• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Konto GM'a

Maciek418

User
Liczba reakcji
1
Czesc
Prosilbym o powiedzienie mi jak sie robi konto GM'a krok po kroku na serverze war.

Odp: Konto GM'a

localhost/phpmyadmin, tabela players -- group_id = 6 to God, 5 to CM, 4 to GM itd.

Zapraszam na !
Zajrzyj na nowe open tibia forum z w?asn? ot list? !

Ostatnia edycja:

Fajnie tylko jak sie tam dosta? poprzez Webserva? Napisz gg jak mozesz 9822963

W??cz apache w webservie/xamppie, odpal przegl?darke i wpisz localhost/phpmyadmin.

Zapraszam na !

Ostatnia edycja:

No dobra spr?buje. W8 jak cos od?wie?aj ten temat i zaraz Ci powiem. OTS musi byc wlaczony? I czy pamietasz ze to war ots?

Nie musi by? w??czony, wa?ne ?e je?li zmieniasz co? w postaci to postac musi by? offline. Nie ma znaczenia czy war czy nie, ma czy sql czy nie.

Zapraszam na !

Ostatnia edycja:

Ale musze wpakowac jakies pliki do webserva gdzies z otsa czy nie? BO ja nie moge narazie edytowac konto, skoro nie mam zrobionego

Musisz do bazy danych importowa? plik schema.mysql

Zapraszam na !

Ostatnia edycja:

A masz zrobiona baze danych ? (umiesz?)
Poczytaj poradniki.Potem ci juz latwo pojdzie wchodzi w players dajesz id i juz.

Na tym forum jest pelno takich poradnikow. ; ) jak chcesz napisz dam linka:p

Nie nie umiem bazy danych zrobic xD Dobra nie chce mi sie otsem bawic...

Skoro nie umiesz to po co sie za to bierzesz? (bez obrazy) a po 2. Sa poradnik jak zrobic baze itp :D

instalujesz webserva lub xamppa z apache i mysql'em, otwierasz localhost/phpmyadmin, j?zyk jest polski, wpisujesz w okienko dodaj now? baze nazwe np 'ots', po czym klikasz na ikonke import, importujesz plik z folderu otsa schema.mysql, odpalasz otsa po ustawieniu danych w config.lua i voila wszystko ?miga :o

Zapraszam na !

Ostatnia edycja:

Podany przez Ciebie war server jest pod sqlite. Aby zrobi? goda musisz mie? program (ewentualnie wtyczk? w mozzili) do edytowania bazy sqlite.

tez moze byc ze masz 1.2.3 to ustaw na grup na 3 a type na 5 i masz goda nie gma ;p

@up
Na pewno nie 5 to nie jest GOD ani GM tylko jak ju? to CM, tym samym type 6 to jest GOD i to mo?esz ustawi? w accounts gdzie masz numer w Xamppie albo Sqlite Manager (wtyczka do Firefoxa).
Pozdrawiam,
Arts.

Do góry