What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Fist Fighting??Po co i do czego??Czemu nie ma do tego ?adnej broni??

Status
Not open for further replies.

Danielski1988

Active User
Reaction score
0
Witam ostatnio d?ugo si? zastanawia?em po co jest Fist Fightnig w Tibi wpierw rozmy?la?em nad tym ?e s?u?y owy skill do trenowania bardziej shieldingu dla postaci magicznych jak i innych... ale teraz patrze na to z innej perspektywy ot?? my?l? ?e nasz kochany Cip Soft mia? do owego skilla pewne zamiary lecz si? rozmy?li? i zaniedba? t? dyscyplin? z powodu szybkiego rozwoju Tibi.
Ciekawi mnie czemu do fista nie ma ?adnych broni r?kawic etc mo?e cip soft chcia? wprowadzi? do gry jeszcze jedn? posta? mianowicie mnicha<monk> kt?ry m?g? by si? pos?ugiwa? tymi sprz?tami do owego skilla ,a r?wnie? jakimi? czarami.
Jako fan sztuk walk bardzo by mi si? spodoba?a taka posta? walcz?ca w zwarciu pi???mi ale w rl tibi teraz mog? o tym raczej pomarzy? by cip soft doda? 5 profesje do wyboru lecz jest to mo?liwe na otsach ale ma?o os?b si? tego podejmuje ,a pozatym ka?dy wie ?e otsy nie s? wieczne heh jakie jest wasze zdanie na ten temat co o tym my?licie prosz? o wypowiadanie si? w tym temacie ;]

PS: jakby kto? si? czepia? mojej pisowni to bardzo przepraszam ale szybko pisze na klawiaturze i nie zawsze nacisn? spacje alt itp:p

A i jeszcze jedno dla fan?w film?w o sztukach walki polecam film Ip Man "Legend Of Yip Man" film o mistrzu Bruce Lee:D

Kazsha

Senior User
Reaction score
71
Odp: Fist Fighting??Po co i do czego??Czemu nie ma do tego ?adnej broni??

Fist
Wg mnie fist jest po to, ?eby jak ci si? bro? sko?czy?a (palek) lub mana (sorc, drut), mia? czym atakowa?, oczywi?cie lepiej wzi?? jakiego? pierwszego, lepszego sworda le??cego na ziemi, ale nie zawsze mo?emy znale?? bro? na "trawie". Jest to dodatek, pomy?l na filmach jak kto? napada ?ucznika to co robi? Atakuje wr?cz (lub sztyletem xD) To tyle :thx:

NiverX

Active User
Reaction score
9

R?kawice? Rofl, w "czasach tibijskich" nie by?o r?kawic. ;f
Fist Fighting to raczej tylko dodatek.. Np. paladynowi sko?czy si? amunicja i bije z r?ki. ;p

Co do nowej profesji, to raczej mo?liwe tylko w snach (o ile kto? ?ni o Tibii xd).

FILONEK

Active User
Reaction score
6

Jak to nie ma r?kawic? A sniper gloves? -.- Przypuszczam ?e kiedy? dodadz? nowe bronie typu r?kawice bo fabu?a gra wci?? si? rozwija. A fist przydaje sie na rookgardzie, albo na mainie jak komus sie nudzi ;s

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
223

R?kawice? Rofl, w "czasach tibijskich" nie by?o r?kawic. ;f
Oczywi?cie, ?e by?y. Pan wy?ej da? dobry przyk?ad Sniper Gloves. Ponadto, je?li za?o?ymy, ?e akcja Tibii dzieje si? w czasach fantastycznego ?redniowiecza, to r?kawice by?y jak najbardziej u?ywane. Do walki, jako ochrona r?k, u?ywali ich te? budowniczowie, damy dworu nosi?y jako ozdob? etc. (;

Co do fist fightingu - wprowadzenie r?kawic jako jakiej? broni, kt?rej skill by?by naliczany jako walka pi??ciami z pewno?ci? doda?by czego? do gry. Wszak ci??ko bi? demony z go?ej ?apy. ^^

Ekon

Active User
Reaction score
12

mysle ze to ciekawa rozkmina na temat fist "fajtingu" , ale nie trafny by byl pomysl bicia z rekawic w np. demona czy cos;d.
Bardziej bym tu rozmyslal nad badylami lub cos tego pokroju ;d.
Jak dla mnie jeszcze bym wymyslil nastepna profesje ktora by obejmowa ten fist fighting i nazwal bym ja "Fighter" .
To chyba na tyle

Slythia

Blondynka
Reaction score
106

Nadmierne my?lenie nie przynosi czasem pozytywnych efekt?w.

Nie lepiej poszuka? najbardziej oczywistego rozwi?zania? Niskopoziomowi druidzi posiadaj?c truj?c? r??d?k? (przed paroma up) mieli ogromny problem spotykaj?c g?upiego, s?abego w??a. Brak jakichkolwiek ofensywnych czar?w oraz run skazywa? ich albo na ?mier?... albo ucieczk?, o ile owa by?a mo?liwa. Dzi?ki wprowadzonemu fistowi mieli chocia? minimalne szanse na pokonanie przeciwnika.

R?kawice za?... Moim zdaniem s? zb?dne. Nawet, je?li zostan? wprowadzone (jako cz??? zbroi daj?ca dodatkowe punkty obrony) to ich si?a ofensywna b?dzie na tyle ma?a, ?e dzi?ki nim pokonamy jedynie najs?absze potworki.

Last edited:

Sruan

New User
Reaction score
0

Nadmierne my?lenie nie przynosi czasem pozytywnych efekt?w.
Nie lepiej poszuka? najbardziej oczywistego rozwi?zania? Niskopoziomowi druidzi posiadaj?c truj?c? r??d?k? (przed paroma up) mieli ogromny problem spotykaj?c g?upiego, s?abego w??a. Brak jakichkolwiek ofensywnych czar?w oraz run skazywa? ich albo na ?mier?... albo ucieczk?, o ile owa by?a mo?liwa. Dzi?ki wprowadzonemu fistowi mieli chocia? minimalne szanse na pokonanie przeciwnika.

Brak my?lenia nie przynosi czasem pozytywnych efekt?w.
Nie lepiej pomy?le? przez chwil?, by wiedzie?, ?e przyk?ad podany nie jest oczywisty, a r??d?ki wesz?y dopiero po tibi 7,6.

Slythia

Blondynka
Reaction score
106

Brak my?lenia nie przynosi czasem pozytywnych efekt?w.
Nie lepiej pomy?le? przez chwil?, by wiedzie?, ?e przyk?ad podany nie jest oczywisty, a r??d?ki wesz?y dopiero po tibi 7,6.
Fist p??niej, wi?c chronologia si? zgadza.

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
223

R?kawice za?... Moim zdaniem s? zb?dne. Nawet, je?li zostan? wprowadzone (jako cz??? zbroi daj?ca dodatkowe punkty obrony) to ich si?a ofensywna b?dzie na tyle ma?a, ?e dzi?ki nim pokonamy jedynie najs?absze potworki.
S? zb?dne, bo by?yby s?abe? Po co wi?c co? takiego jak knife, scythe, sword? ;>
Wiadomo, ?e z r?kawic nie ubi?aby? silnego potwora takiego jak dragon, jednak realizmu i dodatkowego smaczku doda?yby takie cacka, kt?re mo?na by zak?ada? na r?ce. ?wiekowane r?kawice, p?ytowe, sk?rzane... Dlaczego nie? Ludzie w fishingu si? szkol?, cho? wiele im to nie daje. Dlaczego Cip Soft nie mia?by zrobi? czego? a propo fista? ^^

Misiek5

Advanced User
Reaction score
10

Hmm w?a?ciwie mo?na powiedzie?, ?e fist nic nie daje Wi?c po co si? trudzi? i go trenowa?? Co do tych pi?ciu profesji to masz bujn? wyobraznie :) Moim zdaniem jest dobrze tak jak jest i neich tak pozostanie. My?l? tak ?e tibia idzie w dobrym kierunku. Fist jest bo jest i tyle. O ile wiem s?u?y jedynie do ?owiania ryb tzn im wi?kszy tym lepsze ?owy tzn cze?ciej z?awiasz ryb?

@EDIT Sorry to do ?owiania ryb do fishing

Last edited:

Slythia

Blondynka
Reaction score
106

S? zb?dne, bo by?yby s?abe? Po co wi?c co? takiego jak knife, scythe, sword? ;>
Wiadomo, ?e z r?kawic nie ubi?aby? silnego potwora takiego jak dragon, jednak realizmu i dodatkowego smaczku doda?yby takie cacka, kt?re mo?na by zak?ada? na r?ce. ?wiekowane r?kawice, p?ytowe, sk?rzane... Dlaczego nie? Ludzie w fishingu si? szkol?, cho? wiele im to nie daje. Dlaczego Cip Soft nie mia?by zrobi? czego? a propo fista? ^^
Po prostu ewentualny efekt by?by nieadekwatny do wymaganej pracy. Wprowadzenie ich wymaga?oby stworzenia nowego slota (a z tego, co wiem, nie mia?o co? takiego miejsca od dawna) oraz ca?ej gamy r?kawiczek (gdy? jedne by mnie nie zadowala?y). Owszem, ?adnie by to wygl?da?o i dodawa?o klimatu, lecz to chyba wszystko.
Za? no?yki i inne s?abe bronie maj? wa?ne zastosowanie!

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
223

W Tibii jest ca?a masa niepotrzebnych ?mieci, kt?re s? zrobione tylko po to, ?eby grze doda? klimatu. Na przyk?ad, w?a?nie w?a?nie, ?mieci - po co one, skoro nic nie przynosz?? Po to, ?eby ?adnie si? prezentowa? w legowisku trolli, ork?w czy innych szumowin! R?kawice by?yby ewentualn? radoch? dla kolekcjoner?w, kt?rzy zbieraj? rzadkie przedmioty, nawet, je?li ich atak b?d? obrona s? bliskie dw?m punktom. ;>

Sruan

New User
Reaction score
0

A mo?e gra?em przed wprowadzeniem r??d?ek i ju? wtedy istnia? fist, wi?c twoja analogia jest chujowa?

S

Seylit

Guest

Pomijaj?c nieco dyskusj? Pa? powy?ej, pozwol? sobie na ujawnienie mojego skromnego zdania.

Jak dla mnie fist fighting, jak sama nazwa wskazuje, jest typem walki do kt?rego u?ywane s? tylko pi??ci - nie ma mowy o u?ywaniu r?kawic, klamer i innych rzeczy, bo podchodzi?oby to bardziej pod bronie obuchowe (albo sieczne, w zale?no?ci od budowy r?kawicy/klamry).
Fist fighting jest umiej?tno?ci?, kt?ra stanowi swojego rodzaju ostatnie ko?o ratunkowe zdesperowanego gracza - czy przez fakt, ?e uciekaj?c przed zgraj? potwor?w sko?czy?a mu si? amunicja, albo mana, czy te? po prostu nieszcz?sny, niedo?wiadczony gracz zapomnia? z depo zabra? broni i w?adowa?si? na pe?ny resp ork?w, albo czego? podobnego.

Ponadto, fist fighting umo?liwia wielu fanom RPG rozgrywk? w wybranym przez nich stylu, daje cierpliwym graczom pole do popisu (chodzi mi o trening fist fightingu) i w ko?cu daje mo?liwo?? jako-takiej konkurencji w skillowaniu fist fightingu na Rookgaardzie.

Beoska said:
W Tibii jest ca?a masa niepotrzebnych ?mieci, kt?re s? zrobione tylko po to, ?eby grze doda? klimatu.
Albo da? rozrywk? fanatykom RPG.

Slythia said:
Po prostu ewentualny efekt by?by nieadekwatny do wymaganej pracy. Wprowadzenie ich wymaga?oby stworzenia nowego slota (a z tego, co wiem, nie mia?o co? takiego miejsca od dawna) oraz ca?ej gamy r?kawiczek (gdy? jedne by mnie nie zadowala?y). Owszem, ?adnie by to wygl?da?o i dodawa?o klimatu, lecz to chyba wszystko.
Za? no?yki i inne s?abe bronie maj? wa?ne zastosowanie!
Ale je?eli r?kawice by?yby akcesoriem do walki, automatycznie nie mia?yby sensu gdyby opr?cz nich, dodatkowo mo?na by?o za?o?y? jak?? bro? - s? one broni? same w sobie, wi?c nie wydaje mi si?, ?eby potrzebny by? dodatkowy slot (wystarcz? obie r?ce). Stworzenie ca?ej gamy r?kawiczek nie jest problemem - ostatnio zosta?y przecie? wprowadzone nowe rodzaje spear?w, shuriken?w, kusz, ?uk?w i innych pierd??ek.

Jak dla mnie, dobrym rozwi?zaniem by?oby umo?liwienie zak?adania zwyk?ej broni (je?eli jest jednor?czna) i jednej r?kawiczki. Co? w stylu u?ywania dw?ch broni na raz. Mog?oby to uatrakcyjni? nieco skill fist fightingu i jak dla mnie mog?oby okaza? si? ciekawym posuni?ciem.

@edit
Hmm... je?eli wszed?by dopiero p??niej, to nie by?oby go w klientach Tibii poni?ej 7.6 (w??cznie), a jak wszyscy wiemy, w 7.6 fist fighting jest dost?pny. Jak dla mnie, wprowadzenie r??d?ek rozszerzy?o tylko zastosowanie fist fightingu.

Regards
Seylit

Last edited:

Slythia

Blondynka
Reaction score
106

A mo?e gra?em przed wprowadzeniem r??d?ek i ju? wtedy istnia? fist, wi?c twoja analogia jest chujowa?
Jakby w og?le by?a tu jaka? analogia...

Lecz prawda - nie wiem, kiedy zosta? wprowadzony fist, wiki te? tego nie wie. Najwyra?niej si? pomyli?am.

Nadal twierdz?, ?e mimo, i? jest to do?? ciekawy pomys?, jest niemal ca?kowicie niewykonalny. Fist jest skillem ofensywnym, wi?c r?kawiczki nie da si? po??czy? tak ?atwo z broni?, jak tarcz?. Posta? musia?aby wtedy jednocze?nie rozwija? dwa skille ofensywne, co wydaje si? by? lekko... dziwne (przynajmniej mi co? w tym nie pasuje). Jedynym, dla mnie, logicznym rozwi?zaniem by?oby stworzenie r?kawic jako przedmiotu tylko dekoracyjnego (jak nauszniki), albo jako obronnego (jak zbroja, lecz wymaga?oby wtedy dod. slotu).

@down
To na co nosi? r?kawiczk? zamiast tarczy? Owszem, mo?e i b?dzie ?adnie wygl?da?, lecz nawet ja nie zostawia?am tarczy w dp na rzecz ?adnie wygl?daj?cej ozd?bki.

Last edited:

Van der Bany

Forum friend
Reaction score
104

@ Up
Albo zrobi? tak? rzecz je?li masz r?kawiczki na sobie i miecz w ?apie leci ci tylko sword skill. I my?l? ?e nie by?o by problemu.
@Topic
Pomys? ciekawy ale niemo?liwy do zrealizowania. Na pewno doda? by smaczku rpg. A kolekcjonerzy mieliby radoch?. A 5 profesja... Raczej niemo?liwe.

Sruan

New User
Reaction score
0

Jakby w og?le by?a tu jaka? analogia...
Lecz prawda - nie wiem, kiedy zosta? wprowadzony fist, wiki te? tego nie wie. Najwyra?niej si? pomyli?am.
Nadal twierdz?, ?e mimo, i? jest to do?? ciekawy pomys?, jest niemal ca?kowicie niewykonalny. Fist jest skillem ofensywnym, wi?c r?kawiczki nie da si? po??czy? tak ?atwo z broni?, jak tarcz?. Posta? musia?aby wtedy jednocze?nie rozwija? dwa skille ofensywne, co wydaje si? by? lekko... dziwne (przynajmniej mi co? w tym nie pasuje). Jedynym, dla mnie, logicznym rozwi?zaniem by?oby stworzenie r?kawic jako przedmiotu tylko dekoracyjnego (jak nauszniki), albo jako obronnego (jak zbroja, lecz wymaga?oby wtedy dod. slotu).

Zostaje ozdoba, albo da? r?kawiczki, jako dwur?czn? bro?. Tzn. tylko one i nic wi?cej.
PS Pami?tam, ?e kiedy? da?o si? zak?ada? dwie tarcze na raz, wi?c nic straconego... Mo?e zrobi? i tak z r?kawiczkami. Kiedy?.. tzn. wtedy kiedy wyczerpi? im si? pomys?y, a b?d? musieli nowego upka wyda?.

lumenia

User
Reaction score
0

Ludzie fist jest najlepszy dla knaja. w?adamy axe np mamy skila 80 wbijcie do tego 60 fista i zadaje wi?cej trafia cz??ciej Lok na tibia.com w statystyki ka?dy knaj ma Podskilowanego Fista.

mertv

meretve
Reaction score
95

Fist fighting to skill bardzo ?adko trenowany, zazwyczaj odk?adany na ostatni plan, wr?cz nie zauwa?any. Fist fighting mo?e si? przyda? gdy sko?czy nam si? amunicja na paladinie, wtedy mamy jeszcze jakie? wyj?cie. Wiele ludzi trenuje fist, aby by? najlepszy, mimo to i? nie b?d? z tego mieli nic, a nic. My?l?, ?e CipSoft nie zrobi ?adnych r?kawic, ani podobnych reczy, bo fist fighting zosta? zrobiony dla... nie wiem jak to powiedzie?. Nie przydaje si?, lecz jest.

Status
Not open for further replies.