• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

[Gnomebase + Warzone]

Status
Zamknięty.

dami1310

Poskramiacz Internet?w
Liczba reakcji
112
Witam!
P?ki co nie widzia?em ?adnego dobrego poradnika o tym i postanowi?em takowy zrobi?.
Mam nadziej?, ?e wam to pomo?e.

Spis tre?ci:
1.Wej?cie
2.Questy
3.Warzone
4.Bossy
5.Nagrody

1. W sumie naj?atwiejsza cz??? :D
Na pocz?tku musimy znale?? NPC Xelvar znajduj?cego si? w kazordoon, a dok?adniej tu:
1dwa.png

Rozmowa przebiega tak:
hi - adventures - recruiting - partners - gnomes - help - join

Potem wystarczy wej?? ju? do teleportu na prawo ^^

P??niej szukamy NPC Gnomette:
hi - recruit - yes

Po tym zaczynaj? si? ju? testy.
Wystarczy i?? torem po kolei zaczynaj?c od NPC Gnomerik

B?dzie on nam zadawa? pytania, na kt?re wystarczy zwyczajnie odpowiada? <A/B/C/D>
Mamy oczywi?cie mo?liwo?? ponownego rozpocz?cia egzaminu, wystarczy przynie?? piwo grzybowe (10 gp u NPC Gnominus).

Nast?pnym krokiem jest NPC Gnomespector
hi-recruit-Apparatus

Kolej na Doctora Gnomedixa.
hi (tyle wystarczy) potem tylko stan?? na wyr??niaj?cej si? kratce i czeka?, a? przed nami pojawi si? Strange Slime i mo?na i?? dalej.

3npw.png

Pora sobie postrzela? :D
Idziemy do NPC Gnomaticus i piszemy:

Nast?pnie przechodzimy do strzelnicy na lewo:

ssin.png

Nale?y strzela? tylko do kuk?y, kt?ra widnieje po prawej stronie ekranu, a potem zda? raport:

Kolejny b?dzie NPC Gnomewart:
hi - endurance
Po przej?ciu tunelu, do kt?rego zostaniemy wczesniej przeteleportowani piszemy do gnomewarta:

Pora na ostatni? misj? u Gnomelvisa!
hi - looking - musical

Naszym zadaniem b?dzie u?ywanie kolorowych kryszta?k?w tak, by 7 razy pod rz?d zobaczy? fajerwerki.
Gdy tylko z jednym nam si? nie powiedzie zaczynamy od nowa ^^

lmia.png

Je?li nam si? to uda ponownie piszemy do gnomelvisa:
hi - looking - musical

--------------------BRAWO! Uzyska?e? dost?p! [...] niestety tylko do nast?pnych misji xD-------------------​

2. Questy - najbardziej monotonne zadanie ever...
Po rozmowie z Gnomelvisem otrzymamy achievementa Becoming A Bigfoot. W naszym Quest Logu pojawi si? info. o naszej punktacji oraz rankingu w:

Za wykonywanie zada? b?dziemy dostawa? Minor Crystalline Token oraz punkty.

NPC Gnomally jest w stanie wymieni? nam minor crystalline token na punkty (5 pkt za ka?dy) dzi?ki czemu szybciej mo?emy zfoby? wy?sze rangi, by to zrobi? piszemy:
hi - relations - yes - liczba token?w - yes

UWAGA: Zadania mo?emy wykonywa? co 20h.
Rank I - Reputacja 30 - Gnome Little Helper
Rank II - Reputacja 120 - Gnome Friend
Rank III - Reputacja 480 - Gnomelike
Rank IV - Reputacja 1440 - Honorary Gnome

Zadania przyjmujemy u NPC Commander Stone

3. Warzony - Najmilsze :)

Wymagania, aby wej?? na Warzone 1:
1440 punkt?w w Bigfoot's Burden Quest
Red Teleport Crystal lub Deathstrike's Snippet (odda? do Gnomission)
Wymagania, aby wej?? na Warzone 2:
Red Teleport Crystal lub Gnomevil's Hat (odda? do Gnomission)
Uko?czony Warzone 1
Wymagania, aby wej?? na Warzone 3:
Red Teleport Crystal lub Abyssador's Lash (odda? do Gnomission)
Uko?czone Warzone 2

Jedynka:

Mapa:
eupp.png

Oznaczone wej?cie (po lewej) i teleport na bossa (po prawej)

Potwory Wyst?puj?ce:
-
Humongous_Fungus.gif

-
Armadile.gif

-
Stone_Devourer.gif

-
Hideous_Fungus.gif

Dw?jka:

2p20.png

Potwory Wyst?puj?ce:
-
Magma_Crawler.gif

-
Lost_Berserker.gif

-
Weeper.gif

-
Weeper.gif

-
Lava_Golem.gif

Tr?jka:

Mapa:
kgy5.png

Potwory Wyst?puj?ce:
-
Lost_Berserker.gif

-
Ironblight.gif

-
Orewalker.gif

-
Cliff_Strider.gif

-
Lava_Golem.gif

-
Versperoth.gif

4.Bossy czyli Loocik Pro ^^

Taktyka na ka?dego bossa:
Strapowa? w ten spos?b, by g??wny bloker sta? na skos od monstera. Drugi bloker ma sta? na wave'a (aby go blokowa?), mo?na rzuca? krzaki, ale jest to ryzykowne. Obydwoje blokerzy musz? mie? stale po min. 2 sio.

25qm.png

Loot:

Deathstrike's_Snippet.gif

Crystalline_Sword.gif

Crystal_Crossbow.gif

Shiny_Blade.gif

Mycological_Bow.gif

Mycological_Mace.gif

Decorative_Ribbon.gif

w2td.png

Loot:

Gnomevil's_Hat.gif

Mycological_Mace.gif

Crystal_Crossbow.gif

Crystalline_Sword.gif

Crystalline_Axe.gif

Shiny_Blade.gif

Mycological_Bow.gif

Decorative_Ribbon.gif

z9ej.png

Loot:

Abyssador's_Lash.gif

Decorative_Ribbon.gif

Crystalline_Sword.gif

Crystal_Crossbow.gif

Shiny_Blade.gif

Mycological_Bow.gif

Mycological_Mace.gif

5. Nagrody - tego chyba chcemy, nie?
Mo?na je uzyska? ze skrzy? po zabiciu boss?w lub wymieni? za tokeny (minor i major) u NPC Gnomally.
Do zdobycia od NPC s? mi?dzy innymi:
Prismatic_Helmet.gif

Prismatic_Armor.gif

Prismatic_Shield.gif

Prismatic_Legs.gif

Prismatic_Boots.gif

Gill_Gugel.gif

Gill_Coat.gif

Gill_Legs.gif

Iron_Loadstone.gif

Glow_Wine.gif

Gnomish Voucher Type / / / / /
Gnomish_Voucher_Type_MA2.gif

*Zezwalam na kopiowanie poradnika wystarczy da? link do oryginalnego tematu!

?r?d?a:
TibiaWiki

125 punkt?w do rankingu //Dziki~~
[-]Niekt?re tre?ci pochodz? z innych stron - bez punkt?w //Dziki~~[/-]
Poradnik poprawiony, punkty wracaj? //Dziki~~

Odp: [Gnomebase + Warzone]

Jest jeden problem, mia?em takowy poradnik, niestety wczoraj go usun??e? a dzisiaj zrobi?e? podobny. Nie doko?czy?em go poniewa? nie mia?em czasu. Dzisiaj mia?em si? za niego zabra? patrz? usuni?ty, a na dodatek zrobi?e? o tym samym poradnik co ja.

Ostatnia edycja:

Trzeba by?o si? za niego zabra?. Tkwi? w poczekalni to go usun??em, a ?e nie by?o takiego to taki zrobi?em. Proste.

Je?eli usun??e? to nie by?o chyba logiczne? Usuwaj?c m?g?by? si? przynajmniej spyta? czy b?d? go doka?cza? go nie, Dziki da? mi wtedy wskaz?wki i zamierza?em to zrobi? a Ty nie dosy?, ?e go usun??e? to jeszcze zrobi?e? taki sam.

Gnomish Voucher Type MB/CB/MA1/CA1/MA2/CA2

Wut?

Slabo, zero informacji o itemach i potworach itp(chociazby podlinkowac kazdy item i potwora do wiki czy czegos). Zero strategii na przechodzenie przez same wz i do walki z bossami. Zero filmikow czy screenow przezentujacych same walki itp... A te screeny co sa i tak wziete z wiki a nie wlasne, dlatego takie ubogie i nie pokazujace nic konkretnego z etapu jak juz sie ma dostep.
Oczywiscie na wikiach duzo lepiej, dokladniej opisane i pokazane + wszystko podlinkowane do kolejnych przydatnych informacji itp. Takze jak chcesz zeby tu bylo wiecej sensownych poradnikow, to albo rob je sensownie, zeby mogly konkurowac z tamtymi(teraz polowy informacji musze szukac tam, bo tutaj tego brak), albo po prostu wrzucaj tutaj linki do tamtych...

A jesli chodzi o same warzones to pozwole sobie skomentowac ta marna gre zwana tibia, ktora przez 16 lat contentu ma mniej niz kazde szanujace sie mmo dodaje w ciagu roku... Takich warzones powinno byc z 50 juz albo lepiej, kazda z czyms unikalnym itp. A jak by pozbierac wszystko co jest w tej grze, to moze by sie uzbieralo z 5 ;P

Sporo informacji zosta?o dodanych, a poprzednie zosta?y poprawione. Doda?em r?wnie? linki do ka?dego itema/potworka.

D?ugi czas zastanawia?em si? co zrobi? z tym fantem :P
Poradnik jest obszerny, temu nie da si? zaprzeczy?, jest w nim zawarte wszystko co potrzebne - dialogi, minimapki, zdj?cia, linki.
Jedyne co mnie martwi to to, ?e nie wszystkie zdj?cia s? Twoje, lecz nie mo?na z tego powodu zani?a? oceny chocia?by ze wzgl?du na to ?e poradnik wykona?e? sam, bez ?adnych wskaz?wek z mojej strony - inni potrzebowali ich wielokrotnie (Ci o kt?rych mowa wiedz? o co chodzi).
Ze wzgl?du na obszerno?? tego poradnika, za jego estetyk?, zawarte w nim informacje oraz za to ?e jest to najlepszy tekst tego miesi?ca przyznaje 250 punkt?w za ten artyku?.
Dobra robota, oby wi?cej takich temat?w w przysz?o?ci ^^

Pozdrawiam

D?ugi czas zastanawia?em si? co zrobi? z tym fantem :P
Poradnik jest obszerny, temu nie da si? zaprzeczy?, jest w nim zawarte wszystko co potrzebne - dialogi, minimapki, zdj?cia, linki.
Jedyne co mnie martwi to to, ?e nie wszystkie zdj?cia s? Twoje, lecz nie mo?na z tego powodu zani?a? oceny chocia?by ze wzgl?du na to ?e poradnik wykona?e? sam, bez ?adnych wskaz?wek z mojej strony - inni potrzebowali ich wielokrotnie (Ci o kt?rych mowa wiedz? o co chodzi).
Ze wzgl?du na obszerno?? tego poradnika, za jego estetyk?, zawarte w nim informacje oraz za to ?e jest to najlepszy tekst tego miesi?ca przyznaje 250 punkt?w za ten artyku?.
Dobra robota, oby wi?cej takich temat?w w przysz?o?ci ^^

Pozdrawiam

No w?a?nie, nie potrzebowa? wskaz?wek jednak tak nie jest, poniewa? w moim poradniku dok?adnie o tym samym napisa?e? co powinno si? w nim znajdowa?.. Poza tym nie wiem w czym ten poradnik jest najlepszy w miesi?cu skoro Swag robi? poradniki 100% w?asne, a tu s? kradzione zdj?cia. M?g?by? napisa? w czym on jest najlepszy?

Ostatnia edycja:

No w?a?nie, nie potrzebowa? wskaz?wek jednak tak nie jest, poniewa? w moim poradniku dok?adnie o tym samym napisa?e? co powinno si? w nim znajdowa?.. Poza tym nie wiem w czym ten poradnik jest najlepszy w miesi?cu skoro Swag robi? poradniki 100% w?asne, a tu s? kradzione zdj?cia.

Je?li chodzi o Twoje poradniki to w ka?dym pisa?em post co nale?y zrobi?, a Ty i tak wykonywa?e? 20% z tego po czym wysy?a?em Ci zawsze wielokrotnie nast?pne wskaz?wki poprzez prywatne wiadomo?ci, nie wspominaj?c ?e niekt?re rzeczy poprawia?em w?asnor?cznie wi?c za taki sam poradnik jak ten dosta?by? znacznie mniej punkt?w.
Wskaz?wki odno?nie Twojego poradnika w Gnomebase zosta?y napisane 15 pa?dziernika czyli ponad 2 tygodnie temu, chyba min??o wystarczaj?co du?o czasu ?eby cokolwiek w nim zmieni??
Niestety nic si? nie zmieni?o, a w kt?rym? temacie pisa?em ?e poradniki nie zaakceptowane zostan? z czasem usuni?te.
Co do samych zdj??, zani?y?bym ocen? gdyby pochodzi?y one z miejsca og?lnie dost?pnego jak Rookgard czy miasto Yalahar kt?re mo?na zwiedzi? na ka?dym OTS - miejsca Questowe o trudnym dost?pie to sporo roboty nawet na OTS i nie mo?na wini? autora ?e nie mia? mo?liwo?ci wykonania tych zdj?? w?asnor?cznie

M?g?by? napisa? w czym on jest najlepszy?
Ocena poradnika to sk?adowa jego estetyki, d?ugo?ci, zawartych tre?ci oraz postawy autora wi?c sko?cz u?ala? si? nad sob?.

Pozdrawiam

kopia spoilera z tibiawiki ;) nawet zdj?cia sa z tibia wiki..... spokojnie. przez noc zrobie kopie wszystkich quest?w i tutaj wrzuce. mam nadzieje ?e tez dostane za to pkt :) a ten poradnik mo?na nazwac plagiatem. elo

" Otrzyma?e? ostrze?enie"

tak za prawde kurwa?

masz kurwa. i sobie por?wnaj. Kolejny dow?d na to ?e przyjmujecie debili do kadry.... kole? zrobi? plagiat i jeszcze chce dowod?w. hahaha

Jak by nie patrze? to by?o to bezpodstawne ^^ //dami~

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Obra?anie innego u?ytkownika
Hashahsahshauhsuahsuhauhahshau no nie moge, jak mozna takiego warna dac za takiego posta? ^

Zosta?e? ostrze?ony na Tibia.net.pl, czyli Tibia & Open Tibia.

Pow?d:
-------
Spam

;*
To tez najs, widac znow gowno wchodzi na forum? Raz mowia, ze mozna cos robic, potem, ze nie. Warny bany leca i nikt nigdy nei wie o co chodzi :O

Jak by nie patrzec to dami to debil ;< Bezpodstawne... praktycznie slowo w slowo przepisane z wiki i kazde jedno zdjecie skopiowane, no tak, w chuj bezpodstawne...
A teraz pewnie jeszcze banana wylapie bo wielki dami sie obrazi i on ma pewnie zawsze racje xd

Ostatnia edycja:

to jest jaki? cyrk i tyle... ja nie dostaje pkt za t?umaczenie za pomoc? t?umacza gdzie jeszcze sam co? zmieniam itd a tutaj kole? wszystko praktycznie skopiowa? z tibiawiki i jego kara nie spotka? kolejny dow?d na to ?e macie w d*pie u?ytkownik?w i chronicie jedynie swoich i im racje przyznajecie.

hahahaha popatrz si? bana mi typ da?. Dziki gratulacje ?e przyjeli?cie kolejnego .... do ekipy:) poradnik do dupy. kopia z tibiawiki. za to nie mam prawa dosta? warna czy innego syfu.

CZ?OWIEKU GDZIE JA TU CIE OBRAZI?EM? JA PIERDOLE CO TO MA BY??!!!!!

PLAGIAT

Ostatnia edycja:

Wszystkie ostrze?enia i upomnienia zosta?y zdj?te. Dami zostanie poinformowany o paru rzeczach.

Status
Zamknięty.
Do góry