440 with AGP8X to moja karta graficzna.
Komputer jest stary niedzia?aj? na nim inne gry niz tibia.

Our partners and their custom servers:

Odp: Dziwne rzeczy sie dzieja

Otw?rz obudow? od pc, we? odkurzacz w ?ap? i jazda :S
Prawdopodobnie to przez kurz tak ci si? dzieje

Tak jak kolega up, wyczy?? porz?dnie ?rodek kompa, jednak najprawdopodobniej poszed? Ci wentylatorek karty graficznej. Musisz kupi? nowy, je?eli nie sta? Ci? na lepszy komputer.

Sterowniki to co najwa?niejsze, i jak panowie napisali, kurz clean...
A przy TNP si? nie martw, bo laguje ka?demu

Wentylator kupilem nowy jakis tydzien temu, komputer czyscilem 2x dokladnie p?dzelkiem jakies 2 tygodnie temu.
Dalej niewiem co robic .

AMD Athlon XP1500+ 1.35 GHz, 512 MB RAM.
Tu niewazna przegladarka, bardziej mi chodzi o te wyl?czenie sie tibii i scinanie jej bardzo czesto.
@EDIT
Sterowniki mam najnowsze, dalej to samo, ponizej zamieszczam screen rozmazania grafiki, potem dodam z tibii jak niezapomne zrobic:

Screen z tibii, nie moj ale koleszka ma podobny problem, to jest lekkie zjebanie grafiki, przy mocnym niewidac nawet kratki:

Ostatnia edycja:

Sprawdza?e? temperatur? karty graficznej i innych urz?dze??
I jak piszesz, ?e masz tylko 512 RAMu to czego oczekujesz?

Ja mia?em leather bootsy i meat w tle na CSie (dd2) wi?c nie jest jeszcze tak ?le ;d
Przede wszystkim sprawd? czy masz w grafice (tibii) ustawionego DirectX5, je?li nie, zmie? i lagi ustan?.

P.S Dzia?a tylko na drewnianych kompach i I-Stone'ach

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom