What's new

G?ra expa (Hydry, Demony)

Status
Not open for further replies.

Zawodowy Tibian

Active User
Reaction score
3
Witam. Dzisiaj chcialbym przedstawic moja pierwsza prace w Map Editorze :)
Jest to gora expa z hydrami oraz demonami :) Nie chcialem zeby bylo w niej mnostwo elementow, wolalem raczej zeby byla czysta i taka latwa do ogarniecia :p
Gdy ja sprawdzalem exp na niej byl calkiem calkiem mily i wcale nie monotonny :)
Prosze o ocene :)
Screeny:
1.
2.
3.

Areal

Advanced User
Reaction score
41
Odp: G?ra expa (Hydry, Demony)

Jak na pierwszy raz nie jest ?le ale i za dobrze te? nie ;)
Za ma?o ro?linno?ci jak na miejsce z hydrami... Wi?cej bagien, wody - do hydr dobrze pasuj? te? GS'y wi?c je te? mo?na by?o doda? ale hmm, na g?rze demony? Nie powinny by? w podziemiach?! :D Jak dajesz potwory z bagien na dole a potwory ognia na g?rze, to musisz to jako? podkre?li?, wy?sze poziomy uozdobni? du?ymi ilo?ciami ognia itp....

Jak dlamnie 5,5/10 - pierwszy raz ;P
Pozdrawiam!

Trapey

Active User
Reaction score
20

Masakra... Co to ma by?? Hydry? Co tam robi? demony? :down: Naprawde z?a mapa, jest straszna. Brak poprostu brak szczeg???w. Praca kt?r? robi si? w pare chwil. Poszukaj stron mapperskich, bo inaczej niczego si? nie nauczysz. Ocena 0/5

Seminari Master Kaga

Advanced User
Reaction score
6

M?g?by? u?y? ro?linno?ci tropikalnej przyk?ad:

attachment.php

B

Budzik

Guest

Po??czenie demon?w i hydr nie jest dobrym pomys?em, gdy? oni z regu?y ?yj? w zupe?nie innych warunkach. Na g?rach zastosowa?e? z?e pod?o?e, ?le si? w ni? wkomponowuje i to nie wygl?da za dobrze. Przy hydrach zastosowa?e? ma?o ro?linno?ci i kamieni. Powiniene? doda? wi?cej drzew, krzak?w itp. a tak?e doda? k?p traw.
Nie jest tragicznie, widywa?em gorsze prac?, ale dobrze te? nie jest. Nast?pnym razem zadbaj o szczeg??y.

Sysek1

Advanced User
Reaction score
19

Dla mnie to troch? ?miech poniewa? no tak Hydry i Demony to najlepszy exp jaki widzia?em
ale razem si? nie komponuj? na mapie
rozumiem jeste? pocz?tkuj?cy wi?c tak
Dodawaj kamyczki do map
trawy k?pki
Drzewa najr??niej jak mo?esz
mapa niestety s?aba 2/10

Zawodowy Tibian

Active User
Reaction score
3

Dzieki wam za wszystkie uwagi :)) A moglbyscie napisac mi jak wstawiac kepki traw lub rosliny porastajace na skalach ?? Bylbym wdzieczny jezeli ktos napisalby to jakos ladnie i zrozumiale. Dam reputka !! :))

Sheeze

User
Reaction score
2

S?abe mog?e? doda? kamyczki i k?pki trawy :D

[evil]4/10[/evil]

Neo6788

User
Reaction score
3

Ok wi?c nie ok?amujmy sie: Demony=Ogie? Hydra=Tropic Co ma 1 z drugim wsp?lnego ?!
2/10 za grzeczno??

Kamzes

Active User
Reaction score
0

Dno...
klima i obraz natury nic niepasuje....
nieche mi sie pisac ile tam jest b?edo i niedociagniec....
full aut.. 0 szczegolow kamyczkow trawy niczego .... ;//// :(:(

Oskar

Forum friend
Reaction score
331

Dzieki wam za wszystkie uwagi :)) A moglbyscie napisac mi jak wstawiac kepki traw lub rosliny porastajace na skalach ?? Bylbym wdzieczny jezeli ktos napisalby to jakos ladnie i zrozumiale. Dam reputka !! :))

K?pki trawy: ID 6216 - 6219
Kamyki: ID 3610 - 3614
"Trawa" na ?cianach: ID 8011 - 8014

Moje uwagi:
Jak wszyscy wy?ej, Demony i Hydry razem? To nie pasuje, te dwa potwory posiadaj? dwa r??ne ?ywio?y jako ?rodek ataku. Przeciwne sobie ?ywio?y.
Tak jako? pusto na tej mapce. U?ywaj kamieni, du?ych i ma?ych by wzbogaci? teren o szczeg??y, trawa, r??ne rodzaje pod?o?a, a nie tylko jeden. Drzewa to podstawa, a Ty ich prawie nie u?y?e?. Poczytaj poradniki mapperskie, bo to naprawd? pomaga.
Druga sprawa. Resp. Hydry s? pouk?adane w r?wnych odst?pach od siebie, a nie na tym to polega. Zobacz prace innych i wejd? na Tibi? stworzon? przez CipSoft i zobacz jak s? rozmiszczone potwory. W nieregularnych odst?pach po kilka sztuk na raz.
Jak na pierwsz? prac? nie jest ?le. Dam 3/10.

Last edited:

Szud

Advanced User
Reaction score
6

Nie jest tak ?le.;) Popracuj troch? nad technik?, a b?dzie dobrze. Jednak g?ra Demon?w wraz z Hydrami jest "totalitarnym" niewypa?em. Jak tu Oskar ju? nam napisa?, s? dwa przeciwne ?ywio?y. A poza tym nie podoba mi si? opcja g?ry z potworkami. Lepiej moim zdaniem bez g?r, a normalny exp. To takie moje uwagi, a poza tym mo?e by?.

Status
Not open for further replies.