• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Flappy Sedron - Tap to Jump!

Status
Zamknięty.

SanninStory

https://www.twitch.tv/sdrn
Liczba reakcji
116
Witam.

Mam dla was do oceny moj? gr? o nazwie Flappy Sedron.
Gra ta b?dzie dost?pna na androidzie.
Jak na razie b?dzie to beta, uboga w grafik?.

Musz? jeszcze co nieco poprawi? aby udost?pni? gr?, jak na razie mam kr?tki gameplay:

Pozdrawiam i czekam na oceny!

Odp: Flappy Sedron - Tap to Jump!

Daj jakies info...
Generalnie do klonowania flappy birdsa to masz gotowy kod gdzie tylko sobie konfigurujesz pare rzeczy i dajesz ewentualnie swoje grafiki zeby wszystko bylo tak jak chcesz.
Czo tu zrobiles? Gotowca wciepales? Pisales od zera? W czym? Ile czasu ci na to zeszlo? xd
Bardziej by mnie tu interesowalo ocenienie takich rzeczy, bo samej gry jako takiej nie ma co oceniac, bo, no serio... Po co to oceniac?

Btw. tez flappiego na andka robilem, dluzszy w sumie juz czas temu, ale i tak bylo fajnie XD

Zacz??o si? od tego, ?e Arkam zapoda? mi jakie? poradniki do unity, bo go pyta?em o jakie?, i dosz?o do tego, ?e znalaz?em jaki? tutorial jak zrobi? tak? gr?, ale by? nie kompletny i strasznie sztucznie si? gra?o, zacz??em robi? bo chcia?em gotowca, a tutorial si? urwa? to trzeba by?o dzia?a? xdd Zrobi?em w?asny Gui Skin, edytowalem Main Camera, poprawi?em generowanie bloczkow jak i wysoko?? podskoku, szybkosc opadania oraz przewijania ekranu tak, aby 40 punkt?w by?o ci??ko zdoby?.
I dotychczas wygl?da to tak a nie inaczej jak na filmie, z tutorialem robi?em jakie? 2h, dzisiaj bawi?em si? prawie 7h xd

Jutro postaram si? o lepsz? grafik?, oraz spr?buj? ogarn?? jakie? audio i ewentualne opcje w Main Menu, aby wyciszy? czy co? xd

Jest to projekt only 4 fun, ale jak b?dzie da?o rad? na tym zarobi?, to spr?buj? co? wyskroba? :)
Mam pomys? na co? jeszcze, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Pozdrawiam!

Wersja bez menu jest dost?pna tutaj:

Jest to wersja jeszcze mniej dopracowana, ni? ta prezentowana na filmie.

Pozdrawiam!

Skompiluj pod Linuxa.

@UP,
Przecie? to jest skompilowane na Web, wi?c i na Linux powinno ci przez przegl?dark? dzia?a?.

@Topic,
Zastanawiam si? na jakie grafiki mia?bym zamieni? te proste, chodzi mi o otoczenie oraz posta? jak? b?dziemy "Tapa?", mo?e kto? da jakie? propozycje ?

Pozdrawiam.

Macie tutaj wersj? testow? na Web, jest ona ju? zoptymalizowana, i ogarni?ta, pozostaje jedynie zmiana grafik i kompilacja na Androida:

Pozdrawiam!

Nie, pod Linuxem w przegl?darce nie b?dzie dzia?a?, poniewa? Unity3D Web nie jest wspierane dla Linuxa. Filozofii wielkiej w skompilowaniu pod Linuxa nie ma xd

@UP,
Specjalnie dla ciebie, skompiluj? na Linux :3
Oczekuj wiadomo?ci na PW xD

x86 czy x64 ?

Dobra, chuj. Nie chce mi si? pobiera? ze speedyshare z pr?dko?ci? 20kb/s xD

No ja uploadowa?em 8kb/s xDD

Wczesniej bylo lepiej, teraz wykrywanie kolizji tego S z tymi sciankami jest do dupy i co chwile przegrywam...

Hmm, kolizje s? ?atwiejsze przecie?, bo poprawi?em Collider wzgl?dem grafiki.

wczesniej robilem po 13 score teraz do 3 dojscie jest dla mnie czyms przeswietnym xd

Haha, nie no ja tam do 27 dojd? normalnie :D
Nied?ugo zmieni? grafiki i postaram si? co? jeszcze ogarn?? ale wszystko w swoim czasie :3

Pozdrawiam!

Status
Zamknięty.
Do góry