What's new

Jak oceniacie na 1 raz ?

Status
Not open for further replies.

Ancise

New User
Reaction score
0
Cze??, przegl?daj?c dzia?y mappingu postanowi?em sam spr?bowa? co? zrobi?. Aktualnie robi? miasto niestety d?ugo mi to schodzi ... Wystawiam par? zdj?? aby si? dowiedzie? jakie b??dy pope?ni?em i co mog? poprawi? aby wygl?da?o to miasto jako? jako? ;).
(Tak wiem, mog? si? tu wypowiada? od 30 post?w, ale nie spamuje :p)

I

Jest to Apartament Hotelowy troszk? bardziej rozbudowany od "dmok?w" - o ?azienk? z kanalizacj? i kuchnie. S? 3 Pokoje do wynajmu oraz NPC kt?ry b?dzie powiadamia? ile kosztuje pobyt przez tydzie?. Hotel jest 4 gwiazdkowy. (Reszt? wida? na zdj?ciach).
1. Widok z lotu ptaka.

2.Tu jest przedstawiony jeden z pokoi (wszystkie wygl?daj? podobnie, tylko jest inny rozstaw oraz dywany). Po prawej recepcja.

3. Po prawej stronie znajduje si? co? w rodzaju piwnicy, ka?dy pok?j posiada jedno pomieszczenie pod ziemi? na rzeczy, kt?re by tylko zawadza?y w pokoju. Po lewej stronie jest odp?yw kanalizacyjny z ?azienki.

II
Tutaj s? umieszczone 3 r??ne sklepy. (Lewy g?rny r?g sklep z ekwipunkiem, prawy dolny r?g to sprzedawca/kupiec broni oraz eq, lewy dolny to sprzedawca amunicji dla paladyn?w.) Ju? m?wi? ?e w sklepach nie dostaniemy ?adnych Demon Helmet?w itp... Chyba najlepsza rzecz to Chain armor ;p
1. Wygl?d z g?ry.

2. Wygl?d wn?trz. (Dla ciekaow?ci: dla z?odziejaszk?w to idealne miejsce! Sprzedawcy wszystkiego ze skrzy? nie zabieraj? do magazynu, b?d? maj? bro? oraz zbroje na obron? miasta przed potworami!)

III

Par? zdj?ci z podziemi miasta.
1.

2.
3.
IV
Tak wygl?da Depo: (Miejsca gdzie s? otoczone deskami to miejsca dla poczty :p)
1.Widok z lotu ptaka.

2. Widok parteru, na g?rze jest mi?sny. (Mam pytanie, czy to co jest w czerwonym k??ku to pasuje do tego co ma przedstawia? czyli "zaplecze" mi?snego? (chodzi o t? ziemi?.)

3. D?? depo

V
?wi?tynia (nie mia?em pomys?u wi?c nie jest a? taka super ;/)
1. Widok z lotu ptaka

2. ?ordek

3.

?wi?tynia to ?wi?tynia jej miejsce w naturze wi?c i tak chyba nie najgorzej ;)
Ps.
Tam gdzie nie ma w cale natury to nie zwracajcie na to uwagi, poniewa? miasto jest dopiero w budowie i nie mam poj?cia gdzie co i jak wielkiego b?d? budowa?. Wi?c nie op?aca si? marnowania czasu na co? co i tak w p??niejszych fazach usun?.
Gdy miasto b?dzie gotowe wtedy wrzuc? tutaj Upload z ca?ym miastem w raz z respem.
Oceniajcie to co jest zrobione i powiedzcie jak mi to idzie xP
(krytyka mile widziana).

//Dop?ki miasto nie jest sko?czone, przenosz? do Showroomu, najwy?ej potem za?o?ysz drugi temat.

@Down

Wed?ug mnie gdy jest woda w podziemiach miasta to chyba normalka ^^, sp?jrz na takie miasto jak Carlin, tam pod ziemi? te? maj? wod? :p

Thx za ocen?, ale m?g?by? napisa? co zmieni? ;p

Hoster Adasiek

Active User
Reaction score
8
Odp: Jak oceniacie na 1 raz ?

takie super,to to nie jest

troche mi si? nie podoba ta woda ko?o dp?

po co ci to

ocena:3,5/6

Postaraj Si? nast?pnym razem

Pzdr Adasiek ;(

Cwirek

Active User
Reaction score
2

s?aba mapa cho? to twoja pierwsza praca. Podpatrz z innych map to si? przydaj?. Je?li chodzi o map? to za ma?o dodatk?w, w?a?ciwie prawie ich niema, pusto tak jako?
moja ocena 2-/6 Pozdro

Lupoh

Active User
Reaction score
8

Mi si? niestety nie podoba, na trawie nie ma ?adnych dodatk?w pusto dooko?a domk?w, ska?. To wygl?da nie estetycznie, no ale na pewno si? stara?e? i skoro m?wisz ?e to twoja pierwsza praca to spoko moja ocena to 5/10 m?g?by? si? bardziej postara?.:p

Cruzen

New User
Reaction score
0

Troche kwadratowe ale za ch?ci 6/10 ;D

Ps : Ma?o upi?kszona mapka pewnie tylu EVO

Pozdrawiam.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

W kanalizacji dodaj smieci zawsze sie jakies znajda.
Wiecej mebli w hotelu.
Przy robie zdjec z gory wylacz Shade w opcjach.
Wiecej ozdob na scianach tu akurat jakies zaslony. Bo co to za hotel bez zaslon :p
W podziemiach jakies kamyczki itp.
4/6

thorge

Active User
Reaction score
13

Jak na pierwsz? prac? to nie jest ?le, ale nast?pnym razem daj zdj?cia samej mapy, bez interfejsu programu i wy??cz cie?(Q) ;)

Ocena: 7/10 - Jeste? w czasie poznawania edytora map, jednak zabrak?o tutaj kilku istotnych element?w, np. kamieni, trawy.

Clear

Active User
Reaction score
7

Jezeli jestes poczatkujacy to dam 8/10 bo sie starasz i zycze ci milego mapowania :p

Status
Not open for further replies.