• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Jak zrobi? w?asny silnik? [8.1]

Status
Zamknięty.

Kamil

Wielki powr?t
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
236
Mam pytanie czy wie kto? jak zrobi? w?asny silnik? :o Dodatkowo przyda? by si? jaki? prosty poradniczek, aby nie bawi? si? za d?ugo w tych wszystkich skryptach itd. Z g?ry dzi?ki za pomoc.

P.S Mog? by? linki do innych stron gdzie taki proces mo?e jest gdzie? opisany :rolleyes:

Wed?ug mnie wystarcz znacz XML czy tam inny kod do programowania* i popatrz jak sa pliki zbudwane ... Je?eli potrafisz programowa? to nie bedzie problemem napisanie silnika do gry Tibia ;)

Wed?ug mnie wystarcz znacz XML czy tam inny kod do programowania* i popatrz jak sa pliki zbudwane ... Je?eli potrafisz programowa? to nie bedzie problemem napisanie silnika do gry Tibia

no ale w czym mam napisa? ten silnik? W C++ mi by si? przyda? jaki? poradnik w kt?rym jest opisane od A do Z jak zrobi? w?a?nie taki w?asny silnik :)

?ci?gasz silnik z mapk? Evolutions, najlepiej pod [8.1] b?dziesz mia? nowe czary, outfity, potwory itd. Ja mam ju? edytowan? mape przez siebie w 30% na razie, ale ca?y czas co? robie :) wkr?tce zmieniam kompa i neta i OTS rusza na podb?j Tibii. Tylko ?e w?a?nie przyda? by mi si? w?asny silnik a dalej nie otrzyma?em konkretnej odpowiedzi jak go zrobi? :cool:

Status
Zamknięty.
Back
Do góry