• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

First Graphic Game

Status
Zamknięty.

Lajfi

Active User
Liczba reakcji
3
Witam!
Od pewnego czasu ucz? si? C++ i chc? stworzy? gr? typu Milionerzy, kt?ra (mam nadziej?) uka?? si? pod koniec moich ferii (ok 30 stycze?)
Poszukuje os?b co za darmo i dobrowolnie wymy?l? w miar? proste pytania z 4 odpowiedziami(oraz wska?? kt?ra odpowied? jest poprawna), oraz osob? kt?ra wymy?li racjonalnie drzewko wygra?(tzn. na pocz?tek 100 do wygrania p??niej 1000 itp.).

Z?y dzia? prosz? o przeniesienie (ale chyba dobry).

Pytania i odpowiedzi jak mo?ecie na pw wysy?a? (chc? aby gra by?a unikalna i nie mia?a ?atwego dost?pu do wszystkich odpowiedzi).

Odp: First Graphic Game

Wez z milionerow stage wygranych i jazda, nie ma co kombinowac...
Poza tym nie skupiaj sie na tym, zeby to bylo jakies fajne bo to strata czasu.
Najpierw to napisz. Potem updateuj kod zgodnie z tym co sie nauczysz, a skoro sie dopiero uczysz, to pewnie to w 90% zmienisz ze 3 razy, za kazdym razem praktycznie od poczatku rpzebudowujac gre. Na koniec mozesz sie zastanowic nad pytaniami itp, bo to juz bedzie tylko 5 minut roboty wkleic to do gotowego programu ;P

Wiem, wiem. Mam zamiar napisa? funkcj? update, ?eby (jakby kto? gra? w to) nie musia? ?ci?ga? od nowa.
Mam zamiar napisa? w sdl jednak musz? si? dobrze nauczy? :D
Teraz to t? gr? w konsoli m?g?bym zrobi?, ale w konsoli to hmm nie gra.

Bo ju? zaczynam ferie, "kupa" czasu wi?c my?l? napisz? :wink:

Zamie? SDL na SFML, z do?wiadczenia mog? powiedzie?, ?e SFML jest du?o lepszy.

A pytania to we? z normalnych krzy??wek

A pytania to we? z normalnych krzy??wek

My?lisz, ?e jaki? gimnazjalista odpowie na jakie? pytanie z krzy??wki? Nie s?dz?, chyba z angorki(w angorze jest angorka co? takiego tam s? pytania dla grupy -13 lat)

Ja mysle, ze jak nie jest kompletnym debilem to odpowie. Ewentualnie wybieraj latwiejsze.

Status
Zamknięty.
Do góry