• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Pozostałe Internet radiowy.

Status
Zamknięty.

Marcin24

Ja i Kazia
Cze?? Wam, ostatnio miewam straszne problemy z internetem, mianowicie strasznie go wywala, gdy pr?buj? naprawi? po??czenie mam napisane "odnawianie adresu IP" i wtedy mam brak internetu. Jestem po??czony z kumplem na jedn? anten?, bo m?j dom zas?ania mu tzw. checkpoint i nie ma u niego zasi?gu.
antena-do-internetu-bezprzewodowego-7jQ0MjAyNz_o.jpg
. Korzystamy z internetu w czworo. On, jego siostra, m?j brat oraz ja. Przez ostatnie 2 lata nie by?o wi?kszych problem?w, no chyba, ?e jakie? totalne za?amanie pogody, wtedy to jest normalne przy radi?wce, ale ostatnio kumpel pod??czy? router, aby jego siostra mia?a dost?p do neta na laptopie.
I teraz wysuwa si? pytanie, czy antena jest przeci??ona, czy jego router mo?e by? ?le skonfigurowany i robi jakie? zak??cenia, gdy jeste?my pod??czeni?
Oczywi?cie p?acimy rachunki osobno...

Our partners and their custom servers:

Odp: Internet radiowy.

A jakie ??cze posiadacie?
Je?li zosta? pod??czony nowy router to spr?bujcie go wypi?? i zobaczy? czy dalej b??d jest. Je?li tak to s? poblokowane porty na nim.
Og?lnie to je?li on nie mieszka daleko od Ciebie to mog?e? jemu udost?pnia? przez LAN(poci?gn?? x m. skr?tki informatycznej od Twojego routera)

Skoro pod??czy? router i dopiero przesta?o dzia?a? to raczej w nim le?y problem, spr?buj aktualizacje firmware, oraz przestudiuj ustawienia.

Mo?e ci kto? net podkrada?, sprawd? na panelu. Mo?esz mie? przeci??ony czym?, kto? mo?e co? ?ci?ga?(pewnie LoLe i te inne pikselozy), albo po wydarzeniach pogodowych co? si? mog?o sta?. Spr?buj wzmocni? transmisj? foli? aluminiow?

Masz star? anten? to po pierwsze, takich modeli ju? si? raczej nie u?ywa poniewa? nie s? szczelne a to r?wnie? robi problemy... Je?eli masz WLANA to wejd? na routera/acces pointa i zabezpiecz sie?, nawet s?abo ogarni?ta osoba powinna sobie z tym poradzi?. A i radzi? bym router wy??cza? na noc bo sie g?wna grzej? jak chuj..

@SZYNKA95

Folia na d?u?sz? met? chuja daje.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom