Konkurs mapperski - g?osowanie

Status
Zamknięty.

Koko

Forum friend
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
143
Czas na sk?adanie prace dobieg? ko?ca i pora zademonstrowa? wasze dzie?a gor?co zach?cam do oddawania g?os?w na najlepsze prace. Jeszcze przed pracami chcia?bym tylko powiedzie?, ?e wszyscy, kt?rzy brali udzia? dobrowolnie w tego rodzaju "zabawie" na forum mog? bez wzgl?du na wyniki czu? si? zwyci?zcami.
W niekt?rych mapach mog? by? kawa?ki mapki zamazane, jest to moja robota, chcia?em tylko ukry? to?samo?? przed lud?mi oceniaj?cymi.

G?osowanie ko?czy si? 30.05.2009r

Zaczynamy,

praca nr. 1:
Po wielu miesi?cach ?mudnych poszukiwa? wreszcie znajdujesz Atlantyd?. Schodzisz po drabince do zimnej wody. Twoje stopy delikatnie uk?adaj? si? na mi?kkim pasku. Rozgl?dasz si? i widzisz korytarz skalny. Postanawiasz p?j?? dalej...
788c1aab6891e63emed.png

Idziesz... Schodzisz z piasku na twardy, kamienisty grunt. Po swojej lewej stronie mijasz domek. Zagl?dasz do niego przez okno...
ddd80c1b5f564c96med.png

Zachwycony jego wygl?dem postanawiasz p?j?? dalej. Stajesz ko?o fontanny, rozgl?dasz si? dooko?a. Zastanawiasz si? kt?ry dom zwiedzi? teraz.
70852e7d66a8fae6med.png

Zwiedzasz pok?j po pokoju. Wreszcie postanawiasz wyj??. Skr?casz w prawo, podchodzisz do drzwi kolejnego domu, ale s? one zamkni?te na klucz.
Patrzysz przez okno...
4309738863f90323med.png

Jeste? bardzo zachwycony wygl?dem tego miasta. Wiesz ju?, ?e cz?sto b?dziesz tu wraca?!

praca nr. 2:
Atlantyda - zaginiony l?d Powierzchnia
atlantydazaginionyld.png

Podwodne miasto
atlantydazaginionyld1.png

Expowisko kilka potwork?w
atlantydazaginionyld2.png

praca nr. 3:
1ss.png

2ss.png

3ss.png

4ss.png

praca nr. 4:
2dgtb8l.jpg

Na pierwszy rzut oka zwyk?a, opustosza?a tropikalna wysepka. Id?c piaszczyst? pla?? i przedzieraj?c si? przez g?sto rosn?c? flor? wpada Ci do g?owy – sk?d to wszystko si? tutaj wzi??o? Takie ro?liny nigdy nie powsta?y jeszcze w tym rejonie ?wiata… Po kilku minutach podr??y w oddali wida? niewielk? g?r? z majacz?c? si? na jej szczycie jak?? budowl?. Podchodz?c bli?ej odkrywasz resztki kamiennej ?wi?tyni zasypanej kamieniami prawdopodobnie tysi?ce lat temu. Ska?a jest zbyt stroma, by na ni? wej??, ale badaj?c brzeg wyspy odkrywasz bardzo intryguj?ce naderwania linii brzegowej. I nagle czujesz, ?e wiesz, o co chodzi… ten skrawek l?du nie pochodzi st?d…
34dms60.jpg

Kilka dni p??niej, daleko na wsch?d od tajemniczej wysepki grupa nurk?w przedziera si? przez g?st? to?. Pocz?tkowo widoczno?? jest bardzo ograniczona, lecz wkr?tce woda staje si? nieco bardziej przejrzysta i Twoim oczom ukazuje si? straszny widok…
Gigantyczny, okaza?y i zupe?nie zrujnowany pa?ac stoi na dnie mrocznego oceanu… Cz??? ?cian i kolumn jeszcze stoi, wewn?trz nadal walaj? si? krzes?a i martwe cia?a… cia?a ludzi, kt?rych co? zabi?o tak szybko, ?e nawet nie mieli szans na obron?. Kiedy? to miejsce t?tni?o ?yciem – teraz rosn? tu tylko wodorosty i koralowce. Tylko jedno s?owo ci?nie Ci si? na j?zyk…
…”Atlantyda…”.
16arvb9.jpg

14dit6q.jpg

praca nr. 5:
Atlantyda - kiedy? wielkie i bogate miasto, dzi? z ogromnego miasta zosta?a tylko zatopiona cz??? zamieszkiwana niegdy? przez maga-alchemika.
mafj8h.png

Dzi?ki kryszta?om miasto by?o bardzo bogate.
ff1h8z.png

6y1g29.png

Mag dzi?ki swojej magicznej kuli przewidzia? co si? stanie z Atlantyd? i zamieni? si? w kamienny pos?g kt?ry teraz dzi?ki swojej magicznej mocy zatapia statki kt?re przep?ywaj? nad nim na powierzchni wody.
i5ws43.png

2d8p6bp.png

praca nr. 6:
Moja mapa przedstawia zapomniany l?d, kt?ry nazwano Catrila. Dlaczego zapomniany? Poniewa?, przy licznych sztormach inne wyspy zaton??y, lecz Catrila pozosta?a nietkni?ta. Znajduje si? na niej farma oraz winnica. Odwiedzaj? j? r?wnie? ???wie, skorpiony oraz kraby, kt?re nie zagra?aj? upraw?.
Na pierwszy ogie? idzie screen, kt?ry przedstawia ca?? wysp?.
ae9uer.jpg

Statek:
Statek r?wnie? stoi nietkni?ty, cho? miejscowy rolnik nie jest ?eglarzem, a ka?da pr?ba uruchomienia statku ko?czy?a si? katastrof?, poniewa? do jego uruchomienia potrzebna jest co najmniej 10 osoba za?oga.
2hqdz4h.jpg

Farma:
Tutaj te? farmer mieszka, nie s? to luksusy (dla wielu z nas), ale dla niego takie "mieszkano" jest w?a?nie luksusem. Na jego farmie znajduj? si? ?winie oraz malutka "kwiaciarnia", w kt?rej to sprzedawa? turystom niezwykle rzadkie rodzaje kwiat?w ze wszystkich stron ?wiata! Jak mo?na zauwa?y? mia? r?wnie? malutkie pole, kt?remu jednak nie po?wi?ca? za du?o czasu. W oddali znajduj? si? r?wnie? ma?a szopka, w kt?rej jest trzymane drewno, musz? zaznaczy?, i? tury?ci, kt?rzy kiedy? odwiedzali to miejsce kupowali jego pe?no! Jest r?wnie? studnia, jednak nie dzia?a od kilku lat.
161k6e.jpg

Wodospad:
Na Catrili znajduje si? r?wnie? wodospad, z kt?rego ci?gle lec? ma?e strumyczkiki wody, pomimo cienkich ska?. Nikt nie wie czemu woda jest krystalicznie czysta. Farmer odkry?, ?e woda wp?ywa pozytywnie na rozw?j kwiat?w.
fwsl1c.jpg

Winnica:
Wszyscy ludzie, kt?rzy odwiedzili t? wysp? zgodnie stwierdzili, i? wino sk?adowane na Catrili jest jednym z najlepszych jakie pili. Farmer jednak prawdopodobnie nigdy nie zdradzi przepisu...
m7swsw.jpg

praca nr. 7:
Atlantyda– mityczna kraina, kt?ra mia?a by? miejscem istnienia rozwini?tej cywilizacji zniszczonej przez seri? trz?sie? ziemi i zatopionej przez wody morskie.
1pietro.png

1pietro.png

2pietro.png

3pietro.png

praca nr. 8:
Atlantyda – zaginiony l?d
„Jeszcze niegdy?, by?o to wielkie i wspania?e miasto…”
Pozosta?o ju? tylko niewielu…
W?adca Sagvenii, tak?e buntownik?w, odbudowa? wraz ze swoimi czteroma przyjaci??mi Atlantyd?,
podwodn? wiosk? w kt?rej odbudowuj? si?y, armie – czekaj?ce na ostateczn? bitw?…
Przepi?kny widok z nad wzg?rza Atlantydy – wida? z niej ca?? wie?.
atlantyda1.png

Siedziba w?adcy Sagvenii i wioski.
7e9cf38aab0d7760.png

Jeden z budynk?w, kt?ry przetrwa? atak Ork?w, kiedy? siedziba szlachcic?w – teraz ku?nia.
9b9a5965e4991366.png

Magazyny, cha?upy…
my.php

praca nr. 9:
atlantyda.png

atlantyda.png

atlantyda.png

praca nr. 10:
podziemia.png

trwadalej.png

dwarfy.png

zatopiony.png

mapka.png

praca nr. 11:
atlantyda2.jpg

atlantyda3.jpg

atlantyda.jpg

16415207.jpg

Odp: Konkurs mapperski - g?osowanie

hahha niekt?re prace to jest pora?ka i nie zobaczy?em tytaj atlantydy!
Atlantyda (gr. Ἀτλαντὶς νῆσος Atlantìs nēsos) –mityczna kraina, kt?ra mia?a by? miejscem istnienia [rozwini?tej cywilizacji zniszczonej przez seri? trz?sie? ziemi i zatopionej przez wody morskie.
Podobaj? mi si? prace 4, 5 i 9 no ale c?? trzeba wybra? jedn?, wi?c sw?j g?os oddaj? na prac? numer:
4
Autor si? na pewno napracowa? i praca ma jaki? wi?kszy sens i bardziej mi pasuje do atlantydy.

Praca nr. 1 troch? za pusto i za ma?o.
Praca nr. 2 bez pomys?u, kwadratowo i s?abo si? prezentuje w moich oczach.
Praca nr. 3 kwadratowa, nie pasuj?ca do tematyki pracy
Praca nr. 4 bardzo ?adna mapa, wiele detali i oczywi?cie ciekawe wykonanie, chyba troszk? za ma?o w samej budowie a za du?a ro?linno??
Praca nr. 5 ?adna i ciekawa praca, wykonana z pomys?em i dobrze dopracowana, wida? fachow? r?k?, ale troszk? odbiega mi od tematyki
Praca nr. 6 kwadratowa, uboga, brzydka
Praca nr. 7 zalane wszystkie pi?tra a wody brak? Buu nieciekawe wykonanie.
Praca nr. 8 kolejna znakomita praca wykonana z pomys?em i z pewno?ci? fachow? r?k?, wiele czasu na pewno zaj??o stworzenie czego? takiego, oprawa graficzna r?wnie? rz?dzi.
Praca nr. 9 to kolejna bardzo dobra mapka, wiele szczeg???w i ciekawego wykonania. Jednak mo?e ciut za monotonna.
Praca nr. 10 kwadratowo, pusto, bez pomys?u

G?os oddaj? na nr. 8

?adne prac? a najlepsze to chyba 8 i 9.
Ale jako? 8 nie za bardzo przypomina atlantyde i nie do ko?ca to ten klimat.
Oddaje g?os na prac? nr.9 bo ma fajny klimat i jest ?adnie zrobiona.

Najbardziej podobaj? mi si? prace 8 i 9. Wydaje mi si?, ?e s? na r?wnym poziomie.
@edit
Po dodaniu pracy nr 11, zmieniam zdanie i g?osuje w?a?nie na ni? poniewa? dobrze odwzorowuje temat pracy i jest bardzo dobrze wykonana.
M?j glos oddaj? na PRACE nr 11.

Ostatnia edycja:

Na uwag? zas?uguj? moim zdaniem prace: 1, 4, 5, 8 i 9 . Cieszy mnie, ?e s? na forum mapperzy, kt?rzy umieli co? pokaza?.
Po d?u?szym zastanowieniu oddaj? g?os na prac? nr 9, kt?ra zawiera ca?? mas? ?wietnie u?o?onych szczeg???w i jest wykonana w chyba najbardziej oryginalny spos?b.

Podobaj? mi si? prace 8 i 9
Lecz praca nr.9 ma wi?cej szczeg???w przyci?gaj?cych moj? uwag?.
Cieszy mnie fakt ?e na naszym forum znajduje si? wielu mniej i wi?cej utalentowanych mapper?w :>
Gratulacje dla wszystkich uczesnik?w
Oddaj? g?os na :
Prac? nr.9

Pozdrawiam,
Korzonek

Oddaje sw?j g?os na prac? nr 5.Praca wykonana z pomys?em.Bardzo ?adnie zrobiona.Praca,kt?ra pokazuje swoje pi?kno.

Pozdrawiam,
Xinx.

Powiem tyle, Praca Numer 4 to naprawde l?d i w dodatku wida? ?e co? tam si? dzia?o czyli trz?sienie ziemi, porozwalane ?ciani i ?adne detale.
Praca Numer 4

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Mi najbardziej podoba si? praca 4 najbardziej przypomina atlantyd? s? te? fajne a tak to s?abo wypad?o wi?kszos? to kwadratyt w parze z pusto?ci?

Praca nr 9 to najlepsza z prac! :up:

Zdecydowanie praca nr 9.

Najbardziej przypad?y mi do gustu prace nr:4,5,9. Ale w ko?cu musia?em si? na kt?r?? zdecydowa?. Wybra?em prace nr9. My?l?, ?e autor tej pracy musia? si? bardzo wiele napracowa? (bardzo skomplikowane budowle i wodospady)

Pozosta?ym uczestnikom gratuluje wog?le ch?ci zrobienia pracy. Niekt?re prace nie przypominaj? do ko?ca Atlantydy (nie b?d? ich wymienia?), ale nie ma co por?wnywa? troch? s?abszych maper?w do zaawansowanych...

Jak ju? m?wi?em oddaje g?os na prace numer 9. Zdecydowanie:up:

P.S Fajne urozmaicenie, woda wylewa si? z wagonika (praca nr 9):D

Ostatnia edycja:

O.o
Niekt?rzy bardzo si? napracowali ;), lecz reszt? (beznadziejnych, nudnych) prac wykona?y ,,dzieci". Nie m?wi?, ?e m?g?bym zrobi? lepsz? prac? od innych...
Nie owijaj?c w bawe?n?, sw?j g?os oddaj? na prac? nr. 11. Mapper przy niej si? ci??ko napracowa? :up:

Witam.
Zastanawia?em si? nad prac? 9 i 11, ale wybior? 11 dlatego ?e nikt na ni? nie g?osowa?, a ona moim zdaniem odwzorowywuje Atlantyd?.
Pokazali?cie klase (niekt?rzy)
Pozdr. GarQet

Ja oddaje swoj glos na 5 poniewaz POD WODA NIE MA WODOSPADOW :D ani "oczek wodnych" itd xd to nierealne ;p | Dlatego uwazam ze praca 9 jako "ZATOPIONY L?D" jest nietrafiona z strumieniami wody ;p

Ja te? g?osuje na 11 gdy? jest najlepsza. Najbardziej wygl?da tak jak by mog?a wygl?da? Atlantyda. Mapper si? na ni? nie?le wypoci?.

Zdecydowanie praca nr 11. Kapitalnie odwzorowana Atlantyda, ciekawe u?o?enie budynk?w oraz teren?w otaczaj?cych "zaginiony l?d", w pracy 9 nie podoba?o mi si? to, ?e miasto znajdowa?o si? na powierzchni, co jak wiemy z geografii jest nie mo?liwe...
11 Najlepsza zdecydowanie.

8 i 9 praca jest bardzo dobra, najbardziej mi si? podobaj?, wszystko pi?kne lecz musze jedn? wybra?...

G?osuje na 9 prac?.

Najlepsza wed?ug mnie jest praca nr 8. Wiele prac mi wpad?o w oko, tak?e praca nr 5. Ale 8 jest ?adnie oprawiona graficznie ale ju? nie oto chodzi. ?adne wykonanie! Gratuluj? autorowi wykonania!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry