What's new

Gorillaz

Status
Not open for further replies.

Bezimienny741

Advanced User
Reaction score
9
Gorillaz – wirtualny zesp?? tworz?cy muzyk? b?d?c? po??czeniem rapu, rocka i innych gatunk?w muzycznych.

Stworzony zosta? przez Damona Albarna i Jamie Hewletta ca?kowicie spontanicznie. Sukces nie by? planowany. Zesp?? istnieje od 1998. Zadebiutowa? minialbumem Tomorrow Comes Today, singlem Clint Eastwood i p?yt? LP Gorillaz. P??niej, z owej p?yty przysz?y trzy kolejne single: 19/2000, Rock The House i Tomorrow Comes Today. Po nich zosta?y wydane kolejne dwa albumy, G Sides i Spacemonkeyz Versus Gorillaz – Laika Come Home, sk?adaj?ce si? w wi?kszo?ci z remiks?w utwor?w z p?yty Gorillaz. Kolejnym albumem jest Demon Days sk?adaj?cy si? wy??cznie z nowych kawa?k?w. Wraz z nim ukaza?y si? cztery promuj?ce go single: Feel Good Inc., DARE, Dirty Harry i podw?jny singel: El Mañana/Kids With Guns, kt?re odnios?y sukces na rynku muzycznym. Zesp?? cechuje wyj?tkowy, wirtualny image. Cz?onkowie nigdy nie pokazuj? si? osobi?cie, nawet na koncertach (z wyj?tkiem pi?ciu wyst?p?w w Manchesterze i Nowym Jorku) czy rozdaniach nagr?d.

W roku 2005 na rozdaniu nagr?d MTV Europe Music Awards 2005 w Lizbonie (Portugalia) zdoby? nagrod? dla najlepszego zespo?u. Nominowany by? dodatkowo w kategorii Najlepszy Videoclip oraz Najlepsza Piosenka za Feel Good Inc..

W marcu 2010 roku grupa wyda?a now? p?yt? pod tytu?em Plastic Beach.

Znacie ich? Je?li tak, napiszcie jaka jest wasza ulubiona piosenka w ich wykonaniu.
Moja to Gorillaz - Clint Eastwood

A to,jakby kto? nie wiedzia? co to za piosenka "Feel Good Inc."Jest bardzo znana:

Mephisto

?asic
Reaction score
99
Odp: Gorillaz

Gorillaz jest zajebisty, bardzo mi si? podoba takie po??czenie rapu i rocka. Kawa?ki, kt?re wymieni?e?, s? te? jednymi z najlepszych - oczywi?cie nie tylko one. Praktycznie ca?? p?yta 'Demon Days' wymiata, opr?cz tego utw?r 'Stylo' i inne kawa?ki z 'Plastic Beach', zw?aszcza nagrane razem z De La Soul. Odjazd.

Chris

Senior User
Reaction score
180

Mam dwa albumy, ten ostatni i z 2005 roku. Ten starszy zdecydowanie lepszy. W nowszym jak dla mnie s? przeplatane piosenki dobre z miernymi. Chocia? og?lnie Gorillaz u mnie na plus.

Bezimienny741

Advanced User
Reaction score
9

Tylko 3 osoby(ja,Quepasa i Chris) na ca?e tnet s?uchaj? Gorillaz?!

Protek

User
Reaction score
9

Uwielbiam Gorillaz, graj? na prawd? zajebist? muzyk?. Kocham ich muzyk?, a najbardziej 2 albumy, Demon Days i Gorillaz. Nowsze albumy mnie jako? nie ruszaj?, tak jak stare, te stare maj? to co?. Daj? te? zajebiste koncerty live, lecz niestety to ju? raczej na takich s?ynniejszych galach i festiwalach etc.
Najbardziej podoba mi si? te wykonanie live:

Zajebiste s? te dzieciaki no i Bootie Brown, masakra. Ostatnio, jak dowiedzia?em si?, ?e na Heinken Open'er Festival b?d? Gorillaz, to a? mnie zatka?o, poczyta?em troch? i okaza?o si? jednak, ?e to Sound System (czyli DJ'e etc. w wykonaniu Gorillaz, wystarczy wpisa? na Youtube Gorillaz Sound System), s?dzi?em, ?e b?dzie to wielkie g?wno, ale te? dali czadu, jednak to nie jest ten prawdziwy Gorillaz, ale by?o fajnie ; d.

nabi12

Advanced User
Reaction score
11

Ja s?ucham ;) Moje ulubione kawa?ki to Dirty Harry, Clint Eastwood oraz Feel Good Inc.
Pami?tam , ?e jak by?em mniejszy to na MTV pierwszy raz us?ysza?em - Clint Eastwood:)
I mi si? spodoba?o:p W tym teledysku nie nawidzi?em tego 'Goryla'!

Heliton Pall

Advanced User
Reaction score
15

Ja tak?e s?ucham,moje ulubione kawa?ki to "Clint Eastwood" i "Feel Good Inc."

S? dla mnie dobre,ciekawy rytm,wokalista ma fajny g?os.

Reaction score
0

"Clint Eastwood"
"Feel Good Inc."
"Dirty Harry"

Czy wszyscy kt?rzy s?uchaj? tego zespo?u, ograniczaj? si? tylko do tych kawa?k?w ?
Mi przypad? do gustu "Kids With Guns". Takie hmm.... Inne ni? wszysto co s?yszy si? w radiu na co dzie?.

Pozdrawiam...

$peqto

Senior User
Reaction score
68

Tylko par? ich piosenek mi si? podoba. Z dobrych nie podali?cie:

Status
Not open for further replies.