Sterger
Advanced User
- Reaction score
- 10
Witam! Jako ?e jestem wielkim fanem Gothic'a 3 i mam ju? za sob? 3 godzinn? gr? w Gothic'a 3 z QuestPackiem 4, chcia?bym wam powiedzie? czy warto to pobiera?.
Mo?e zaczn? od tego ?e QuestPack 4 dzia?a TYLKO z oryginaln? wersj? gry. Wi?c nie posiadaczy wersji pude?kowej - ?egnam.
Dodam jeszcze ?e Community Patch 1.74v nie dzia?a z zapisanymi stanami gry sprzed instalacji patcha;
I jeszcze co?: QuestPack 4 nie b?dzie dzia?a? z zapisanymi stanami gry sprzed jego instalacji;
Dodam jeszcze ?e Community Patch 1.74v nie dzia?a z zapisanymi stanami gry sprzed instalacji patcha;
I jeszcze co?: QuestPack 4 nie b?dzie dzia?a? z zapisanymi stanami gry sprzed jego instalacji;
Premiera polskiej wersji odby?a si? dzisiaj punktualnie o 14:00 (tj. 28 sierpnia 2010) - odrazu zacz??em j? pobiera?, o dziwo by?o to tylko 250 mb ale dochodzi do tego jeszcze Community Patch 1.73v (oko?o 1gb).
Zaczn? od tego ?e Community Patch 1.74v jest wymagany do gry z Quest Packiem 4.
Co on takiego wnosi? C?? - najlepiej poczyta? changelog ale ja zauwa?y?em nast?puj?ce zmiany:
- Poprawienie wydajno?ci gry. (Gra chodzi szybciej, na moim s?abiutkim laptopie odpali?em j? na prawie ?rednich detalach)
- Poprawia ogrom niemo?liwych do wykonania zada?.
- Balansuje umiej?tno?ci bohatera - opcjonalnie (Teraz ci??ko zrobi? koksa na pierwszych poziomach).
- Zwi?ksza inteligencj? przeciwnik?w i trudno?? walki - opcjonalnie (Np. teraz na poziomie ?rednim, walcz? z tob? 2 przeciwnicy).
- Zwi?ksza ilo?? sprzedawanych przedmiot?w przez NPC (Np. mo?na kupi? ?uk "Cich? ?mier?" u niekt?rych kupc?w)
- Dodatkowe mo?liwo?ci poprawienia grafiki i pi?kno?ci Gothic'a 3.
- Wi?ksze ceny za nauk? umiej?tno?ci (Takie utrudnienie).
UWAGA! Ja po zainstalowaniu nie mog?em w??czy? gry. Ale jest na to rada:
- 1. Pobierzcie t? bibliotek?: ;
- 2. Przenie?cie j? tam gdzie zainstalowali?cie Gothic 3 (do g??wnego folderu);
- 3. Odpalcie - powinno dzia?a?;
Lista w changelogu jest wi?ksza ale tyle ja zauwa?y?em.
Teraz przejd?my do Quest Packa 4, hmm... Mog? go opisa? jednym s?owem: mistrzostwo!
Co by tu doda? opr?cz tego ?e ja spotka?em w grze:
- Kilkadziesi?t nowych zada?;
- Nowe zbroje, bronie itd.;
- Reakcj? NPC na zbroj? bohatera (od teraz ork atakuje bohatera w zbroi buntownika);
- Nowe tekstury (Bardziej mroczne - Gothicowe)
- Ciekawe nazwy NPC'?w typu buntownik, jest ich sporo.. (np. Ambitny Buntownik);
- Kupcy i inne postacie handluj?ce sprzedaj? nowe przedmioty;
- Nie wiem, czy to tylko u mnie ale po wgraniu nowych tekstur, gra chodzi jakby p?ynniej;
- Mo?liwo?? powi?kszenia odleg?o?ci wy?wietlania ?wiata;
- Tutaj tak?e nie jestem pewien czy to b??d czy nie ale ,gdy by?em w Cape Dun to nagle us?ysza?em walk? i napadli nas bandyci, a p??niej jaki? z?odziej ;o?
- Inne roz?o?enie, pask?w ?ycia, many i wytrzyma?o?ci (Takie jak w Gothic'u 2 i 1 z t? r??nic? ?e pasek wytrzyma?o?ci jest na ?rodku ,bo w poprzednich cz??ciach go nie by?o)
- Nowa muzyczka - jak by?em w lesie to us?ysza?em tajemnicze walenie w b?bny;
Oczywi?cie, changelog jest o wiele wi?kszy ale ja po 3 godzinnej grze, znalaz?em tyle
Po co to pisze - ?eby przypomnie? wszystkim fanom Gothic'a ?e to ju? ten dzie?, dzie? w ,kt?rym poznaj? gr? od nowa z Quest Packiem 4