• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Pozostałe Katra Graficzna

Status
Zamknięty.

Volian

Advanced User
Kupi?em now? kart? graficzn?(Ge Force GT 220 512MP GDDR3)
Wszystko si? zgadza z moim komputerem ?eby zadzia?a?a tylko ?e trzeba mie? wersj? PCI Express 2.0, a ja mam PCI Express 1.2, w sklepie mi powiedzieli ?e to nie ma znaczenia i ?e powinno zadzia?a?. Gdy instalowa?em sterowniki to nie chcia?y si? zainstalowa? do ko?ca. Prosz? o pomoc.
Zasilacz mam 450W, p?yta g??wna MSI 7255.

Our partners and their custom servers:

Odp: Katra Graficzna

Zainstalowa?y si? po paru razach ale potem jak si? uruchamia Windows(te kreseczki niebieskie) to si? przy kt?rej? zacina i nic dalej nie idzie.

czyli spr?buj tak:
wejd? w bootowanie windowsa za pomoc? p?yty z windowsa
jak przejdzie do okna o wyborze co chcesz zrobi? czyli instalacja, naprawa itp daj naprawa
wpisz tam:
fixboot -> enter
fixmbr - > enter
i daj zna? czy dzia?a:P

Robi?e? ju? format dysku tak? W takim razie spr?buj wymontowa? now? kart? graficzn?, w?o?y? star? i dopiero wtedy reinstalowa? Win. Potem zainstaluj program Everest i podaj mi jak? masz p?yt? g??wn?. Wtedy powiem Ci co masz robi? dalej.

Poza tym takie ma?e pytanie... Pami?tasz mo?e czy w czasie instalacji sterownik?w nie wyskakiwa?y Ci jakie? dziwne komunikaty, b??dy, itp.?

@Down Rzeczywi?cie nie zauwa?y?em, ?e poda?e? w pierwszy po?cie :P Zastanowi? si? chwil? i napisz? co masz dok?adnie robi?.

Ostatnia edycja:

Z t? star? kart? robi?em, jak instalowa?em sterowniki to nic nie by?o tylko si? komp zacina? i czeka?em z 20 min i nic.
A p?yt? g??wn? mam MSI 7255 ver PCI Express 1.2

Z?? (mo?liwa) wiadomo?? jak? ci mog? powiedzie? to taka ?e pad? ci chipset z p?yty g??wnej i zostaje tylko kupienie nowej, mo?esz sprawdzi? t? kartk? u jakiego? kolegi? zr?b formata dla pewno?ci ?e poprostu nie uszkodzi?e? systemu, i podaj moc zasilacza i mark?

Ostatnia edycja:

Karta dzia?a bo sprawdza?em w sklepie gdzie j? kupi?em, chipset jest w porz?dku bo moja poprzednia karta dzia?a, formata te? ju? robi?em.

Nie wiem o co dok?adnie ci chodzi ale wypisze ci wszystko co pisze na pude?ku.

Highlander
450W
nat??enie [A]
+12V +5V -12V -5V +5VSB napi?cie
19A 28A 19A 0,5A 2A nat??enie

Mo?e masz racje. Ale dzisiaj id? z ca?? jednostk? centraln? do sklepu bo powiedzieli ?e jak karta nie b?dzie pasowa? to b?d? podpina? inne i kt?ra b?dzie dzia?a? to t? wezm?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom