What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Koszty Ot

Status
Not open for further replies.
Reaction score
0
Witam!
Mam pytanie, ile zarabia taki Ot,
A ile traci (np. na hosting)?
Prosz? o pomoc!

Gumek AngelOts

Advanced User
Reaction score
14
Odp: Koszty Ot

do??czam si? do pytania ile by mnie kosztowa? profesjonalny hosting serwera na 400 os+ ? =]

Do Mycia

Advanced User
Reaction score
11

Wiecie co teraz to ro?nie bywa:
Viperator12 zale?y jaka bd mapa bo je?eli real mapa to Dedyk si?ga? b?dzie ceny 400z?+ a je?eli w?asna to 150z? +-

Zale?y ile ludzi b?dzie gra?o i co bd w sms shop.
Znam przypadek go?cia kt?ry zarobi? w miesi?c na otku 16 tys ale to jest chyba rekord.
Ludzie ?rednio zarabiaj? ponad 1000z?.
No i jeszcze trzeba dobrze zabezpieczy? serwer poniewa? ten go?ciu co tak w?a?nie du?o zarobi? na otku(miesi?c) to pinguje inne lepsze otki a wi?c trzeba uwa?a? i si? zabezpiecza?.
2.gumek_skc Taki Hosting wyni?s? by ci? spokojnie ponad 400 z?otych i waidomo zale?y jaka mapa itp

Ulfur

Senior User
Reaction score
105

Witam!
A ile traci (np. na hosting)?
Prosz? o pomoc!

Strasznie og?lne pytanie. Jak masz kilka dobrych serwer?w RL Map, na kt?rych gra ~800 ludzi, ??cznie 20+ team?w, to mo?esz zarabia? nawet 10 tysi?cy miesi?cznie.
Je?eli masz jedn? RL Map, na kt?rej gra po ~200 os?b, to chyba masz zarobek ~800 z? (nie mam pewno?ci, bo nie hostuj? rl map).

M?wi? ci?gle o RL Map, bo z nich jest ostatnio najwi?kszy zarobek.

Co do hostingu... to naprawd? zale?y od firmy, od tego, czy chcesz Anty DDoS itp. Ma na to wp?yw wiele czynnik?w, tak?e wielko?? mapy oraz maksymalna ilo?? 'slot?w'.

ten go?ciu co tak w?a?nie du?o zarobi? na otku(miesi?c) to pinguje inne lepsze otki a wi?c trzeba uwa?a? i si? zabezpiecza?.
Sativunia nub ;)

gumek_skc Taki Hosting wyni?s? by ci? spokojnie ponad 400 z?otych i waidomo zale?y jaka mapa itp
Teoretycznie mo?e go nawet nic nie wynie??. Jest co? takiego jak sponsoring.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Du?o kasy zarabiaj? te? otsy 4fun evo 999 exp ;d
Im wi?kszy SMS SHOP tym wi?cej 10 latk?w z pe?nym kontem = zarobek.

Aragornkk

Senior User
Reaction score
44

RA Project
Akurat z tym si? nie zgodz?, evo jest dobre na rozlu?nienia i czasami nawet "normalni" gracze czasami loguj? si? na taki serwer aby troch? narozrabia? w warach. Ci 10 latkowie skupiaj? si? g??wnie na RL mapach kt?rych ja nie mog? poj?? (Po co gra? na serwerze: niedopracowanym, za?o?onym g??wnie na czerpania zysku, ?ywotno?? serwera wacha si? od 2 miesi?cy do 6).
Zrozumia?bym to gdyby takich serwer?w by?o oko?o 6-8 ale nie 900 na jednej stronie listy ots.

Je?li o mnie chodzi preferuj? RPG w czystej postaci, bez ?adnych r??d?ek i innych tibijskich nowo?ci kt?re psuj? klimat. Ale nie o tym chodzi w tym temacie.

#Topic

Mam pytanie, jakie umiej?tno?ci posiadasz aby przyci?gn?? graczy do siebie, dlaczego maj? wybra? tw?j serwer spo?r?d tysi?ca innych?
Je?eli patrzysz tylko na zarobek i my?lisz ?e na gotowcach to ci si? uda niestety to nie przejdzie.
Koszty serwera od 150 do 500 z? na jeden serwer. Pod ?adnym pozorem nie bra? VPSa za 20 z?, naprawd? tam nawet apache nie odpalisz.

jaworek321

New User
Reaction score
1

;;M?j kolega rl mia? Ots 4miechy zarobi? na nim 9tys :)
a wyda? na niego 200z?-300zl
Zr?b w?asn? mapke mniej zap?acisz za ots :)!

Status
Not open for further replies.