What's new

Eminem-Jego tw?rczo??...-Rozmowy og?lne

Status
Not open for further replies.

Artin

Advanced User
Reaction score
44
Marshall Bruce Mathers III-ameryka?ski raper, aktor oraz producent muzyczny.
Code:
Urodzi? si? w biednej rodzinie. Jako nastolatek przeprowadzi? si? wraz z matk? do Detroit, w okolicy 8 Mile. W dzieci?stwie po?yczy? od wujka egzemplarz ?cie?ki d?wi?kowej do filmu o breakdansie Reckless, kt?r? skomponowa? Ice-T, przez co zainteresowa? si? rapem. Eminem lubi? prowadzi? „wojny na s?owa” z kolegami, m.in. z Proofem (do ?mierci Proofa obaj zwi?zani byli z grup? D12). Opu?ci? szko?? i znalaz? kilka zaj??, kt?re przynosi?y niewielkie zyski, g??wnie jednak po?wi?ca? si? muzyce.
Na prze?omie 1995/1996 ukaza? si? jego debiutancki album Infinite w nak?adzie niespe?na tysi?ca egzemplarzy. W 1997 na olimpiadzie Freestylowej Rap Olympics w Los Angeles zaj?? drugie miejsce. Eminem wr?czy? zwyci?zcy p?yt? ze swoimi nagraniami, kt?ry to z kolei mia? wej?cia w Interscope. Nagle skontaktowa? si? z nim znany raper i producent Dr. Dre, z kt?rym podpisa? kontrakt na p?yt? dla wytw?rni Aftermath/Interscope. W tym samym roku wydany zosta? album Slim Shady EP. Rok potem Dr. Dre wyda? album "2001" kt?ry w 1/2 napisa? Em' a tak?e w 2001 roku Eminem i Marilyn Manson wsp?lnie nagrywaj? teledysk do "The Way I Am" i dzi?ki temu Eminem zyskuje coraz wi?kszy rozg?os.
Dla wytw?rni Interscope Eminem nagra? albumy The Slim Shady LP (1999) i The Marshall Mathers LP (2000). W 2002 ukaza? si? album The Eminem Show oraz soundtrack 8 Mile do filmu, w kt?rym g??wn? rol? zagra? Eminem. Na albumie pojawi?y si? tak?e utwory Xzibita, D12 czy 50 Centa, kt?rego wypromowaniem zaj?? si? Eminem. W 2004 ukaza? si? album Encore, a w 2005 Curtain Call. W 2006 roku ukaza? si? Mixtape wyprodukowany przez Eminema: Mixtape-Eminem Presents: The Re-Up. Uwa?any jest za kontrowersyjnego muzyka z powodu tekst?w piosenek oraz teledysk?w, w kt?rych pojawiaj? si? akcenty homofobiczne. Wed?ug innych jego teksty promuj? przemoc. W swoich utworach obra?a grupy ludzi (np. homoseksualist?w, boysbandy), jak i pojedyncze osoby (np. Britney Spears, George’a W. Busha oraz Michael'a Jacksona).
Eminem gra tak?e w filmach. W 2001 roku zagra? niewielk? rol? w filmie The Wash. Hiphopowa myjnia, a w 2002 g??wn? rol? w filmie 8. Mila, bazuj?cym w znacznej cz??ci na jego biografii. Za piosenk? Lose Yourself, znajduj?c? si? na ?cie?ce d?wi?kowej do filmu, otrzyma? Oscara.
Jest tak?e wsp??tw?rc? muzyki do kilku film?w; opr?cz 8. Mili i The Wash: Hiphopowej myjni, jego utwory mo?na us?ysze? w filmach Wied?ma hip-hopu, Dzie? pr?by, Od ko?yski, a? po gr?b, czy Laleczka Chucky V. Jest zdobywc? wielu nagr?d m.in. Grammy oraz MTV. Posiada tak?e w?asn? wytw?rni? p?ytow? – Shady Records.
Na prze?omie lat 2007/2008 m?wiono o chorobie rapera. Podobno mia? problemy z sercem i dosta? zapalenia p?uc. Jednak ostatnio z Eminemem rozmawia? producent, przyjaciel Eminema i 50 Centa - Sha Money. Powiedzia?, ?e Em czuje si? ?wietnie i nie mia? zapalenia p?uc, tylko gryp?. Poinformowa? nas te? o tym, ?e Eminem dalej pracuje nad swoim albumem Relapse. Kiedy go us?yszycie, to opadn? wam szcz?ki - doda? Sha Money.
S?uchacie ? Lubicie ? Co o nim my?licie ?
Zapraszam do dyskusji.
~~Od?wie?am~~
Nie za?amujcie mnie...nikt o nim nie s?ysza? ?

Last edited by a moderator:
K

Krecioo

Guest
Odp: Eminem-Jego tw?rczo??...-Rozmowy og?lne

Nie za?amuj si?, ja s?ysza?em xD S?ysza?em kilka jego piosenek i nie za bardzo przypad?y mi do gustu.

Kamil

Wielki powr?t
Reaction score
236

Gorzej jego biografii to ju? nie mog?e? wstawi?? :down:

Co do Eminema bardzo lubi? jego piosenki. Jest dla mnie jednym z najlepszych raper?w ale nie podoba mi si? jego stosunek do niekt?rych rzeczy m.in.

Eminem said:
Nie b?d? gra? dla Polak?w i ?yd?w

Dlatego teraz prawie ca?a Polska m?wi NIE!

Za jego samo zachowanie nie mog? skrytykowa? jego muzyki, kt?ra nie oszukujmy si? ale jest dobra szczeg?lnie w ?yciowych nagraniach. Freestyle kt?ry prezentuje w muzyce czasem mo?e nie przypa?? do gustu, ale og??em Rabbit prezentuje si? dobrze.​

@Comment

Artin said:
Jeszcze w te brednie wierzycie ? -.-
No wiesz to by?o w gazetach i internecie wi?c troch? mnie to dziwi, ?e w to nie wierzysz. Wiem ?e tam brukowce i tak dalej szukaj? sensacji, ale jak wyja?nisz fakt ?e Eminema ani razu nie by?o w Polsce na koncercie? :]

Last edited:

Dany Dex

Active User
Reaction score
5

Fajny on jest... Lubie jego piosenki.!.:up:

Artin

Advanced User
Reaction score
44

Co do Eminema bardzo lubi? jego piosenki. Jest dla mnie jednym z najlepszych raper?w ale nie podoba mi si? jego stosunek do niekt?rych rzeczy m.in.

I jeszcze wierzysz w to,?e spali? polsk? flag? na jednym z koncert?w ?
Jeszcze w te brednie wierzycie ? -.-
Pedalstwo wymy?li?o t? plotk? za jego wulgarne teksty w piosenkach skierowane w stron? gej?w.To jest zwyk?a plotka !

szczepi

User
Reaction score
0

ODPOWIED? :D

EJ!!! to jest forum o tibii!!! ale spoko sam bisze g?upie posty :D lubie eminema ale nie na d?u?sz? mete :( ale za to od 7 latek jade bezprzerwy na polskim rapie!! polecam zgadnij czego s?ucham pisz?c ten post :p

Artin

Advanced User
Reaction score
44

ODPOWIED? :D
EJ!!! to jest forum o tibii!!! ale spoko sam bisze g?upie posty :D lubie eminema ale nie na d?u?sz? mete :( ale za to od 7 latek jade bezprzerwy na polskim rapie!! polecam zgadnij czego s?ucham pisz?c ten post :p

To jest Hyde Park,wi?c te g?upie posty zachowaj dla siebie.
Nie b?d? zgadywa?,bo polskich raper?w jest od [-]chuj[/-]...groma,a nawet nie poda?e? ?adnej skaz?wki.

Andzia

Ale ze mnie krejzolka;*;*
Reaction score
51

@Comment
No wiesz to by?o w gazetach i internecie wi?c troch? mnie to dziwi, ?e w to nie wierzysz. Wiem ?e tam brukowce i tak dalej szukaj? sensacji, ale jak wyja?nisz fakt ?e Eminema ani razu nie by?o w Polsce na koncercie? :]

A Britka by?a? Fifcior by??

#topic
Niekt?re kawa?ki ma naprawd? ?wietne. Z pewno?ci? najlepszy raper zza oceanu, 50cent to g?wno wed?ug mnie ;xx

Sam Smak

Pomoc Techniczna
Reaction score
32

Marshal (eminem) jest zajebisty, niewiem jak to jest z t? flag? i tym co m?wi b?d? nie m?wi o Polsce ale i tak go szanuje za jego tw?rczo??. W szczeg?lno?ci jego najnowsza p?yta jest wyjebana z but?w :p

PS. 8 Mila - zajebiaszczy film z udzia?em Rabbita :D

Artin

Advanced User
Reaction score
44

Podaj chocia? 1 wiarygodne ?r?d?o,a b?dziesz wielkim.

#Sam Smak
Nom,film fajny.
#Andzia
Lekka racja.Piosenki brzmi? fajnie,ale jak sobie przet?umaczysz piosenki,to ju? takie fajne nie s?.

Last edited:

Arthur

New User
Reaction score
0

Axl Rose podobno te? wypowiedzia? kiedy? takie s?owa i jakos nikt nie chce go zabija?.
Eminem, swietny raper, jakis czas temu sciagnalem jego 2 plyty. Rzadko, bo rzadko, ale lubi? na chwile odskoczyc od rocka i metalu.

GoD DixoN

Advanced User
Reaction score
30

Hmm, dla mnie spoko raper. Ostatnio nagral fajne kawalki z Jay-z.
Starymi piosenkami Eminema juz rzygam.... bleee

Artin

Advanced User
Reaction score
44

Axl Rose podobno te? wypowiedzia? kiedy? takie s?owa i jakos nikt nie chce go zabija?.
Eminem, swietny raper, jakis czas temu sciagnalem jego 2 plyty. Rzadko, bo rzadko, ale lubi? na chwile odskoczyc od rocka i metalu.

O nim bodaj?e wymy?lono plotk?,?e nie trawi polak?w i cygan?w.
Brednie...

Przy okazji od?wie?am.

Last edited:

Woxy

Advanced User
Reaction score
95

Za jego samo zachowanie nie mog? skrytykowa? jego muzyki, kt?ra nie oszukujmy si? ale jest dobra szczeg?lnie w ?yciowych nagraniach. Freestyle kt?ry prezentuje w muzyce czasem mo?e nie przypa?? do gustu, ale og??em Rabbit prezentuje si? dobrze.​
@Comment
Media to media. Pisz? g?upoty, a ludzie w to wierz?. Tak jak Gunz n Roses. Niby nie b?d? wyst?powali w Polsce, a tu nie dawno pokazali si? na scenie.
wyja?nisz fakt ?e Eminema ani razu nie by?o w Polsce na koncercie
A powiedz mi, czy wszystkie gwiazdy Ameryka?skiej muzyki, wyst?pili w Polsce?

Podoba mi si? styl jego rapu, oraz jego teledyski. Szczerze m?wi?c lubi? go.
Moje ulubione piosenki to:

ciechan

User
Reaction score
0

Spoko ZIOMEK !
Mimo to ze siedzia? 7 lat w 1 klasie to jak? Karier? zrobi? :D Nono SUPER piosenki ma :p

Taki Tam

Advanced User
Reaction score
32

EEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEE
EEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEE
EEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEMINEM Rz?dzi

S?ucham jego piosenek juz od bardzo bardzo dawna i szczerze m?wi?c lubi? te stare najlepszymi jak dla mnie jego piosenkami s? SUCK MY DICK i z 8 mili.

Status
Not open for further replies.