• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Komputer mi sie zacina.

Status
Zamknięty.

Codo7711

Active User
Tak wiec , szukalem na necie rozwiazania nic niestety nie znalazlem co by mi pomoglo . postanowilem opisac moj problem na tym forum. Ot?? tak :

gdy wlaczam jakas gre np. cs to po 2 minutach komp sie zacina . obraz widac tylko , ale myszka sie nie rusza klawa nie reaguje . i trzeba resetnac kompa . czesto mam tak tez jak korzystam poprostu z przegladarki i mam wlaczone gg....

moj sprzet to

intel celeron d 346, 3200mhz (23 x 139) 3.2 ghz.

pamiec ram to 2 kosci , 1024 i 256 mb

karta graficzna radeon 9500 64mb 3d acelerator

temp plyty to 33 stopnie C a procka 46 przypomne ze wczeniej siegala 70+ stopni C i myslalem ze to od tego ale poczyscilem wymienilem baterie i jest 46.

PROSZE O SZYBKA ODP JEZELI KTOS WIE CO ZROBIC , NAPRAWDE JEST TO DLA MNIE SPRAWA WAGI ZLOTA .

Our partners and their custom servers:

Odp: Komputer mi sie zacina.

?ci?ga?e? co? ostatnio?(jakie? silniki ots,mapy itp.?).Je?eli tak to mo?liwe ?e to wirus(a i czy anty wirusa posiadasz?).
Formatowanie kompa mo?e byc nie uniknione.

Ps.Je?eli nei chcesz formatowac kompa napisz na priva i opisz mi bardziej sw?j problem,postaram sie ci pomoc.

@Edit.
Zapomnia?em dodac ze je?li nie posiadasz anty-wirusa to ?ci?gnij jakiego? dobrego i przeskanuj kompa.

Pozdrawiam,
Krzysieq:cool:

Ostatnia edycja:

tak mam noda 32. skanowalem all defragmentowalem , formata calego dysku robilem z 3 razy gdzie wspomne ze dysk jest nowy niedawno kupywany , nic nie sciagalem i nic mi nie wykryl anty wir. teraz jakis czas dzialala mi gra normalnie i wszystko dobrze 0 zaciecia potem wlaczylem inna gre zaciol sie. podczas uruchamiania ponownego w biose bylo napisane ze jest temp 65 stopni C gdy juz sie uruchomil przez everesta sprawdzilem i spadla do 51-50-49 i potem wzoslo do 53 jak pisalem tego posta to taka wlasnie byla temp.

@edit , w tibie nie gram wiec nic z nia zwiazanego nie sciagalem

Mia?am podobn? sytuacj?, wina le?a?a po stronie zasilacza/p?yty g??wnej. M?j magiczny zasilacz-Codagen "popsu?" mi p?yt? g??wn?. Kondensatory by?y napuchni?te, powylewane i tak jak tobie komp ca?kowicie si? zawiesza? a mysz i klawiatura dzia?a?y dopiero po restarcie.
Ewentualnie wina dysku twardego, kt?ry podczas u?ywania si? wiesza. Tak r?wnie? straci?am ostatnio 20gb muzyki. ;<

@down
Sprawd? kondensatory na p?ycie g??wnej. Czy s? normalnie, napuchniete, powylewane?

Ostatnia edycja:

hmm wiem ze to nie od dysku bo 2 dyski podlaczalem i na obydwu to samo , zasilacz tez nowy :( moze cos z plyta jest bo mam brata 2 letniego i czesto sie pcha do kompa a jest odsloniony i moze cos ruszyl. ale to chyba az tak by nie zepsul 2 latek :p

kto wie cos jeszcze na ten temat to niech pisze doradza jak moge sobie z tym poradzic

Nawet na urlopie nie mam odpoczynku =)

1. Pobierz najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej.
Zak?adam, ?e masz Windows XP

Je?eli nie, poszukaj odpowiedniej wersji sterownika

Pami?taj, aby uruchomi? komputer ponownie.

2. Je?eli opcja numer 1 nie pomog?a, rozkr?? komputer i wyjmij ko?? 256 MB. Nie powinno miesza? si? ko?ci z du?ym przedzia?em pami?ciowym. Je?eli s? innej firmy to r?wnie? powiniene? zrezygnowa? z mniejszej pojemno?ci.

Pracuj z wy??czonym zasilaczem!

ja ci powiem tak:
mia?em kiedy? to samo w csie i my?la?em ?e tylko w nim ale problem przeni?s? si? te? na tibie itp, problem le?a? w karcie graficznej zmieni?em na radeonka i ?miga ju? z rok i si? nie zacina;)

Spr?buje zrobic tak jak powiedzial Kamil. Z tym, ze mam karte Radeona (ATI) i mam zainstalowane sterowniki ktore sie nazywaja o tak : "9-11_legacy_xp32-64_dd_ccc"

Mysle ze to dobre sterowniki bo zawsze ich uzywalem. kostke ram odczepilem ta 265 juz wczesniej i troche sie poprawila praca komputera. mam teraz tak? temp. plyta 32 , procek 46. pasuje mi taka tmp jak by byla ciagle ale i tak sie zacina , najbardziej mnie denerwuje to ze jak wlaczam kompa to musze z 10 resetow zrobic gdzie za kazdym resetem robie go krok dalej tj. komp zacina sie troche dalej niz wczesniej az sie wszystko zaladuje i jako tako dziala . mam jeszcze pytanie czy to moze byc wina zuzytej bateri w plycie gl lub moze dodac troche pasty na radiator i procka hmm ? czekam na odp i poprobuje cos jeszcze z nim porobic . bd pisal co i jak w miare mozliwosci :)

Ostatnia edycja:

Mia?em tak samo na wakacjach. Najpierw si? zacina? komp to my?la?em ?e to nic zresetuje i po sprawie, po 1 lub 2 tygodniach komputer si? w??cza? tylko czasami potem coraz rzadziej
wi?c chcia?em zrobi? formata w?o?y?em p?yt? zresetowa?em komputer ale po resecie si? nie w??cza? sam wi?c nie mog?em nawet sfotmatowa? po kilku dniach komputer si? w og?le nie chcia? w??czy? to odda?em go do naprawy. W serwisie na pierwszy rzut oka powiedzieli ?e to karta graficzna, na drugi dzie? ?e dysk a kolejnym razem kiedy tam zawita?em ?e p?yta g??wna. Wymienili mi p?yt? (koszt 350z?[w tym 2gb ram]) i do dzi? dzia?a normalnie.. (no prawie ale to inna bajka).
Do tej pory nie wiem dlaczego zepsu?a mi si? ta p?yta. Mo?e zr?b formata (je?li masz to co ja mia?em to zr?b p?ki mo?esz ;p)

@Down
Tyle ?e ja nie mia?em nowego dysku i ten sam kt?ry mia?em mam do teraz wi?c to nie by?a wina dysku.

Ostatnia edycja:

heh to cie pewnie zrobili w ch*** z tym kompem :p zawsze wymyslaja ze cos nie tak , ja tam sobie zawsze sam wszystko naprawiam , tak tez bylo teraz , poprostu odczepilem dysk 320(ten nowy :() i dziala :x

temat mozna zamknac :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom