• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Galerie godne uwagi

Status
Zamknięty.

Shikate

Nie przejdziesz!
Liczba reakcji
78
Witam jako nowy operator Showroom’u. Pierwsz? rzecz?, kt?r? zamierzam doda? jest w?a?nie ten temat. O co w nim b?dzie chodzi?? Zapraszam do kr?tkiego zapoznania:

Galerie, kt?re uznam za wystarczaj?co dobre b?d? mia?y ma?? ,,promocj?’’ w postaci kr?tkiej prezentacji o nich w tym temacie. Dlaczego ja? No c??… Mo?e pomy?licie, ?e sobie sam wybieram, ale na pewno b?d? mia? na uwadze komentarze, kt?re osobi?cie poprzegl?dam. Galerie podziel? na dwie grupy: ,,Godne uwagi’’ oraz ,,Galerie Legendy’’.

Co trzeba zrobi?, aby?my mieli w?asn? w grupie I?
To co pisa?em wy?ej, a wi?c:
  • aktywno??
  • odpowiednia ilo?? pozytywnych komentarzy
  • brak plagiatowania, edytowania istniej?cych ju? przedmiot?w
  • wystarczaj?ca ilo?? prac
  • nieobciachowe pixelarty :D

B?dzie to dotyczy?o ka?dej nowej galerii. Zapraszam do rekomendowania galerii, kt?r? uznacie za naprawd? godn? tego tytu?u, wysy?aj?c mi wiadomo?? na PW. Galerie, kt?re na chwil? obecn? wybra?em otrzymaj? kr?tk? prezentacj? wraz z linkiem. Ch?tnie doda?bym jaki? ,,najlepszy’’ pixelart rekomenduj?cy ka?dego z pixelartyst?w, ale najlepiej b?dzie, jak sami wybior? a ja tylko dodam. Tak?e prosz? r?wnie? o wys?anie wiadomo?ci z wybranym pixelartem(tyczy si? to tylko wybranych pixelartyst?w)

Grupa II w zasadzie b?dzie dotyczy?a tylko galerii naprawd? epickich, wyj?tkowo ,,p?odnych’’, og?lnie legend.

Jedyne, co mi si? nie podoba to ma?a aktywno??. Warto dodawa? przynajmniej z jedn? prac? na dwa tygodnie, dlatego gdy po tym czasie nic nie zostanie dodane, przejd? do zak?adki galerii mniej aktywnych.

--------------------------------------Galerie Aktywne---------------------------------------​

Autor g??wnie zajmuje si? stylem LSW, a robi to w bardzo dobry spos?b. Wiele komentarzy, galeria aktywna - nic doda?, nic uj??, zapraszam!

Hanzo – Galeria
http://tibia.net.pl/threads/543245-Hanzo-Galeria

Gold-armo_nhppnnq.png
Knightpar_xanrwnh.gif

Dlaczego w?a?nie Hanzo? Jest z tibia.net.pl ju? sporo czasu, a jego poziom jest naprawd? godny uwagi. Oryginalny spos?b cieniowania, ciekawy lineart a ponadto izometria sprawiaj?, ?e galeria ta powinna zadowoli? nawet najbardziej wybrednych.

Pixelarty od Moderatora =D
http://tibia.net.pl/threads/554221-Pixelarty-od-Moderatora-D

59316764.png

Postanowi?em, ?e dodam tu moj? galeri? z racji komentarzy. Staram si? robi? wszystko zwi?zane z pixelartem: Przedmioty, outfity, elementy otoczenia, animacje czar?w. Z pewno?ci? nie wszystko mi wychodzi, no ale sami zobaczcie! :)

El Es Wu ( LSW )
http://tibia.net.pl/threads/548328-El-Es-Wu-(-LSW-)

bleach_oc_custom_pose_by_royalz_bho-d6219a6.png
mystic_gohan_by_royalz_bho-d61p7de.png

Noyko - Galeria
http://tibia.net.pl/threads/553186-Noyko-Galeria

Galeria bardzo ciekawa, a co najlepsze - niesamowicie aktywna. Autor miesza wiele styl?w, a to najwyra?niej podoba si? nam, komentatorom. Skomentujcie wi?c i t? galeri?!

--------------------------------------Galerie Nieaktywne---------------------------------------​

Zepri's Thread
http://tibia.net.pl/threads/552794-Zepri-s-Thread

epic_warrior_set_by_farmane-d620qyp.png
rozga.png

Oryginalne cieniowanie, pomys?y, kt?rych nie podejmuje si? wiele pixelartyst?w, a tak?e dobrze wykonane grafiki sprawiaj?, ?e ten temat jest rekomendowany ka?demu, kto chce po?wi?ci? sw?j czas. na wpatrywaniu si? w nieziemskie pixele =)

<?php echo' Galeria PHP by Kuzirashi ';
http://tibia.net.pl/threads/552909-lt-php-echo-Galeria-PHP-by-Kuzirashi

Staj?c naprzeciwko Waszym oczekiwaniom, dodaj? pierwsz? galeri? b?d?c? nie zwi?zan? z pixelartem. Galeria Kuzirashiego to skrypty PHP, kt?re z pewno?ci? s? praktyczne.

Moje pracki! – Krisosw
http://tibia.net.pl/threads/552728-Moje-pracki!-Krisosw

drag.gif

Krisosw jest bardzo do?wiadczonym i zaawansowanym pixelartyst?. Kunszt tego artysty doskonale przedstawia smok, kt?rego znajdziecie w galerii. Zapraszam!

Status Galerii Legendy uzyskuje:
Komentarz jest zb?dny, to po prostu trzeba zobaczy?(w?tek zn?w jest otworzony)! :

Krisosw!

Aktualizacje:

21.03.2013
Do galerii godnych zaufania trafia r?wnie? temat Zepri'ego. Gratuluj?!

Odp: Galerie godne uwagi

Napisales ze musi byc cos dodane chociaz raz na 2 tyg albo zostanie usuniete z tego tematu, a venesisa dodales do listy chociaz nie dodawal juz miesiac lub wiecej?

Galerie, kt?re wybieram pocz?tkowo nie s? brane pod uwag? pod wzgl?dem zasad. Ale je?li w przeci?gu dw?ch tygodni nie zaktualizuj? swoich temat?w - wtedy je usun?.

Oks to ja polecam galerie Aaliego i Srojalza bo pixelart to nie tylko izometria :#.

@up
Venesis wci?? pixeluje. Ostatnio co? doda? na otlandzie.

@top
Dzi?ki za wyr??nienie. Jak chcesz rozruszy? showroom to przyda?oby si? wi?cej event?w np. "weekly challenges" , "monthly challenges" - i jakie? reputy czy inne pierd??ki za wykonanie zada?. P??niej jeszcze Ci napisz? na gg czy co? ;)
No i GZ Operatora. Mo?e dzi?ki Tobie showroom troszk? od?yje.

Rownie? uwa?am ?e pixelart to nie tylko izometria i na wyr??nienie zas?uguj? Achiru i Royalz, Aali m?g?by te? w sumie by? cho? jego poziom jeszcze nie jest na tyle odpowiedni. Og??em radze to przemy?le? no ch?opaki te? robi? ?wietne rzeczy i mi?e dla oka , a z tego co zauwazylem ich tematy sa r?wnie popularne co te dodane galerie.

@up
Dla niego tzw. "p?askie" sprity i sprity w stylu LSW czy innym to nie pixel arty. On uznaje TYLKO izometri?, kt?ra jest znana tylko w tibii.

"p?askie" sprity i LSW podchodz? pod:
Shikate napisał:
nieobciachowe pixelarty
Wi?c nie da rady, ?eby?my z achvjem si? tutaj znale?li.

Ostatnia edycja:

@Topic,
Dodaj jakie? inne Galerie typu Kuzirashi czy Zepri

Pozdrawiam.

@Down,
Popieram :)

Ostatnia edycja:

Zwr?? uwag? na to, ?e dzia? showroom to nie s? tylko pixele.
Wybieraj?c galerie nie patrz tylko na pixe arty [o?le]

Zgadzam si?, nale?y rozwija? dzia? na wszystkich p?aszczyznach. Yeah.

Oj oj oj. I ju? krytyka. Wczoraj mia?em bardzo ma?o czasu i w zasadzie to by?o jedyne, co mog?em zrobi?, a zrobi?em to na szybko. Na pixelarcie si? znam, te galerie te? ju? d?ugo ?ledz?, wi?c to by?a spontaniczna decyzja o przyznaniu im tego zacnego miana. Obecnie planuj? doda? pixelarty Zepri'ego, bo robi te? ciekawie. Kuzirashi wci?? ma za ma?o komentarzy, musz? by? przynajmniej dwie strony. Teraz pytania, a raczej krytyka na samym wst?pie:

@up
Dla niego tzw. "p?askie" sprity i sprity w stylu LSW czy innym to nie pixel arty. On uznaje TYLKO izometri?, kt?ra jest znana tylko w tibii.

"p?askie" sprity i LSW podchodz? pod:
Zamieszczone przez Shikate
nieobciachowe pixelarty
Wi?c nie da rady, ?eby?my z achvjem si? tutaj znale?li.

Nie uznaj? tylko izometrii, bro? Bo?e, sam zaczyna?em spritami p?askimi. Nieobciachowe sprity to po prostu na jakimkolwiek poziomie, ten punkt jest raczej przeznaczony dla mojego widzi - mi - si?. Co jest pewne, na 100% albo i wi?cej nie b?d? reagowa? na posty na zasadzie, ?e wszystko, co chc? userzy b?d? spe?nia?. Jakby na tym opiera?a si? moja polityka to r?wnie dobrze m?g?bym da? Wam woln? r?k?, czego konsekwencj? by?o by 20 galerii godnych zainteresowania, co jest w?a?ciwie bez sensu. Moje reformy, nad kt?rymi ju? pracuj?, opieraj? si? na tym, ?e zamierzam zach?ci? do przegl?dania temat?w. Wiem, ?e przeci?tny user ch?tniej wbije do galerii polecanej ni? b?dzie przegl?da? wszystkie po kolei. Nie mog? wi?c przesadza? z liczb?. Temat nie zosta? zamkni?ty, poniewa? jestem pocz?tkuj?cym operatorem i chcia?em wiedzie?, jak zareagujecie. Jednak od teraz wszelkie zastrze?enia sk?adajcie na PW(pisa?em o rekomendowaniu poprzez prywatn? wiadomo??, a nie komentarz, ale dobra).

Zwr?? uwag? na to, ?e dzia? showroom to nie s? tylko pixele.
Wybieraj?c galerie nie patrz tylko na pixe arty [o?le]

Zgadzam si?. Showroom to nie tylko pixele, lecz g??wnie pixele. Wyr??nia si? r?wnie? grafik?, kt?ra zostanie przeniesiona do dzia?u: grafika(chyba, ?e jest zwi?zana z tibi?. Tak?e wszystkie tematy z np. sygnaturami LOTR nie b?d? mia?y prawa istnie? w Showroom). Mam to na uwadze, jednak ju? widz? pewn? zale?no??. Je?li chc? zarekomendowa? pewne galerie od razu wszyscy domagaj? si?, ?eby ich te? tu zaliczy?. Ludzie, zrozumcie, ?e trzeba poczeka?, czasem si? jeszcze podszkoli?.

A teraz do wszystkich, kt?rzy chc?, ?eby ich galeria zalicza?a si? do tych, o kt?rych jest temat: Polepszajcie swe prace, dodawajcie nowe, itd. Na pewno nic nie osi?gniecie krytykowaniem i sp?dzaniem czasu na pisaniu post?w krytykuj?cych.

Temat zamykam, wszelkie zastrze?enia prosz? wysy?a? na PW.

Galeria Kuzirashiego zosta?a now? polecan? galeri?.

Czas na wyniki...:

Pracownia-Dymy - 2 nowe rzeczy, 9 nowych komentarzy
Noyko - Galeria - 12 nowych rzeczy, 43 nowe komentarze
Galeria [Aali] - 5 nowych rzeczy(dwie spore), 20 nowych komentarzy
El Es Wu ( LSW ) - 7 nowych rzeczy, 39 nowych komentarzy
Achiru nowy styl - 5 nowych rzeczy, 16 nowych komentarzy

Wi?c wszystko wida? przejrzy?cie - galerie najbardziej aktywne to Noyko - Galeria oraz El Es Wu ( LSW ). Te dwie galerie zosta?y galeriami polecanymi. Za miesi?c trzy galerie, kt?re tu pozosta?y - 1 zn?w dojdzie do polecanych :)

Galeria Venesisa zostaje usuni?ta z racji braku nowych rzeczy.

---Aktualizacja---

Wzbogaci?em galerie o graficzne efekty :P

Ma?a aktualizacja, aby wygl?da?o to wszystko przejrzy?ciej.

Status
Zamknięty.
Do góry