What's new

- ElfBot Elfbot 8.6 tibia (Pro?ba o pare skrypt?w)

Reaction score
0
Witam. Chcia?bym ?eby kto? mi zrobi? par? poni?szych skrypt?w o kt?re prosz? poni?ej :

1.Je?eli dany nick wyjdzie z temple to zaznaczy go ,a je?eli wr?ci sie odznaczy go.

2.Je?eli zaznaczona osoba jest w temple nie bije czaru X ,a je?eli wyjdzie z temple to bije czar X

3.Bardzo dobry skrypt na parala. Najlepiej ?eby rzuca? parala ca?y jak dany target u?yje czar kt?ry zdejmuje parala

4.Je?eli posta? b?dzie mia?a 45 frag?w uzyje X przedmiot

5.Je?eli kto? mnie zaznaczy zacznie go bi?

buchaLL

bez spiny, luźno
Reaction score
68
Odp: Elfbot 8.6 tibia (Pro?ba o pare skrypt?w)

1,2.
Code:
auto 200 foreach 'allplayers' $h {if [$h.inpz == 0 && $h.name == 'NICK'] {attack $h.name | say 'CZAR' | wait 1000} else {stop attack}}

Lub dwa osobne:
1.
Code:
auto 200 foreach 'allplayers' $h {if [$h.inpz == 0 && $h.name == 'NICK'] {attack $h.name} else {stop attack}}
2.
Code:
auto 200 foreach 'allplayers' $g {if [$g.inpz == 0 && $g.name == 'NICK'] {say 'CZAR' | wait 1000}}

3.
Code:
auto 100 if [$target >= 1 && $target.isparalyzed == 0] {paralyze target | wait 500}

4.Je?li 45 to liczba frag?w po kt?rej masz rs'a to proponuj? ten skrypt:
Code:
auto 200 if [$self.skull >= 4] {useoncreature ID self | end}

Last edited:
Reaction score
0

1,2.
Code:
auto 200 foreach 'allplayers' $h {if [$h.inpz == 0 && $h.name == 'NICK'] {attack $h.name | say 'CZAR' | wait 1000} else {stop attack}}

Lub dwa osobne:
1.
Code:
auto 200 foreach 'allplayers' $h {if [$h.inpz == 0 && $h.name == 'NICK'] {attack $h.name} else {stop attack}}
2.
Code:
auto 200 foreach 'allplayers' $g {if [$g.inpz == 0 && $g.name == 'NICK'] {say 'CZAR' | wait 1000}}

3.
Code:
auto 100 if [$target >= 1 && $target.isparalyzed == 0] {paralyze target | wait 500}

4.Je?li 45 to liczba frag?w po kt?rej masz rs'a to proponuj? ten skrypt:
Code:
auto 200 if [$self.skull >= 4] {useoncreature ID self | end}

Skrypty nie dzia?aj? tzn 1,2 razem i osobno. Skrypt na parala tez nie dzia?a. A skrypt na rs'a prosi?em ?eby by? na 45 frag?w poniewa? na otsie kt?rym gram to jest sekunda
?ebym padl na rs'ie i w?asnie dlatego chcia?em skrypt ?eby u?ywa? Un rs'ki przed 50 fragami :/ .

Jak da rade prosz? o poprawienie lub sprawdzenie czy nie ma jakiego? b??du bo nie znam sie wgl na tego typu skryptach :(

buchaLL

bez spiny, luźno
Reaction score
68

1,2. By? mo?e bot nie wykrywa czy inny gracz jest w pz, b?d? pr?bowa? dalej.
3. Na parala musi dzia?a?, sprawdza?em.
4.
Code:
auto 200 foreach 'newmessages' $frag if [$frag.content ? 'the murder of'] {set $fragcount [$fragcount+1] | if [$fragcount >= 45] {useoncreature ID self | end}}
5.
Code:
auto 200 ifplayerattacking { setcavebot off | settargeting off | attack $pkname} if [$standtime > 60000] { setcavebot on | settargeting on }

Last edited:
Reaction score
0

Siemanko :D pisa?em z jednym senior tutorem na ots'ie i poda? mi taki skrypt na attackowanie tego co mnie zaznaczy.

Code:
auto 200 if [$pattacker.attackedme] { attack [$pattacker.name] | end }

Ale je?eli kto? mnie zaznaczy to owszem zaznaczy go ale je?eli chce go odznaczy? to nie mog? przerobisz go ?

PS. Tw?j skrypt kt?ry zrobi?e? nie dzia?a :/

buchaLL

bez spiny, luźno
Reaction score
68

Nie testowane.
Code:
auto 200 if [$atak == 0 && $pattacker.attackedme && $lastdmgtime < 2000] {attack [$pattacker.name] | set $atak 1} | if [$atak == 1] {stopattack [$pattacker.name] | set $atak 0}

Last edited:
Reaction score
0

Nie testowane.
Code:
auto 200 if [$atak == 0 && $pattacker.attackedme && $lastdmgtime < 2000] {attack [$pattacker.name] | set $atak 1} | if [$atak == 1] {stopattack [$pattacker.name] | set $atak 0}

Skrypt dzia?a <3 dzi?ki stary. Jak by? ogarn?? reszt? skrypt?w to by?a by gitara :D

Pozdrawiam.

PS. Teraz zauwa?y?em ?e skrypt zaznacza po czasie jakim? je?eli kto? mnie bil i odznaczy? dobrze by by?o jak by zaznacza? od razu :/ Bo na pocz?tku tak by?o ;p + zaznacza sam sobie osobe kt?ra wcze?niej mnie uderzy?a :(

Last edited:

buchaLL

bez spiny, luźno
Reaction score
68

Je?eli kto? zada dmg > 0 bot zacznie bi? t? osob?, je?eli nie zada w ci?gu 2 sekund bot przestanie atakowa?.
Liczb? 2000(2 sekundy) mo?esz zmieni? na wi?ksz?.

Co do 1,2 skryptu. Bot nie jest wstanie zobaczy? czy inna osoba jest w pz, wi?c nie wykonalne.

Last edited:
Reaction score
0

Je?eli kto? zada dmg > 0 bot zacznie bi? t? osob?, je?eli nie zada w ci?gu 2 sekund bot przestanie atakowa?.
Liczb? 2000(2 sekundy) mo?esz zmieni? na wi?ksz?.

Co do 1,2 skryptu. Bot nie jest wstanie zobaczy? czy inna osoba jest w pz, wi?c nie wykonalne.

U mnie to dzia?a tak ze po relogu/resecie bota kto? mnie zaznaczy to od razu go zaznaczy a potem skrypt dzia?a tak kto? mnie bije nic nie robi a jak przestanie mnie bi? to po jaki? 10 sekundach co? ko?o tego zaznaczy go 3,4 razy tak szybko ze nie zapala si? czerwona obw?dka i za 4,5 razem zaznaczy go i zacznie bi? w niego czarem targetowym ale musi mnie nie bi? ?eby on to zrobi? ;/ Nie wiem o co chodzi :( . I tak wgl to zwi?kszy?em sekundy nic nie da?o a jak zmniejszy?em to zaznacza?o tak szybko ze nie m?g? waln?? w niego czar targetowy ;/

BTW. Zapomnia?em dopisac ze attack ta si? liczy w :
05:25 You lose 173627032 mana blocking an attack by Nacpany Alkoholik.
05:25 You lose 58471752 mana blocking an attack by Summon (Level 20).

A co do skryptu (u?ywa rski po wbitych 45 fragach) fakt faktem u?yje tej rs'ki ale potem u?ywa jej z 5 sekund czy co? takiego p??niej po tym jak zresetowa? sobie fragi ;/

Code:
auto 200 foreach 'newmessages' $frag if [$frag.content ? 'the murder of'] {set $fragcount [$fragcount+1] | if [$fragcount >= 45] {useoncreature ID self | end}}

Je?eli twoim zdaniem wszystko jest dobrze to ja nie wiem czy to winna ots;a czy jaki ciul bo mi to jako? nie hasa :/

Last edited:

buchaLL

bez spiny, luźno
Reaction score
68

Tym razem sprawdzone:
Code:
auto 200 if [$atak == 0 && $pattacker.attackedme && $lastdmgtime < 3000] {attack [$pattacker.name]} else {set $atak 1} | if [$atak == 1 && $lastdmgtime > 3000] {stopattack [$pattacker.name]} else {set $atak 0}

Code:
auto 200 foreach 'newmessages' $frag if [$frag.isredtext && $frag.content ? 'the murder of'] {set $fragcount [$fragcount+1] | if [$fragcount >= 45] {useitem ID | clear $fragcount}}

Last edited:
Reaction score
0

Tym razem sprawdzone:
Code:
auto 200 if [$atak == 0 && $pattacker.attackedme && $lastdmgtime < 3000] {attack [$pattacker.name]} else {set $atak 1} | if [$atak == 1 && $lastdmgtime > 3000] {stopattack [$pattacker.name]} else {set $atak 0}

Code:
auto 200 foreach 'newmessages' $frag if [$frag.isredtext && $frag.content ? 'the murder of'] {set $fragcount [$fragcount+1] | if [$fragcount >= 45] {useitem ID | clear $fragcount}}

Niestety nie wiem skrypt dzia?a tak jak dzia?a? wczesniej zanim byl wgl przerabiany przez ciebie ze zaznacza i atakuje go non stop jak bym mia? Re-attack :/

Ale skrypt na Fragremovera dzia?a bez zarzutu :)

buchaLL

bez spiny, luźno
Reaction score
68

Code:
auto 200 if [$atak == 0 && $pattacker.attackedme && $lastdmgtime < 500] {attack [$pattacker.name]} else {set $atak 1} | if [$atak == 1 && $curmsg == 1] {stopattack [$pattacker.name]} else {set $atak 0}

My bad :v poprzedni sam go odznacza?.
e152d965e3091.gif

Ten co wy?ej poda?em przestaje atakowa? tylko gdy go odznaczysz, ale gdy ci?gle otrzymujesz dmg od gracza, kt?ry Cie bije to bot dalej go b?dzie zaznacza?. Musisz wy??czy? skrypt je?li chcesz zatrzyma? dalsze atakowanie, bo nie widz? innego wyj?cia.

Last edited:
Reaction score
0

Ale najlepsze jest to ze je?eli nawet mi dmg nie zadaje to i tak go zaznacza i wali na pi**e ;/ po tym jak go odznacz? :p

A masz jaki? kozacki skrypt na anty-parala ? :p Jak masz albo by? napisa? bym by? wdzieczny :)

Pozdrawaim

Last edited:

buchaLL

bez spiny, luźno
Reaction score
68

Hmmm, nie mam poj?cia jak ten sam skrypt mo?e inaczej dzia?a? :p

Anty-paral:
Code:
auto 200 ifnot $hasted if [$hppc > 80] {say 'Utani Gran Hur'} | if [$hppc > 80 && paralyzed == 1] {say 'Utani Gran Hur'} | if [$hppc <= 80 && paralyzed == 1] {say 'Exura'}

Reaction score
0

Code:
auto 200 if [$atak == 0 && $pattacker.attackedme && $lastdmgtime < 500] {attack [$pattacker.name]} else {set $atak 1} | if [$atak == 1 && $curmsg == 1] {stopattack [$pattacker.name]} else {set $atak 0}

My bad :v poprzedni sam go odznacza?.

Ten co wy?ej poda?em przestaje atakowa? tylko gdy go odznaczysz, ale gdy ci?gle otrzymujesz dmg od gracza, kt?ry Cie bije to bot dalej go b?dzie zaznacza?. Musisz wy??czy? skrypt je?li chcesz zatrzyma? dalsze atakowanie, bo nie widz? innego wyj?cia.

Witam. Po d?u?szym czasie sprawdzi?em tego skrypta i okazuje si? ze ,je?eli kto? mnie zaznaczy i przestanie bi? to odznaczy go i po 3 sekundach zn?w go zaznacza i tak w kolko :/

Je?eli jeste? w stanie to zrobi? b?d? wdzi?czny. Pozdrawiam ! :wink: