What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

[Haate]

Status
Not open for further replies.

Haate

User
Reaction score
2
M?j pierwszy monster/outfit:

tibianet.png

myspritesall.png

All rights reserved!

Wzorowany na postaci ze StarGate - . Mam zamiar zrobi? wszystkie wersje tej rasy. Zrobione na potrzeby mojego powstaj?cego servera.

Taki "niewypa?":

freetouse.png

Free to use.

Jak znajd? wstawi? wi?cej moich prac, teraz wr?ci?o mi natchnienie i chc? zrobi? "ruchy" tej postaci.

Ch?tnie przyjm? propozycj? poprawy tego? sprite, jak i krytyk? zwi?zan? z nim.

Yondaime

Advanced User
Reaction score
21
Odp: [Haate]

Szczerze?
Nie wiem kt?re "widmo" gorsze to z linku czy to twoje.
Chcesz robi? outfity to r?b jakie? sensowne.
Takie jest moje zdanie.
4/10 za to ?e umiesz zastosowa? izometrie.

Nixodin

Advanced User
Reaction score
10

Haha...Te widmo na obrazku wygl?da do?? ?miesznie. Por?wnuj?c obrazki, wiem, ?e m?g?by? si? bardziej postara? doda? jakie? szczeg??y typu: wi?ksza szata (lub ci?gn?ca si? po ziemi), poszarpane ciuchy, naramieniki. W og?le zbyt sztywna jest ta posta?. Tak mi si? przynajmniej wydaje.
Og?lnie te? s?abo pocieniowany. Je?li to Tw?j pierwszy raz , to mo?e ujdzie.

Haate

User
Reaction score
2
Hmmm.. Te widmo z linku jest prac? graficzn? jakiego? u?ytkownika deviantart. S?u?y?o mi jako tworzenie kontur itp. Dalej korzysta?em z obrazk?w na google, po wpisaniu "Wraith" troch? tego jest.

Yondaime:

Czytaj?c twoj? opini? poczu?em nutk? "Newbie", jakby? nie wiedzia? co robisz. Zrozum, ?e dla ka?dego jest co? innego sensownego. Nie mo?esz ocenia?, czy ten outfit jest dla mnie sensowny. G?upot? jest dla mnie robienie out?w Harry Pottera, Bleach, Naruto itp.. Ta posta? mo?e mie? jeszcze jaki? sens fabularny.
Na koniec: a czy, Citizen z Tibi jest sensowny?
Nie wszystkie postacie musz? by? sensowne, jedne s? pi?kne, a inne s?absze, aby wyr?wna? poziom. To jest z g??wnym wzi?ciem na potwora.
Tak, czy owak, dzi?kuje za wyra?enie opinii..

Nixodin:

Poszarpane ubrania do tej postaci mi nie pasuj?, ale zrobi? szaty ni?ej, zazwyczaj nie ci?ga?y si? po ziemi. Naramienniki akurat by?y wen? tw?rcz? autora obrazku, ale co? w t? stron? mo?na spr?bowa?.
Jest to m?j pierwszy potw?r, nie znalaz?em nigdzie poradnik?w do "postaci". A cieniowanie znacznie si? r??ni od przedmiot?w, czy grafik architektury. My?l?, ?e moim problemem jest tak?e s?abe tworzenie palet.
Je?li masz jeszcze jaki? pomys?, to ch?tnie wys?ucham.
@EDIT
No, nie mam pomys?u co z t? szat? zrobi?, one nie by?y "ci?gn?ce si?". No, ale te widoczne buty te? szpec? to troszk?..

poprawki.png

Nie mam wi?cej pomys??w na "uci?cie" mu sztywno?ci, rzu?cie co jeszcze mo?na wymy?li?. Ci?gn?ca si? szata nie wysz?a mi.. Jak dowiem ci? w czym mu b?dzie najlepiej to rano zabior? si? za cieniowanie, od zera i zrobi? wszystkie pozy ^.^
Nie mog? nic wymy?li? ciekawego na d?? spodni..;/ Jakie? pomys?y?
Przy okazji, co my?licie o tej palecie? Znalaz?a si? tu przypadkiem, wi?c zapytam.

Last edited:

Nakus xD

Active User
Reaction score
11

Moim zdaniem, te w?osy i twarz troche dziwne xdd.
Osobi?cie, outfit mi si? niezbyt podoba jak i sama posta?.
Ale ten 6sty jest lepszy od 1 ^^
I propozycja, pobaw si? w?osami i zobacz co z tego wyjdzie xd
#Haate
jest taka opcja jak edytuj na forum ;p

Haate

User
Reaction score
2

Ostatnio edytowane przez Haate; Wczoraj o 18:47.

Nakus xD:

My?la?em, ?e jak napisze nowy post to doklei go do poprzedniego, a potem nie chcia?em si? bawi?. Dla twarzy niewiele si? da zrobi? chcia?em dorobi? mu ich "skrzelo podobne co?", ale nie bardzo to si? mie?ci, wygl?da.
Co do w?os?w to masz na my?li kolor, czy og?lnie po?o?enie? Bo gdzie? na komputerze mam z innym po?o?eniem w?os?w.

@EDIT

No i taki "niewypa?".

freetouse.png

Free to use.

Last edited:

Haate

User
Reaction score
2

@BUMP

2opcje.png

Nie wiem jak ten bez kontur?w w?os?w b?dzie wygl?da? podczas gry, ma kto? mo?liwo?? sprawdzenia? Wygl?da realistyczniej..

Status
Not open for further replies.