What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Ip OTS.

lord apras

Active User
Reaction score
1
Witam mam jeden problem chcem zrobic ots i tak mam zagranicznego neta i zmienne ip robilem juz no-ip pare razy i to nic nie daje ludzie i tak nie mogol wbic jak w sliniku na pewno mam all dobrze ustawione. i jeszcze jedno mam internet Modem Bezprzewodowy i ip zewnetrzne jak cos ss.
Sry za all Bledy ale nie mieszkam w polsce juz pare lat.
ssneta.png

Devon

User
Reaction score
2
Odp: Ip OTS.

W configu zmie? na takie ip jakie ustawi?e? sobie w kliencie no-ip.com i pami?taj aby klient by? w??czony zawsze podczas hostowowania.

Marlus

Advanced User
Reaction score
7

Je?eli to silnik 8.1 to musisz:

W miejsce swojego IP (w config.lua) nie wpisywa? liczbowego IP lecz wpisa? mi?dzy "" auto. Je?eli dalej masz ten problem, to jak dla mnie musisz mie? wew ip (z tego co widz? po zdj?ciu)

Pozdrawiam,
Marlus

sliwus1996

User
Reaction score
0

pobierz inny silnik 7.6 jak nie zadzia?a spr?buj dyn.pl
jak co? ?le napisa?em powiedzcie jestem nowy na tej stronie :)

Jastro

Senior User
Reaction score
99

Ojejku :)
To jest Wewn?trzne IP.
Wewn?trzne IP poznajemy po tym, ?e ma nast?puj?c? posta?: 10.*.*.*, 172.16.*.* lub 192.168.*.*, gdzie * oznacza dowoln? liczb? z zakresu od 0 do 255. Ka?de inne IP jest zewn?trzne.

Pozdrawiam, Jastro.

@DOWN
Ten spos?b nie zawsze jest skuteczny. Jest mo?liwo??, ?e Kolega posiada 2 Adresy IP, i tam (na tej stronce) b?dzie pokazywa? mu, jego zewn?trzne IP, a tak naprawd? b?dzie mia? Wew.
Lepiej sposobem konsoli:
Start>Uruchom>wpisz "cmd">w konsoli wpisz "ipconfig".

@MARLUS
W?a?nie o tym napisa?em :D

@QUOTE
Mam silnik 8.57 probowalem juz all z tego co pisaliscie i sie udalo ale nie dokonca ja w confingu ots daje ip liczbowe moge tylko ja wbic na ots a jak np blakots.no-ip.org to mogol ludzie ale nie ja.
A i jeszcze jedno na 100% mam ip zewn?trzne a nie Wewn?trzne sprawdzalem juz kilkarzy na www i mam tak :
Sprawdzany adres IP: 78.**.254.**
Jest to IP publiczne ("zewn?trzne")
Jak tam sobie chcesz ;)

Last edited:

Kuzara123

Advanced User
Reaction score
8
-> Na przysz?o??.

@UP
Zanim co? napiszesz, wejd? na stron? oraz sp?jrz dok?adnie co oferuje. "Jak sprawdzi? swoje IP" a "Jak sprawdzi? czy IP jest zewn?trzne" - To dwa inne zagadnienia. Oczywi?cie, s? do siebie zbli?one, ale to co ja poda?em, to co innego.

Notka moderatorska:
??cz?

Last edited by a moderator:

Marlus

Advanced User
Reaction score
7

Ten spos?b nie zawsze jest skuteczny. Jest mo?liwo??, ?e Kolega posiada 2 Adresy IP, i tam b?dzie pokazywa? mu, jego zewn?trzne IP, a tak naprawd? b?dzie mia? Wew.
Lepiej sposobem konsoli:
Start>Uruchom>wpisz "cmd">w konsoli wpisz "ipconfig".

W?a?nie to nie zawsze dzia?a... Ja mia?em wew i pokazywa?o mi zew ip na stronce wi?c wiesz...

A tak jak m?wi?em, to wew IP

Zadzwo? do operatora i zapytaj sie czy jest mo?liwo?? zmiany adresu IP :)

Pozdrawiam,
Marlus

Kuzara123

Advanced User
Reaction score
8

Jak nie dzia?a, jak dzia?a. Podany algorytm na tej stronie uwzgl?dnia wszystko... Jaki z tego mora?? Skoro nie potrafisz czego? zrobi?, nie bierz si? za to.

lord apras

Active User
Reaction score
1

Mam silnik 8.57 probowalem juz all z tego co pisaliscie i sie udalo ale nie dokonca ja w confingu ots daje ip liczbowe moge tylko ja wbic na ots a jak np blakots.no-ip.org to mogol ludzie ale nie ja.

A i jeszcze jedno na 100% mam ip zewn?trzne a nie Wewn?trzne sprawdzalem juz kilkarzy na www i mam tak :
Sprawdzany adres IP: 78.**.254.**

Jest to IP publiczne ("zewn?trzne")

Last edited:

lord apras

Active User
Reaction score
1

@@@REFRESH@@@@
@@@REFRESH@@@@
@@@REFRESH@@@@
@@@REFRESH@@@@